Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Η δύναμη της συνήθειας: Γιατί δυσκολεύομαι να κάνω τις αλλαγές που επιθυμώ στη ζωή μου;

Σε αυτή τη συζήτηση αναλύουμε τι είναι η δύναμη της συνήθειας και θα εξηγήσουμε τους λόγους που οι άνθρωποι εμφανίζουμε φόβο και αντίσταση απέναντι στις επερχόμενες αλλαγές, παρότι δηλώνουμε ότι τις επιθυμούμε πολύ.

Η Δύναμη της συνήθειας: Αλλαγή και αντίσταση

 • Για ποιους λόγους φοβόμαστε και αποφεύγουμε την αλλαγή;
 • Πόσο εύκολο είναι να αλλάξει πραγματικά κάποιος;
 • Πώς μπορεί η αλλαγή για την οποία θα εργαστώ να είναι μόνιμη;

Τι ρόλο παίζει το μυαλό μας όταν έρχεται μια αλλαγή συνήθειας;

Ο ρόλος του νου είναι καθοριστικός στη διαμόρφωση, συντήρηση μιας συνήθειας και στην αντίσταση που εμφανίζεται όταν έρχεται η ώρα της αλλαγής. Αυτό συντελείται μέσω του νευρικού συστήματός μας σε αυτό και θα δούμε πώς μπορούμε να παρέχουμε στο σύστημά μας ό,τι χρειάζεται για να επιτρέψει την εκάστοτε πολυπόθητη αλλαγή.

Παρακολουθώντας αυτή τη συζήτηση για τη δύναμη της συνήθειας θα μάθεις:

 • Πώς να αναγνωρίζεις τις περιοριστικές σου συνήθειες
 • Τι σου προκαλούν
 • Τι σου προσφέρουν
 • Τους συγκεκριμένους λόγους που ο νους σου “παλεύει” με νύχια και με δόντια να τις διατηρήσει
 • Τα εργαλεία και τους τρόπους να επαναπρογραμματίσεις τον νου ώστε να επιτρέψεις στον εαυτό σου να διαμορφώσει και να χτίσει νέες υποστηρικτικές συνήθειες μέσα από πραγματική και μόνιμη αλλαγή, χωρίς πισωγυρίσματα.

Ακόμη, θα καταλάβεις σε βάθος τους λόγους που η θέληση σου να αλλάξεις πολλές φορές μπορεί να μην ήταν τόσο αποτελεσματική όσο θα περίμενες, μαθαίνοντας και πώς να δείχνεις περισσότερη αγάπη και συμπόνοια στον εαυτό σου αλλά και πώς να προχωράς στο επόμενο για σένα επίπεδο!

Πώς να διαμορφώσω το κατάλληλο περιβάλλον για να υποδεχτώ τις αλλαγές που επιθυμώ

Είναι απόλυτα εφικτό να δημιουργήσεις τις κατάλληλες στέρεες βάσεις μέσα από νέες πρακτικές ώστε να διαμορφώσεις το κατάλληλο περιβάλλον για να υποδεχτείς τις αλλαγές που επιθυμείς, καλλιεργώντας την προσαρμοστικότητα σου και επομένως την ευφυία σου στο σύνολο της.

Με ποιους τρόπους θα πετύχω την αλλαγή συνήθειας που θέλω;

Θα δοθούν νέες ιδέες, νέα γνώση και έμπνευση που θα σε βοηθήσουν να καλλιεργήσεις αυτοπεποίθηση, αγάπη, πίστη, χαρά, αισιοδοξία και την πηγαία δύναμη που έχεις μέσα σου. Τρόποι που θα επαναπρογραμματίσουν το υποσυνείδητό σου και θα σε βοηθήσουν να κάνεις ένα κβαντικό άλμα στη νέα σου επιθυμητή πραγματικότητα!

Όλα αυτά μπορούν να ενσωματωθούν στη φυσιολογία σου – στο σώμα σου, το οποίο μπορεί να αποτελέσει ιδιαίτερα χρήσιμο βοηθό και υποκινητή ταυτόχρονα, ενισχύοντας την αλλαγή σου!

Θα τεθεί το θεωρητικό πλαίσιο για όλα τα παραπάνω, συνοδεύοντας το

με πρακτικές εφαρμογές και ταυτόχρονα θα απαντηθούν οι δικές σας

ερωτήσεις.

Η Δύναμη της συνήθειας

Στόχοι του βίντεο

 • Γνωριμία με τον τρόπο που λειτουργεί ο νους και πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί υπέρ της υποστήριξης κάθε επιθυμητής αλλαγής μέσω κατάλληλης κινητοποίησης.
 • Γνώση κλειδιών που απαιτούνται για την επίτευξη και τη μακροχρόνια υποστήριξη της αλλαγής.
 • Κατανόηση της θέλησης και του ρόλου της στην αλλαγή.
 • Καθοδήγηση αναφορικά με την καλλιέργεια των προαπαιτούμενων αρετών για την επίτευξη και ενσωμάτωση κάθε αλλαγής.
 • Απελευθέρωση, άνοιγμα και καλλιέργεια της ελπίδας και της πίστης με τον εαυτό μας, αλλάζοντας την ιστορία που λέμε στον εαυτό μας και στα παιδιά μας τόσο για εμάς όσο και για την ίδια τη ζωή!

Βιβλιογραφία

1.Charles Duhigg, (2013) The power of habit, εκδ. Cornerstone, United Kingdom

2. James Clear (2018), Atomic Habits, εκδ. Random House

Γίνε μέλος σήμερα
Μαρία Λιάτη

Μαρία Λιάτη

Theta Healer®, Ομοιοπαθητικός, Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μαρία Λιάτη Ψυχοθεραπεύτρια, Ομοιοπαθητικός και Theta Healer, με σπουδές και προϋπηρεσία σε όλα τα παραπάνω. Έχει εργασιακή εμπειρία σαν Ψυχοθεραπεύτρια και εξειδικεύεται στις συντροφικές σχέσεις, στις αγχώδεις διαταρχές, στις διατροφικές διαταραχές και άλλα! Μπείτε στο προφίλ της και διαβάστε περισσότερα για τη Μαρία!

Διαβάστε περισσότερα