H Πρωτοχρονιά, περιμένοντας να ξεκινήσει το καλοκαίρι, o Σεπτέμβρης μετά τις διακοπές και βέβαια κάθε νέα Δευτέρα, είναι μέρες φορτισμένες με την πρόθεση της νέας αρχής, με άλλα λόγια είναι φωτεινοί σηματοδότες και προπομποί της δυνατότητάς για επιλογή. Ας τους αξιοποιήσουμε!

Αυτή τη νέα χρονιά τι επιλέγω;

Νέα Χρονιά σημαίνει Νέα Αρχή

Κάθε χρονιά της ζωής μας συνήθως μας βρίσκει να στεκόμαστε σε διαφορετικά σημεία του εαυτού μας και έτσι ανοίγει η δυνατότητα να αντιλαμβανόμαστε και να βιώνουμε τις συνθήκες διαφορετικά, από άλλη οπτική γωνία.

Η χρονιά που διανύουμε -και σύντομα θα κλείσει τον κύκλο της- έφερε όλους μας αντιμέτωπους με πολλές και πρωτόγνωρες καταστάσεις και συναισθήματα, είναι σημαντικό λοιπόν να διαλέξετε τι από όλα αυτά θέλετε να κρατήσετε και να επιλέξετε να τα περάσετε μέσα από την πύλη της νέας χρονιάς.

Θέστε λοιπόν την πρόθεσή σας για το 2023 που τώρα ξεκινά.

Ποιες είναι αυτές οι 4 πρακτικές που θα σημάνουν την αρχή της υλοποίησης;

1η πρακτική!

Δώστε ένα ραντεβού με εσάς να αποφασίσετε και να εκφράσετε με λόγια ή με λέξεις γραπτές τι θέλετε να ευχαριστήσετε για τη συμβολή του στη ζωή σας μέχρι τώρα και να το αφήσετε πια πίσω. Ναι, καλά διαβάσατε, για να φέρετε το νέο στη ζωή σας, χρειάζεται να κάνετε πρώτα χώρο για αυτό, πετώντας πολλές φορές κάτι παλιό που του έπαιρνε τη θέση!

2η πρακτική!

Το μυαλό σας είναι σημαντικό αλλά δεν είναι ο μοναδικός σας σύμμαχος. Χρησιμοποιείστε το σώμα σας, τα χέρια σας, τη φωνή σας! Σκίστε, κόψτε, κάψτε, τσαλακώστε, αγκαλιάστε, κρατήστε, μιλήστε σε οτιδήποτε αποχαιρετάτε. Έτσι δίνετε την ευκαιρία να απελευθερώσετε την εγκλωβισμένη ενέργεια, που αυτά τα αντικείμενα, πεποιθήσεις, σκέψεις, ενθύμια και οτιδήποτε άλλο επιλέγει ο καθένας να αποχαιρετήσει, κρατούν μέσα σας.

3η πρακτική!

Τώρα που δημιουργήσατε χώρο, πώς επιλέγετε να τον επενδύσετε; Βρείτε μια ήρεμη για εσάς στιγμή, καθίστε άνετα και ετοιμαστείτε να απολαύσετε αυτό που θα συμβεί. Φέρτε στην εικόνα του μυαλού σας τις επιθυμητές σκέψεις, επιθυμίες, δραστηριότητες, σχέσεις, συνήθειες, αντικείμενα και ότι άλλο δείχνει η δική σας εικόνα, που θέλετε να υλοποιηθούν μέσα στη νέα χρονιά. Έπειτα για τον καθένα από αυτά παρατηρήστε τις σωματικές αισθήσεις σας, θέλετε όντως να επενδύσετε την ενέργειά σας σε αυτό, ώστε να υλοποιηθεί, τι αισθάνεστε; Ακούστε το μήνυμα! Αν ναι, κρατήστε το, αν όχι αφήστε το, ίσως να μην  είναι γι’ αυτό η κατάλληλη στιγμή τώρα.

4η πρακτική!

Ήρθε η ώρα να σπάσετε τα προσωπικά σας αυτομπλοκαρίσματα! Χωρίς να το καταλαβαίνουμε βάζουμε τρικλοποδιές εμείς στον ίδιο μας τον εαυτό. Άλλοτε από φόβο και άλλοτε από ανησυχία μην τυχόν γίνει αυτό που δεν θέλω. Άρα πρέπει να είμαι προετοιμασμένος. Τώρα λοιπόν που το ξέρετε αυτό, δώστε την ευκαιρία να δημιουργήσετε εικόνες, να οραματιστείτε εσάς να ζείτε την επιθυμία που θέλετε να υλοποιηθεί. Μμμμ, ωραία γεύση, έτσι δημιουργείται οικειότητα με το νέο επιθυμητό άγνωστο. Αν πάλι ξεπηδούν αντιδράσεις, είστε τυχεροί γιατί θα τις δείτε εγκαίρως και μπορείτε να τις φροντίσετε.

Νέα Χρονιά σημαίνει Νέα Αρχή

Ήρθε η στιγμή να αποκαλυφθεί το μαγικό!

Μαγικό!

Το μαγικό είσαι εσύ!

Η υλοποίηση των επιθυμιών δεν αρχίζει και τελειώνει τη στιγμή που θα τις εκφράσετε. Η υλοποίηση διαμορφώνεται βήμα βήμα. Μείνετε συνοδοιπόροι στις επιθυμίες σας, να τις τροφοδοτείτε με τη σκέψη σας και την αγάπη σας και ταυτόχρονα να χαίρεσαι την κάθε σας μέρα σαν να έχουν ήδη υλοποιηθεί, τότε αυτές θα έρθουν να σας συναντήσουν!

Μαριτίνα Συμβουλίδη

Μαριτίνα Συμβουλίδη

Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μαριτίνα Συμβουλίδη είναι Σωματοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια (Bodynamic therapy system) με εξειδίκευση στο σοκ και το μετατραυματικό στρες (Bodynamic Shock, Trauma & PTSD Training). Με σπουδές στο κλάδο των θετικών επιστημών και μεταπτυχιακές σπουδές στο κλάδο της Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την έρευνα και εμπλουτίζει διαρκώς τα επαγγελματικά της εργαλεία όπως οι Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης EFT, η Βοτανολογία, η Αρωματοθεραπεία, δίνοντας ολιστική διάσταση στην ψυχοθεραπεία. Μέσα από την αγάπη της για τον άνθρωπο και την υγιή του εξέλιξη υποστηρίζει ενήλικες, έγκυα ζευγάρια, γονείς και παιδιά, με σκοπό να δημιουργήσουν γερές βάσεις για σχέσεις βαθιάς σύνδεσης, κατανόησης και αγάπης τόσο με τον εαυτό τους όσο και με τους γύρω τους.

Διαβάστε περισσότερα