Χρειάζεται να περάσεις τα Stop και τα εμπόδια κάποιες φορές, μη φοβηθείς… ίσως συναντήσεις εκεί τον Ήλιο!

Πόσο δύσκολο είναι να ξεπερνάμε τα εμπόδιά μας; Κάποιες φορές φοβόμαστε ότι θα σκοντάψουμε σε αυτά ή θα κάνουμε πίσω… είναι εντάξει να νιώθουμε έτσι. Χρειάζεται υπομονή.

Στον δρόμο προς τον ήλιο

Στον δίσκο με την άμμο είμαστε αποφασισμένοι να τα ξεπεράσουμε και να φτάσουμε στον Ήλιο! Θέλουμε να ζεσταθούμε λιγάκι! Στο δίσκο μπορούμε να παίζουμε και να επεξεργαζόμαστε με ασφάλεια παιχνίδια που πιθανώς αναφέρονται σε τραυματικές εμπειρίες μας. Ο δίσκος με την άμμο στην παιγνιοθεραπεία αποτελεί ένα από τα βασικότερα της εργαλεία, όπως και πολλά ακόμα είδη παιχνιδιών. Τα οφέλη του δίσκου είναι πραγματικά πολύτιμα για τα παιδιά μέσα στην παιγνιοθεραπεία, αλλά και για τους ενήλικες στην προσωπική τους θεραπεία.

Τα οφέλη του Sand Play

Σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες της Νευροψυχολογίας, το Sand Play μπορεί να βοηθήσει με τέτοιο τρόπο τον εγκέφαλο, ώστε να μειωθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα το στρες και να μετριαστεί η τραυματική εμπειρία.
Σε άρθρα που δημοσιεύονται το International Journal of Play Therapy, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις αλλαγές που προκαλούνται στον εγκέφαλο όταν το παιχνίδι περιλαμβάνει τον δίσκο με την άμμο.

Το Sand Play αποτελεί μια πολυαισθητηριακή μέθοδος θεραπείας, καθώς το παιδί ή ο ενήλικας όταν παίζουν ενεργοποιούνται συγκεκριμένα τμήματα του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα να επέρχονται νευροφυσιολογικές αλλαγές! Τόσο φυσικά μα και τόσο ανακουφιστικά για τον ίδιο που παίζει! Είναι πραγματικά μαγικά τα οφέλη που προσφέρει το παιχνίδι με την άμμο και πόσο απελευθερωτικό είναι για την ψυχική μας υγεία!

Φτιάξτε το μαζί στο σπίτι

Γι’ αυτό αγαπημένοι γονείς, αρπάχτε την ευκαιρία και δώστε στα παιδιά σας άμμο. Θαλασσινή μα και homemade άμμο από αλάτι ή ρύζι πoυ μπορείτε να φτιάξετε. Και παίξτε ένα φανταστικό αισθητηριακό παιχνίδι που θα σας χαλαρώσει.

Η αίσθηση αφής διαφορετικών αισθητηριακών παιχνιδιών θα έχει θετική απόκριση! Στην Παιγνιοθεραπεία κάθε φορά που το παιδί επιλέγει να παίξει με τον δίσκο με την άμμο, τότε το ταξίδι που ξεκινάει είναι πραγματικά φανταστικό και πολύ λυτρωτικό!

Sand Play λοιπόν!

Δήμητρα Σαββιδάκη

Δήμητρα Σαββιδάκη

Ψυχολόγος

Η Δήμητρα Σαββιδάκη είναι Ψυχολόγος και εκπευδευόμενη παιγνιοθεραπεύτρια. Έχει ιδρύσει τον Παιχνιδοχώρο και το όνειρό της είναι να εμπνεύσει τους γονείς να γνωρίσουν το Playful Parenting και το παιχνίδι. Πιστεύει πως η δύναμη και τα οφέλη του παιχνιδιού μπορούν να δημιουργήσουν ένα ισχυρό καταφύγιο ασφάλειας.

Διαβάστε περισσότερα
Παιχνιδοχώρος

Σε συνεργασία με:

Παιχνιδοχώρος

Ποιοι είμαστε Ο Παιχνιδοχώρος σαν ιδέα υπήρχε από το 2016, υλοποιήθηκε και ξεκίνησε το ταξίδι του το 2020. Πρόκειται για έναν χώρο αναζήτησης και συζήτησης,...

Διαβάστε περισσότερα