Ένα από τα πολλά ερωτήματα που βασανίζουν ένα γονέα είναι “πώς να μεγαλώσω το παιδί μου όπως εγώ επιθυμώ“. Οι υποδείξεις των οικείων τους φαίνεται να αποτελεί μεγάλο άγχος για τους περισσότερους γονείς και πηγή έντονων διαφωνιών μεταξύ συντρόφων και συγγενών.

Έχεις βρεθεί και εσύ σε αντίστοιχη θέση;

Από τη μία να εξοργίζεσαι ή να πιέζεσαι και να μην ξέρεις πώς να διαχειριστείς την όλη κατάσταση;

Θα ήθελες να μάθεις έναν τρόπο να μεγαλώνεις τα παιδιά σου όπως εσύ επιθυμείς;

Ακολούθησε αυτά τα 4 βήματα!

  1. Το πρώτο βασικό βήμα είναι να εμπιστεύεσαι τον ίδιο σου τον εαυτό και να γνωρίζεις τι είναι αυτό που θέλεις. Εστίασε στις επιθυμίες σου και όχι σε αυτά που κάνουν οι άλλοι και σε ενοχλούν, καθώς ότι σκέφτεσαι αυτό λαμβάνεις.
  2. Το δεύτερο και πιο βασικό βήμα είναι μάθεις να βάζεις όρια στους γύρω σου.  Για να αντιμετωπίζεις αυτό το θέμα με το μεγάλωμα του παιδιού σου, το ίδιο μοτίβο ίσως επαναλαμβάνεται και κάπου αλλού στη ζωή σου, ίσως στη δουλειά σου ή τις σχέσεις σου. Το να μάθουμε να βάζουμε υγιή όρια στους άλλους είναι πάρα πολύ δύσκολο στην αρχή όμως είναι το πιο βασικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε για να δούμε άμεση βελτίωση στην καθημερινότητα μας και τις σχέσεις μας με τους άλλους.
  3. Το τρίτο βήμα είναι να μάθεις να επικοινωνείς σωστά το μήνυμά σου προς κάθε κατεύθυνση με ευγένεια, ειλικρίνεια και επιμονή.
  4. Το τέταρτο και τελευταίο βήμα είναι να έχεις συμπόνια και κατανόηση για τους άλλους καθώς έτσι μεγάλωσαν και έχουν τις δικές τους περιοριστικές πεποιθήσεις. Το θέμα δεν είναι ότι θέλουν να εκνευρίσουν εσένα αλλά το ότι αυτό πιστεύουν ότι είναι το σωστό για αυτούς.

Το μόνο που χρειάζεται από σένα είναι να αλλάξεις τον τρόπο που προσεγγίζεις την κατάσταση. Αργά ή γρήγορα το μήνυμα σου θα ληφθεί από τους παραλήπτες και το πρόβλημα θα εξαφανιστεί. Όπως άλλωστε γίνεται κάθε φορά που παίρνουμε το μάθημα μας μέσω της προσωπικής μας εξέλιξης.

Λιάνα Λεκανίδη

Λιάνα Λεκανίδη

Parenting Life Coach

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Λιάνα Λεκανίδη, πιστοποιημένη Parenting Life Coach (ACSTC/ICF), συνεργάτης της APH(Attachment Parenting Hellas), πιστοποιημένη Theta Healer, συγγραφέας, συνιδρύτρια της New Generation New World και τουριστική επιχειρηματίας. Πάνω από όλα είναι όμως μαμά και αυτή είναι η κινητήρια έμπνευση της για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου με υγιείς και ευτυχισμένους ανθρώπους. Εξειδικεύεται σε coaching γονέων αλλά και όσων θέλουν να πραγματοποιήσουν μία μεγάλη αλλαγή στη ζωή τους, στη συμβουλευτική ζεύγους ενώ παρέχει και σεμινάρια εκπαίδευσης για Γονείς - Ηγέτες.

Διαβάστε περισσότερα