Επειδόσια

Εισαγωγή

Βρες το Bliss σου

Είσαι ευτυχισμένος μέσα από το επάγγελμά σου; Έχεις κατακτήσει το bliss, την ευδαιμονία, την επαγγελματική χαρά και την επιτυχία; Σε γεμίζει αυτό που κάνεις; Πώς θα επιλέξεις κάτι που θα σε γεμίζει;

Μετά το live μας για την επιλογή επαγγέλματος και πώς μπορούμε να στηρίξουμε το παιδί μας να επιλέξει σπουδές και κατ’ επέκταση το επάγγελμα που του ταιριάζει, απαντάμε μέσα από την ανακάλυψη της ευδαιμονίας τις δικές σας ερωτήσεις.

Find your bliss!

Το να επιλέγουμε σωστά το επάγγελμά μας και να συνδέουμε αυτήν την επιλογή με έναν ανώτερο σκοπό, συντελεί στην ευδαιμονία μας (bliss). Έρευνες έχουν δείξει ότι οι δύο πιο σημαντικοί παράγοντες ευτυχίας είναι η επιλογή συντρόφου και η επιλογή επαγγέλματος. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ήδη επιλέξει επάγγελμα με τις γνωστές τυφλές μεθόδους (τι ήθελαν οι γονείς, σε ποια σχολή περάσαμε, τι έλεγαν ότι θα έχει ζήτηση, κλπ.). Ως ενήλικες όμως πια, είμαστε τελείως έτοιμοι να ανακαλύψουμε και να ενεργοποιήσουμε τα χαρίσματά μας. Καθώς έχουμε βιώσει τη λάθος επιλογή – η οποία βασίστηκε σε οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτά.

Για να ανακαλύψουμε και να αξιοποιήσουμε τα χαρίσματά μας χρειάζεται να βρούμε τα επαγγέλματα στα οποία συναντιούνται όλα όσα είμαστε: αυτά που θέλουμε, αυτά που μπορούμε και αυτά που μας ταιριάζουν.

Ερωτήσεις που απαντάμε σε αυτό το βίντεο:

  • Τι σημαίνει bliss;
  • Ποιες είναι οι διαστάσεις του bliss;
  • Πώς μπορείς να τις ανακαλύψεις και να τις ενεργοποιήσεις;
  • Πώς θα επιλέξεις είτε εσύ είτε το παιδί σου ένα επάγγελμα που θα προκαλεί ενθουσιασμό και συγκίνηση;
  • Τι σημαίνει επαγγελματική χαρά κι επιτυχία;

Συζητάμε πώς μπορούμε να πάρουμε τη δύναμή μας πίσω και να δούμε ότι μπορούμε να επηρεάσουμε την πορεία μας προς το bliss μας ακόμα και όταν όλα φαίνονται δύσκολα και ακατόρθωτα. 

Ελπίζουμε να σου άρεσε το Βίντεο “Βρες το Bliss σου: Επαγγελματική χαρά κι επιτυχία”. Περιμένουμε τα σχόλια σου.

Χρυσάνθη Κωστάρα

Χρυσάνθη Κωστάρα

Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Η Χρυσάνθη Κωστάρα είναι Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Ενδυνάμωσης & Ανθρώπινου Δυναμικού. Έχει 15ετή εμπειρία γύρω από θέματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και έχει ιδρύσει την ατομική επιχείρηση “Find Your Bliss Συμβουλευτική”. Όραμα της είναι να ενεργοποιεί και να δίνει δημιουργική κατεύθυνση στη δυναμική που βρίσκεται μέσα μας. Προς αυτήν την κατεύθυνση κάνει εξατομικευμένες συμβουλευτικές συνεδρίες, εργαστήρια, ομάδες, ομιλίες και συνεργασίες με επιχειρήσεις για θέματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού. Μπείτε στο προφίλ της Χρυσάνθης και διαβάστε περισσότερα γι' αυτήν!

Διαβάστε περισσότερα