Πίνακας περιεχομένων

Μια φορά και έναν καιρό σε γνώρισα, σε ερωτεύτηκα, σε αγάπησα και αποφασίσαμε να συντροφεύει ο ένας τον άλλον στη ζωή. Περνούσαμε καλά, η αγάπη μας μεγάλη και υπήρξαμε θετικοί και δεκτικοί να γίνουμε οικογένεια, να φέρουμε στον κόσμο δηλαδή τον καρπό της αγάπης μας, το παιδί μας το πρώτο…, το δεύτερο.., το  τρίτο…κλπ.. όσα ήρθαν τελικά!

Γονείς ή Σύντροφοι;
Γονείς ή Σύντροφοι; Μπορούμε να είμαστε και οι δυο ρόλοι

Τι γλυκιά ιστορία…! Κάπως έτσι φαντάζομαι ξεκινήσατε οι περισσότεροι τη συντροφική σας πορεία, και μετά; Αφού ήρθε ο καρπός της αγάπης στον κόσμο, τι έγινε με τη συντροφική σχέση;

Τι συμβαίνει στο ζευγάρι μετά τον ερχομό του παιδιού;

Η παρουσία του παιδιού στη ζωή των ζευγαριών και ο νέος τους ρόλος ως γονείς έρχεται να αναταράξει πολύ τα νερά της σχέσης. Η αλήθεια είναι ότι αποκαλύπτονται πτυχές του συναισθηματικού δεσμού που έχουμε με το σύντροφό μας, ερχόμαστε πιο κοντά με την εμπειρία που συναισθηματικού δεσμού που εμείς ως παιδιά δημιουργήσαμε με τους γονείς μας και διάφορες παρελθοντικές εμπειρίες και ανησυχίες ξεπηδούν στο παρόν.

Εδώ αρχίζουν σιγά σιγά τα δύσκολα…. Η σχέση πια είναι σε σταυροδρόμι.

Θα μπω στο συναίσθημά μου και θα χτίσω δεσμούς που έχω ανάγκη ή θα προσπεράσω βιαστικά τις αναταράξεις γιατί μπορώ και χωρίς βοήθεια;

Ο σύντροφός μου που μαζί επιλέξαμε να απλώσουμε την αγάπη μας και να κάνουμε παιδί, σε ποια θέση είναι πια στη ζωή μου;

Γονείς ή Σύντροφοι; Μπορούμε να είμαστε και οι δυο ρόλοι
Γονείς ή Σύντροφοι; Μπορούμε να είμαστε και οι δυο ρόλοι

Τρόποι για να διατηρήσετε τη σχέση σας

Αν θέλω να διατηρήσω τη σχέση μου τη συντροφική μέσα στη γονεϊκότητά μας, θα χρειαστεί κάτι να κάνω

  1. Ραντεβού! Ναι ραντεβού, ώρα, τόπο και μέρα συνάντησης για εμάς, ακόμη και αν είναι στο καναπέ του σπιτιού μας.
  2. Διασκέδαση! Λίγο μουσική, λίγη παρέα και περάστε καλά.
  3. Επαφή! Χάδια, έρωτας, σεξ, μασάζ, συνεχίστε να ακουμπιέστε είναι θρεπτικό!
  4. Μιλήστε! Αν νομίζετε ότι εξαντλήσατε τη γνωριμία σας με το σύντροφό σας είστε γελασμένοι! Μοιραστείτε σκέψεις και επιθυμίες, συζητήστε, είναι πολύ αναζωογονητικό!
  5. Να είστε αληθινοί με τον εαυτό σας! Όλοι ξέρουμε για τους εαυτούς μας αν περνάμε καλά ή όχι, φροντίστε να κάνετε τις αλλαγές για να περνάτε καλά, τόσο απλά!

Ευτυχισμένα παιδιά είναι αυτά που ζουν με ευτυχισμένους γονείς και οι γονείς είναι ζευγάρι!

Μαριτίνα Συμβουλίδη

Μαριτίνα Συμβουλίδη

Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μαριτίνα Συμβουλίδη είναι Σωματοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια (Bodynamic therapy system) με εξειδίκευση στο σοκ και το μετατραυματικό στρες (Bodynamic Shock, Trauma & PTSD Training). Με σπουδές στο κλάδο των θετικών επιστημών και μεταπτυχιακές σπουδές στο κλάδο της Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την έρευνα και εμπλουτίζει διαρκώς τα επαγγελματικά της εργαλεία όπως οι Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης EFT, η Βοτανολογία, η Αρωματοθεραπεία, δίνοντας ολιστική διάσταση στην ψυχοθεραπεία. Μέσα από την αγάπη της για τον άνθρωπο και την υγιή του εξέλιξη υποστηρίζει ενήλικες, έγκυα ζευγάρια, γονείς και παιδιά, με σκοπό να δημιουργήσουν γερές βάσεις για σχέσεις βαθιάς σύνδεσης, κατανόησης και αγάπης τόσο με τον εαυτό τους όσο και με τους γύρω τους.

Διαβάστε περισσότερα