Βίντεο

Εισαγωγή

Γίνε Μέλος στο Project Parenting!

Επεισόδιο 1

Γονεϊκότητα με ενσυναίσθηση: Χτίζοντας έναν ασφαλή συναισθηματικό δεσμό με το παιδί σου.

Γονεϊκότητα με ενσυναίσθηση

Γιατί γίνεται τόση συζήτηση για την ενσυναίσθηση; Τι είναι ο ασφαλής συναισθηματικός δεσμός; Τι επιλογές έχω στη γονεϊκότητα; Πώς μπορώ να βάλω όρια με αγάπη και σεβασμό; Πώς μπορώ να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις και να κρατήσω την προσωπική μου ισορροπία;

Γονεϊκότητα με ενσυναίσθηση

Μια λέξη που ακούγεται έντονα τα τελευταία χρόνια, πολλές φορές εύστοχα και άλλες ιδιαίτερα παρεξηγημένα. Τα τελευταία χρόνια αυξάνονται συνεχώς οι γονείς που αναζητούν, ενημερώνονται και επιλέγουν να απομακρυνθούν από τα πιο εξουσιαστικά ή αυταρχικά πρότυπα διαπαιδαγώγησης ή ανατροφής. Σε αυτό συνέλαβαν παιδαγωγικές προσεγγίσεις και συστήματα που εμφανίστηκαν ή διατυπώθηκαν το δεύτερο μισό του προηγούμενου αιώνα, ψυχολογικά ρεύματα και ανακαλύψεις στις επιστήμες της ψυχολογίας, της κοινωνιολογίας, της νεύρο-βιολογίας, της ιατρικής, της παιδαγωγικής. Γνωρίζουμε πια πολλές περισσότερες πληροφορίες για το πώς αναπτύσσεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος, τα αναπτυξιακά ορόσημα, τις φυσιολογικές συμπεριφορές, όπως γνωρίζουμε επίσης πολύ περισσότερα πράγματα σχετικά με τη συναισθηματική ανάπτυξη, τη σημασία του συναισθηματικού δεσμού και των εμπειριών της παιδικής ηλικίας στην ενήλικη ζωή.

Σε αυτό το βίντεο, η Αφροδίτη Κονδύλη, PCI Certified Parent Coach, Εκπαιδεύτρια Γονέων και Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC, μιλά για την ευαισθητοποιημένη γονεϊκότητα, τον συναισθηματικό δεσμό, τη θετική διαπαιδαγώγηση, αλλά και τι να περιμένεις ως γονέας τα πρώτα χρόνια με τα παιδιά σου.

Σε αυτό το βίντεο συζητάμε για:

  • Είδη γονεϊκότητας (positive parenting, attachment parenting, mindful parenting).
  • Γιατί είναι σημαντικός ένας ασφαλής συναισθηματικός δεσμός;
  • Πώς μπορώ να βάλω όρια χωρίς τιμωρίες;
  • Πόσο σημαντική είναι η ισορροπία μεταξύ προσωπικής και οικογενειακής ζωής;
  • Πώς ανταποκρίνομαι με φροντίδα και ευαισθησία στο παιδί μου;
  • Τι να περιμένω αναπτυξιακά 0-5 ετών.

Ελπίζουμε να σου άρεσε αυτό το Βίντεο. Περιμένουμε τα σχόλιά σου.

Γίνε μέλος σήμερα
Αφροδίτη Κονδύλη

Αφροδίτη Κονδύλη

PCI Parent Coach, Εκπαιδεύτρια Γονέων, Σύμβουλος Θηλασμού

Η Αφροδίτη Κονδύλη είναι Parent Coach, Εκπαιδεύτρια γονέων και Σύμβουλος θηλασμού. Έχει ιδρύσει τον Κύκλο, ένα κέντρο υποστήριξης γυναικών , θηλασμού και οικογενειών και το Parent Coach Lab. To όραμά της είναι οι γονείς να έχουν την υποστήριξη και την πληροφόρηση που χρειάζονται, την ευκαιρία να ανακαλύψουν το δικό τους μοναδικό μονοπάτι στην πορεία της γονεϊκότητας τους...

Διαβάστε περισσότερα
Κύκλος

Σε συνεργασία με:

Κύκλος

Ο Κύκλος ένα κέντρο υποστήριξης γυναικών και των οικογενειών τους. Λειτουργεί από το 2015, στηρίζοντας τη γυναίκα ολιστικά, στην περιγεννητική περίοδο, στη γονεϊκότητα αλλά και σε κάθε άλλη στιγμή που το έχει ανάγκη. Μάθε περισσότερα για τον Κύκλο στην πλατφόρμα μας!

Διαβάστε περισσότερα