Περιγραφή

Βελτίωσε την επικοινωνία σου με το παιδί με την ενεργητική ακρόαση!

Έχεις αναρωτηθεί τι συμβαίνει στο μυαλό του παιδιού σου; Σου μιλάει, αλλά δεν καταλαβαίνεις τι χρειάζεται και πώς μπορείς να το βοηθήσεις; Μαθαίνοντας τι είναι και πώς εφαρμόζεται η ενεργητική ακρόαση, μπορείς να λύσεις το μυστήριο των σκέψεων του παιδιού σου αλλά και των γύρω σου, να γίνεις ένας ενεργός ακροατής και να μπορείς πραγματικά να σταθείς δίπλα τους αλλά και να βοηθήσεις με τους προβληματισμούς των αγαπημένων σου ατόμων. Η Έλενα Κοντογιάννη, Εκπαιδεύτρια Γονέων Attachment Parenting και Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, εξηγεί όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις με ένα σύντομο, αλλά περιεκτικό ebook. 

Τι ακριβώς είναι η ενεργητική ακρόαση;

Ενεργητική ακρόαση είναι να δίνουμε προσοχή στον συνομιλητή μας και όσα μοιράζεται μαζί μας , με σκοπό να κατανοήσουμε ακριβώς το μήνυμα που προσπαθεί να μας περάσει και να μπορούμε να βοηθήσουμε έμπρακτα, εάν αυτό χρειαστεί.

Πώς θα σε βοηθήσει αυτό το ebook

Θα μάθεις τι είναι η ενεργητική ακρόαση, ποιες είναι οι χαρακτηριστικές της ενδείξεις σύμφωνα με τους Ivey, Gluckstern και Ivey αλλά και πώς την εφαρμόζουμε αποτελεσματικά ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Φυσικά θα ενημερωθείς σχετικά με τις προϋποθέσεις που πρέπει να ισχύουν για να εφαρμοστεί, όπως και τα εμπόδια που θα συναντήσεις στην πορεία επίτευξής της. Τέλος, θα βρεις τρόπους που μπορείς να την εφαρμόσεις στην επικοινωνία σου, στην συντροφική σου σχέση αλλά και πρακτικά παραδείγματα περιπτώσεων, αναφορικά με το πού χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί.

Κάνε ένα βήμα πιο κοντά στην αποτελεσματική επικοινωνία και…

  • Διώξε το άγχος και τις ενοχές που νιώθεις, επειδή δεν καταλαβαίνεις τι ζητάει το παιδί
  • Αποχαιρέτησε την ανασφάλεια στην επικοινωνία σου
  • Μάθε τις τεχνικές για να πετύχεις την ενεργητική ακρόαση
  • Βελτίωσε τη σχέση σου με το παιδί αλλά και τον/την σύντροφό σου
  • Μείωσε τις συγκρούσεις που προκαλούνται από την μη αποτελεσματική επικοινωνία
  • Δημιούργησε σχέσεις με δυνατή συναισθηματική σύνδεση
  • Άνοιξε τις διόδους επικοινωνίας με τους γύρω σου

Δες το βίντεο με την Έλενα Κοντογιάννη, που εξηγεί πώς να εφαρμόσεις την ενεργητική ακρόαση και να βελτιώσεις την επικοινωνία με το παιδί σου αλλά και τους γύρω σου!

Γράφουν οι:

Έλενα Κοντογιάννη

Έλενα Κοντογιάννη

Εκπαιδεύτρια Γονέων Attachment Parenting, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Έλενα Κοντογιάννη, είναι Σύμβουλος ψυχικής υγείας (Προσωποκεντρική) και σύμβουλος γονέων. Εργάζεται ιδιωτικά κάνοντας ατομικές συνεδρίες, ομάδες, συνεδρίες σε γονείς και σεμινάρια γονεϊκότητας. Στόχος της είναι να υποστηρίξει τους γονείς στο ταξίδι αυτό της γονεϊκότητας ώστε να μπορεί να δημιουργηθεί ένας ασφαλής δεσμός μεταξύ γονέα και παιδιού.

Διαβάστε περισσότερα