Τι είναι διαταραχή Πανικού;

Ως διαταραχή πανικού ορίζεται το διαρκές αίσθημα «φόβου» επικείμενου θανάτου ή λιποθυμίας και δημόσιου εξευτελισμού.

Η διαταραχή πανικού είναι μια κατάσταση διαφορετική από τον συνηθισμένο φόβο ή τις αγχώδεις αντιδράσεις σε στρεσογόνα γεγονότα. Είναι μια σοβαρή ψυχική νόσος που χτυπά χωρίς λόγο ή προειδοποίηση και δεν έχει ηλικία.

Κρίση Πανικού: Τι περιλαμβάνουν τα συμπτώματα της;

Τα συμπτώματα της διαταραχής πανικού περιλαμβάνουν ξαφνικές επιθέσεις  φόβου και έντονης νευρικότητας, καθώς επίσης τα σωματικά συμπτώματα περιλαμβάνουν εφίδρωση και ταχυκαρδία.

Τα κύρια συμπτώματα της Διαταραχής πανικού μπορεί να είναι:

  • Ένας φόβος ότι έχει χαθεί ο έλεγχος ή ότι πρόκειται να επέλθει θάνατος
  • Μούδιασμα στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών
  • Έντονη αίσθηση του φόβου
  • Δυσκολία στην αναπνοή
  • Έντονος πόνος στην περιοχή της καρδιάς ή βάρος στο στήθος
  • Αίσθημα πνιγμού
  • Ζάλη ή αίσθημα λιποθυμίας
  • Εφίδρωση
  • Ναυτία ή τάση για έμετο
  • Ρίγη ή εξάψεις

Επίσης η διαταραχή πανικού εμφανίζεται συχνά μαζί με άλλες σοβαρές παθήσεις, όπως η κατάθλιψη, ο αλκοολισμός, ή κατάχρηση ναρκωτικών.

Κρίση πανικού

Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια μιας «κρίσης πανικού»;

Κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης πανικού, η αντίδραση στην απειλή είναι δυσανάλογη προς την κατάσταση, η οποία συνήθως δεν είναι απειλητική. Με την πάροδο του χρόνου, το άτομο που πάσχει από διαταραχή πανικού αναπτύσσει έναν συνεχή φόβο ότι θα πάθει ακόμη μία προσβολή πανικού, το οποίο σταδιακά  θα επηρεάσει την καθημερινή του λειτουργικότητα και δραστηριότητες, μειώνοντας σημαντικά την γενική ποιότητα της ζωής του. Πολλές φορές ασθενείς με την διαταραχή μένουν κλεισμένοι στο σπίτι φοβούμενοι την επόμενη κρίση πανικού.

Πώς μπορεί να πραγματοποιηθεί θεραπεία μέσα από τη μέθοδο του Theta Healing®;

Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην ουσιαστική και μόνιμη θεραπεία των “κρίσεων” πανικού διαδραματίζει ο εντοπισμός και η συνειδητοποίηση των πραγματικών βαθύτερων αιτιών και υποσυνείδητων πεποιθήσεων της εμφάνισης αυτών των “κρίσεων”.

Κάθε άτομο μπορεί να εκδηλώσει τέτοιες “κρίσεις” για διαφορετικό λόγο.

Τα σωματικά όσο και τα συναισθηματικά συμπτώματα δεν εμφανίζονται δίχως συγκεκριμένο λόγο. Το σώμα προσπαθεί μέσα από τη δική του γλώσσα να δείξει στο κάθε άτομο την ανάγκη να ασχοληθεί ουσιαστικότερα και να δώσει προσοχή, μέσω των εκάστοτε συμπτωμάτων, σε ένα συγκεκριμένο θέμα.

Μέσω του εντοπισμού και της επίλυσης των ακατάλληλων για τον καθένα υποσυνείδητων πεποιθήσεων αλλά και μέσα από τη λήψη νέας πληροφορίας και γνώσης μπορεί το κάθε άτομο να οδηγηθεί στην ολοκληρωμένη θεραπεία, να απελευθερωθεί και να απαλλαχθεί  οριστικά από τις “κρίσεις πανικού” μέσα από τη βοήθεια της μεθόδου του Theta Healing®.

Καθημερινά βαλλόμαστε από πολυάριθμες καταστάσεις και ανθρώπους. Υπάρχει όμως τρόπος να θυμηθούμε να ζούμε εκδηλώνοντας το ύψιστο δυναμικό μας μέσα από την αγάπη και το φως που ήδη είμαστε!

Μαρία Λιάτη

Μαρία Λιάτη

Theta Healer®, Ομοιοπαθητικός, Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μαρία Λιάτη Ψυχοθεραπεύτρια, Ομοιοπαθητικός και Theta Healer, με σπουδές και προϋπηρεσία σε όλα τα παραπάνω. Έχει εργασιακή εμπειρία σαν Ψυχοθεραπεύτρια και εξειδικεύεται στις συντροφικές σχέσεις, στις αγχώδεις διαταρχές, στις διατροφικές διαταραχές και άλλα! Μπείτε στο προφίλ της και διαβάστε περισσότερα για τη Μαρία!

Διαβάστε περισσότερα