Περιγραφή

Συναισθηματικός Δεσμός: Το μαγικό κλειδί για τη σχέση μου με το παιδί μου

Συναισθηματικός δεσμός αναρωτιέσαι και εσύ:

«Είναι ασφαλής ο συναισθηματικός δεσμός μου με το παιδί μου;» «Γιατί το παιδί μου δεν με ακούει; Γιατί δεν συνεργάζεται; Πάλι εγώ φταίω; Μα δεν ξέρω τι να κάνω πια, έχω κουραστεί». «Γιατί επαναλαμβάνω τις συμπεριφορές των γονιών μου, εφόσον όταν ήμουν παιδί με δυσκόλευαν;» «Δεν επανέλαβα τα λάθη των γονιών μου, μεγαλώνω το παιδί μου πολύ διαφορετικά. Και όμως, φαίνεται να μην λειτουργεί, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί». «Γιατί με τον σύντροφό μου δεν είχαμε καταλάβει ότι είχαμε τόσο σοβαρές διαφωνίες πριν να γίνουμε γονείς»;

Συναισθηματικός Δεσμός – Live

«Μέσα στην καθημερινότητα τι εμποδίζει την δημιουργία ενός ασφαλούς συναισθηματικού δεσμού;» «Μέσα στην καθημερινότητα τι ενισχύει και ωφελεί την ανάπτυξη ενός ασφαλούς συναισθηματικού δεσμού;» «Αχ να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω! Να ήξερα τότε αυτά που γνωρίζω σήμερα! Υπάρχει τρόπος να επανορθώσω τις λάθος επιλογές που έκανα λόγω άγνοιας;  Όλα αυτά τα λάθη που έχω κάνει με το παιδί επουλώνονται; Γίνεται να αλλάξει η κατάσταση τώρα;»

Ξέρεις τι νιώθουμε; Νιώθουμε πως μας διαβάζεις και βαθιά πίσω στη σκέψη ξεπηδάει ένα ανθρωπάκι και λέει..
«πόσα πια θα διαβάσεις για τη γονεϊκότητα»;
«πόσα ακόμη θα χρειαστεί να ακούσεις για να νιώσεις ότι ξέρεις τι κάνεις;»
«γιατί είναι τόσο δύσκολο να είσαι γονιός»;

Ξέρεις τι θέλουμε να κάνουμε παρέα;

Θέλουμε να χαρτογραφήσουμε την βάση. Να ξετυλίξουμε το κουβάρι από την αρχή. Και μόλις πάρουμε μια ανάσα από εκεί, να φυσήξουμε όλον τον αέρα σε κάθε πτυχή της γονεϊκότητας μας! Και να γεμίσουμε με το πιο δροσερό αεράκι- αυτό της επανόρθωσης, όλες τις γωνιές της φωλιάς μας! 

Να το πούμε πιο ξεκάθαρα; 

Δημιουργήσαμε αυτό το eBook, όπως και βίντεο αφιερωμένα στον συναισθηματικό δεσμό, σε συνεργασία με το Project Parenting, για εσένα.

Γονεϊκότητα με ενσυναίσθηση – Live

Γράφουν οι:

Όλυ Πατσούρα

Όλυ Πατσούρα

Full Spectrum Doula, Βιολόγος, Ολιστική Θεραπεύτρια

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Όλυ Πατσούρα, Full Spectrum Doula, Ολιστική Θεραπεύτρια και Βιολόγο. Το όνειρό της είναι... "να δημιουργούμε μαζί έναν κόσμο αγάπης, σύνδεσης και ισορροπίας για όλους τους ανθρώπους, θεραπευμένο από τις συνέπειες του μοναχικού τραύματος".

Διαβάστε περισσότερα
Φωτεινή Μελετάκη

Φωτεινή Μελετάκη

Βοηθός Μητρότητας, Εισηγήτρια Περιγεννητικής Γιόγκα, Εκπαιδεύτρια Γονέων, Πιστοποιημένη Attached at the Heart™

Καλωσορίζουμε με πολύ χαρά στην ομάδα των experts μας τη Φωτεινή Μελετάκη Βοηθό Μητρότητας. Το όνειρο της είναι να εναρμονιστεί ο Κόσμος μας ξανά με τις πραγματικές ποιότητες της θηλυκής ενέργειας – για την ίαση και την θεραπεία, της Μητέρας, του Παιδιού και κάθε συστήματος. Με εμπειριά στη περιγεννητική και μεταγεννητική yoga θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας!

Διαβάστε περισσότερα