Βίντεο

Εισαγωγή

Γίνε Μέλος στο Project Parenting!

Επεισόδιο 1

Γονεϊκότητα με ενσυναίσθηση: Χτίζοντας έναν ασφαλή συναισθηματικό δεσμό με το παιδί σου.

Γονεϊκότητα με ενσυναίσθηση

Γιατί γίνεται τόση συζήτηση για την ενσυναίσθηση; Τι είναι ο ασφαλής συναισθηματικός δεσμός; Τι επιλογές έχω στη γονεϊκότητα; Πώς μπορώ να βάλω όρια με αγάπη και σεβασμό; Πώς μπορώ να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις και να κρατήσω την προσωπική μου ισορροπία;

Γονεϊκότητα με ενσυναίσθηση

Μια λέξη που ακούγεται έντονα τα τελευταία χρόνια, πολλές φορές εύστοχα και άλλες ιδιαίτερα παρεξηγημένα. Τα τελευταία χρόνια αυξάνονται συνεχώς οι γονείς που αναζητούν, ενημερώνονται και επιλέγουν να απομακρυνθούν από τα πιο εξουσιαστικά ή αυταρχικά πρότυπα διαπαιδαγώγησης ή ανατροφής. Σε αυτό συνέλαβαν παιδαγωγικές προσεγγίσεις και συστήματα που εμφανίστηκαν ή διατυπώθηκαν το δεύτερο μισό του προηγούμενου αιώνα, ψυχολογικά ρεύματα και ανακαλύψεις στις επιστήμες της ψυχολογίας, της κοινωνιολογίας, της νεύρο-βιολογίας, της ιατρικής, της παιδαγωγικής. Γνωρίζουμε πια πολλές περισσότερες πληροφορίες για το πώς αναπτύσσεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος, τα αναπτυξιακά ορόσημα, τις φυσιολογικές συμπεριφορές, όπως γνωρίζουμε επίσης πολύ περισσότερα πράγματα σχετικά με τη συναισθηματική ανάπτυξη, τη σημασία του συναισθηματικού δεσμού και των εμπειριών της παιδικής ηλικίας στην ενήλικη ζωή.

Σε αυτό το βίντεο, η Αφροδίτη Κονδύλη, PCI Certified Parent Coach, Εκπαιδεύτρια Γονέων και Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC, μιλά για την ευαισθητοποιημένη γονεϊκότητα, τον συναισθηματικό δεσμό, τη θετική διαπαιδαγώγηση, αλλά και τι να περιμένεις ως γονέας τα πρώτα χρόνια με τα παιδιά σου.

Σε αυτό το βίντεο συζητάμε για:

  • Είδη γονεϊκότητας (positive parenting, attachment parenting, mindful parenting).
  • Γιατί είναι σημαντικός ένας ασφαλής συναισθηματικός δεσμός;
  • Πώς μπορώ να βάλω όρια χωρίς τιμωρίες;
  • Πόσο σημαντική είναι η ισορροπία μεταξύ προσωπικής και οικογενειακής ζωής;
  • Πώς ανταποκρίνομαι με φροντίδα και ευαισθησία στο παιδί μου;
  • Τι να περιμένω αναπτυξιακά 0-5 ετών.

Ελπίζουμε να σου άρεσε αυτό το Βίντεο. Περιμένουμε τα σχόλιά σου.

Είναι τα πρώτα μας γενέθλια & γιορτάζουμε μαζί! Επιπλέον -35% έκπτωση στην ετήσια συνδρομή με τον κωδικό "Birthday"!
Αφροδίτη Κονδύλη

Αφροδίτη Κονδύλη

PCI Certified Parent Coach®, AATH Εκπαιδεύτρια Γονέων, Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των επαγγελματιών μας την Αφροδίτη Κονδύλη που είναι Φαρμακοποιός, διεθνώς πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, Attached at the Heart™ Εκπαιδεύτρια Γονέων και εκπαιδευόμενη Parent Coach. Κάποια από τα όνειρά της έγιναν πραγματικότητα, όταν δημιούργησε τη δική της οικογένεια και το 2013 γέννησε την κόρη της και όταν 3 χρόνια μετά, δημιούργησε τον Κύκλο Υποστήριξης Γυναικών στην Ηλιούπολη. Σήμερα δραστηριοποιείται ως φαρμακοποιός και παράλληλα, ως Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC και Εκπαιδεύτρια Γονέων ενώ συνεχίζει την εκπαίδευσή της στο Parent Coaching. Είναι επίσημη συνεργάτιδα του δικτύου Attachment Parenting Hellas που σκοπό έχει την προαγωγή της γονεϊκότητας με ενσυναίσθηση και ισορροπία. Την Αφροδίτη θα τη βρεις στον Κύκλο να παρέχει σεμινάρια, ομιλίες και workshops, αλλά μπορείς και να επικοινωνήσεις μαζί της, επιλέγοντάς τη για σύντροφο υποστήριξης σε όλο το ταξίδι της σύλληψης, της εγκυμοσύνης, της μητρότητας και της γονεϊκότητας. #projectparenting #meetourexpert

Διαβάστε περισσότερα
Κύκλος

Σε συνεργασία με:

Κύκλος

Ο Κύκλος ένα κέντρο υποστήριξης γυναικών και των οικογενειών τους. Λειτουργεί από το 2015, στηρίζοντας τη γυναίκα ολιστικά, στην περιγεννητική περίοδο, στη γονεϊκότητα αλλά και σε κάθε άλλη στιγμή που το έχει ανάγκη. Μάθε περισσότερα για τον Κύκλο στην πλατφόρμα μας!

Διαβάστε περισσότερα