Βίντεο

Εισαγωγή

Εισαγωγή | Φόβοι μικρών και μεγάλων

Επεισόδιο 1

ΦΟΒΟΣ: Είδη & Συμπτώματα

Επεισόδιο 2

Γνωριμία με τη διαδικασία διαχείρισης του φόβου

Επεισόδιο 3

Άσκηση οραματισμού καθημερινής ρουτίνας

Επεισόδιο 4

Κλείσιμο | Φόβοι μικρών και μεγάλων

Φόβοι μικρών και μεγάλων

Στη σειρά αυτή θα εξηγηθεί γιατί ο εγκέφαλος φοβάται, η διαφορά του φόβου από τη φοβία και θα διακριθούν είδη φόβων με παραδείγματα. Ακόμη, θα αναφερθούν οι πιο συνηθισμένοι φόβοι ανά ηλικία και τα συνοδευτικά τους συμπτώματα. Θα αναλυθεί μια βασική διαδικασία διαχείρισης του φόβου και τα στάδια της, καθώς επίσης προτείνεται μια πρακτική καθημερινή ρουτίνα η οποία μπορεί να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση, τη σιγουριά και τη δύναμη μου.

Πώς μας επηρεάζουν φόβοι και φοβίες στη ζωή μας;

Υπάρχουν φόβοι που βασανίζουν όλους τους ανθρώπους κατά την παιδική τους ηλικία. Εμφανίζονται και εξαφανίζονται. Αντανακλούν τα στάδια ωρίμανσης του παιδικού ψυχισμού. Φόβοι μικροί, μεγάλοι, υγιείς, υπερβολικοί. Απέναντι σε όλους αυτούς του φόβους, οφείλουμε να εκφράσουμε σεβασμό και αμέριστη συμπαράσταση προς τα παιδιά που τους βιώνουν!

Σ’  αυτή την πρωτότυπη σειρά από το Project Parenting από τη Μαρία Λιάτη θα απαντηθούν τα παραπάνω ερωτήματα με πρακτικές συμβουλές και εργαλεία τα οποία μπορούν άμεσα και απλά να χρησιμοποιηθούν και να υιοθετηθούν από μικρούς και μεγάλους!

Στόχοι Σειράς:

  1. Κατανόηση του γιατί ο εγκέφαλος φοβάται.
  2. Διάκριση φόβου – φοβίας, είδη φόβων και αναφορά συνηθισμένων φόβων ανά ηλικία.
  3. Γνωριμία με τη διαδικασία διαχείρισης του φόβου, βήμα βήμα.
  4. Υιοθέτηση καθημερινής ρουτίνας για ενδυνάμωση και ενίσχυση απέναντι στους φόβους μου με σκοπό να τους αντιμετωπίσω και να τους ξεπεράσω. Γνωρίζω πως έχω την επιλογή και είμαι απόλυτα ικανός για να τα καταφέρω!

Αν θέλεις να βρεις ακόμα περισσότερο υλικό για αυτό το θέμα, βίντεο, άρθρα, ebooks, μπες εδώ.

Ελπίζουμε να σου άρεσε η Σειρά “Φόβοι μικρών και μεγάλων” Περιμένουμε τα σχόλια σου.

Μαρία Λιάτη

Μαρία Λιάτη

Theta Healer®, Ομοιοπαθητικός, Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μαρία Λιάτη Ψυχοθεραπεύτρια, Ομοιοπαθητικός και Theta Healer, με σπουδές και προϋπηρεσία σε όλα τα παραπάνω. Έχει εργασιακή εμπειρία σαν Ψυχοθεραπεύτρια και εξειδικεύεται στις συντροφικές σχέσεις, στις αγχώδεις διαταρχές, στις διατροφικές διαταραχές και άλλα! Μπείτε στο προφίλ της και διαβάστε περισσότερα για τη Μαρία!

Διαβάστε περισσότερα