Πόσο συχνά κάνεις ερωτήσεις στον εαυτό σου; Γνωρίζεις ποιες είναι οι κατάλληλες ερωτήσεις να κάνεις στον εαυτό σου;

Υπάρχει το κοινό ρητό πως όποιος ψάχνει βρίσκει. Και μάλιστα, συνήθως βρίσκει αυτό ακριβώς για το οποίο ψάχνει…

Τι συμβαίνει εκεί; Λειτουργεί μήπως κάποιος μηχανισμός έλξης;

Ο νόμος της έλξης γίνεται όλο και ευρύτερα διαδεδομένο πως λειτουργεί στο σύμπαν μας.

Οι κατάλληλες ερωτήσεις να κάνεις στον εαυτό σου

Ακριβώς παρόμοια λειτουργεί και ο νους. Μπορούμε να τον παρομοιάσουμε με μια μηχανή αναζήτησης, όπως η γνωστή σε όλους Google. Σε μία μηχανή αναζήτησης ουσιαστικά επιλέγουμε τι θέλουμε να μας βρει και εκείνη εντοπίζει και συγκεντρώνει κάθε τι σχετικό και μας το παρουσιάζει.

“Ο νους ουσιαστικά αναζητά οτιδήποτε εμείς του ζητήσουμε”.

Όσο, για παράδειγμα, εμείς εστιάζουμε στο πόσα πολλά προβλήματα έχουμε, δίνουμε στον εγκέφαλο – μηχανή αναζήτησης την εικόνα ότι επιθυμούμε κι άλλα τέτοια. Όσο σκεφτόμαστε φοβικά σενάρια για την εξέλιξη μιας κατάστασης που μας απασχολεί, τόσο ο εγκέφαλος θεωρεί πως κάτι τέτοιο χρειαζόμαστε και μπαίνει στη διαδικασία να το εντοπίσει και να μας το επισημάνει.

Έχεις ποτέ συναντήσει ανθρώπους που έλκουν μόνιμα κάποιο πρόβλημα; Που ζουν βυθισμένοι στον αρνητισμό και τη μιζέρια; Αυτό δεν είναι απλά θέμα κάποιας τύχης.

Οι κατάλληλες ερωτήσεις να κάνεις στον εαυτό σου

Εάν από την άλλη, ζητήσουμε στο μυαλό να μας βρει λύσεις για ένα ζήτημά μας και αρχίσουμε να θέτουμε ερωτήσεις προσανατολισμένες στη λύση, τότε θα εστιάσει στο να βρει λύσεις. Ή αν το στρέψουμε στο να αναζητήσει πηγές χαράς, τότε θα παρατηρήσουμε πως θα αρχίσουν να μας εμφανίζονται συμβάντα χαράς μέσα στη μέρα.

Γνωρίζεις κάποιον άνθρωπο που να είναι θετικός και να μαγνητίζει χαρά και καλοτυχία;

Μπορείς να είσαι κι εσύ ένας τέτοιος άνθρωπος!

Ο εγκέφαλός μας, λοιπόν, κάνει με λίγα λόγια ό,τι εμείς του ζητήσουμε χωρίς να μπει σε διαδικασία κρίσης, διαχωρισμού ή επιλογής για εμάς. Ακολουθεί τη δική μας εστίαση.

Μπορούμε να είμαστε συνειδητοί δημιουργοί της πραγματικότητάς μας και να προχωράμε μέρα με τη μέρα προς περισσότερο φως και ομορφιά!

Μερικά παραδείγματα βοηθητικών ερωτήσεων που μπορείς να θέτεις στον εαυτό σου είναι:

Μπορώ πλέον να πάψω να πιστεύω πως είμαι έρμαιο της ροής των σκέψεών μου όπως αυτή είχε διαμορφωθεί μέχρι τώρα και να αποφασίσω να την αναδιαμορφώσω, γιατί η φωτεινότερη σκέψη οδηγεί και σε φωτεινότερη ζωή!

Μαρία Λιάτη

Μαρία Λιάτη

Theta Healer®, Ομοιοπαθητικός, Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μαρία Λιάτη Ψυχοθεραπεύτρια, Ομοιοπαθητικός και Theta Healer, με σπουδές και προϋπηρεσία σε όλα τα παραπάνω. Έχει εργασιακή εμπειρία σαν Ψυχοθεραπεύτρια και εξειδικεύεται στις συντροφικές σχέσεις, στις αγχώδεις διαταρχές, στις διατροφικές διαταραχές και άλλα! Μπείτε στο προφίλ της και διαβάστε περισσότερα για τη Μαρία!

Διαβάστε περισσότερα