Όταν ο αναλυτικός νους ηρεμεί και αυξάνουμε τις δονήσεις μας, μέσω σπουδαίων συναισθημάτων, όπως η Αγάπη, τότε καρδιά και εγκέφαλος συγχρονίζονται παράγοντας μετρήσιμα αποτελέσματα -τόσο στο φυσικό μας σώμα όσο και σε άλλα πρόσωπα σε μη τοπικό επίπεδο. Πώς λοιπόν η αγάπη θεραπεύει;

Τα Πάντα ξεκινάνε από το μυαλό

Κάθε συναίσθημα εκπέμπει σε συγκεκριμένες συχνότητες. Η Αγάπη είναι ένα από τα συναισθήματα που εκπέμπουν σε υψηλές τιμές συχνοτήτων. Ο γιατρός Έντουαρντ Μπαχ έχοντας την πεποίθηση πως το αίτιο για οποιοδήποτε σύμπτωμα ή/και ασθένεια βρίσκεται στο μυαλό, πειραματιζόταν με σκοπό να ανακαλύψει ιάματα, τα οποία θα θεραπεύουν τις ασθενείς καταστάσεις στο νου του θεραπευόμενου. Αυτό που συνηθίζουμε να λέμε «τα πάντα ξεκινάνε από το μυαλό». 

Η Αγάπη θεραπεύει

Η αγάπη θεραπεύει μέσα από τον Συγχρονισμό εγκεφάλου και καρδιάς

Η Αγάπη έχει τη δύναμη να φέρει σε συγχρονισμό εγκέφαλο και καρδιά, μεταφέροντας έτσι πληροφορίες ζωτικής σημασίας εκατέρωθεν. Μέσω της αναπνοής, ο εγκέφαλος ενεργοποιεί την ικανότητα του να δημιουργεί μια ηλεκτρική φόρτιση, η οποία ενεργοποιεί λειτουργίες του οργανισμού, οι οποίες βάζουν το σώμα σε μια τελείως διαφορετική κατάσταση ύπαρξης, σε κατάσταση αυτοθεραπείας. Ενώ η Αγάπη, δημιουργεί ένα μετρήσιμο μαγνητικό πεδίο το οποίο μαγνητίζει την Πραγματικότητα που θέλεις να ζήσεις χωρίς όρια, γιατί η Πραγματικότητα εξ ορισμού δεν έχει όρια.

Η αγάπη θεραπεύει καθώς την προσφέρεις στον εαυτό σου

Μπορείς να ξαπλώσεις και να τοποθετήσεις τα χέρια σου ανάμεσα στην περιοχή του στήθους, αγκαλιάζοντας την καρδιά σου. Μπορείς να κλείσεις ευγενικά τα μάτια σου και να επικεντρωθείς στην αναπνοή σου. 

Η Αγάπη θεραπεύει
  • Εισπνοή ∙ και εκπνοή.
  • Εισπνέω Αγάπη.
  • Εκπνέω όλες τις αρνητικές σκέψεις και τα αρνητικά συναισθήματα.
  • Εισπνοή ∙ και εκπνοή.
  • Και είμαι Αγάπη. 
  • Και αναβλύζω Αγάπη.
  • Και έλκω αγάπη. 
  • Και συνέχισε.
  • Και παρατήρησε σώμα και πνεύμα.
  • Και μείνε ∙ τα πας τέλεια.

Επιλέγω και έλκω Αγάπη

Όταν δεν έχεις αγαπήσει πραγματικά τον εαυτό σου, είναι πολύ πιθανό να έλκεσαι, αντίστοιχα, από άτομα τα οποία ούτε και αυτά το έχουν κάνει. Αυτό συμβαίνει επειδή εκπέμπεται στα ίδια επίπεδα συχνοτήτων. Για να υπερπηδήσεις αυτές τις χαμηλές δονήσεις, οι οποίες δημιουργούνται από τους ασυνείδητους φόβους, πρέπει να δώσεις εσύ ο ίδιος Αγάπη στον εαυτό σου. Όταν φτάσεις στο σημείο που πραγματικά θα έχεις αγαπήσει τον εαυτό σου, θα έλκεις και, βασικά, θα επιλέγεις την αγάπη.

Ο δρόμος της Αγάπης

Το μονοπάτι της πνευματικότητας μας οδηγεί στον δρόμο της Αγάπης: Αυτό το ταξίδι είναι μια εσωτερική διαδικασία και δεν αποτελεί κάποια μορφή ψυχανάλυσης. Αντιθέτως, αποτελεί μια ακριβώς αντίθετη διαδικασία, την απόλυτη ησυχία. Πνευματική ησυχία. Το κομμάτι του εαυτού σου που έλκεται από αυτή την ησυχία και χρειάζεται την Αγάπη είναι η Ψυχή σου. Το κομμάτι του εαυτού σου που σε κρατάει μακριά από αυτή την ησυχία είναι ο εγκέφαλός σου. Το αναλυτικό τμήμα του εγκεφάλου δημιουργεί όλες αυτές τις αρνητικές σκέψεις για να σε κρατάει στην κατάσταση της ανάλυσης.

Είσαι Αγάπη!

Ένας ακόμα τρόπος να φτάσεις σταδιακά στο σημείο να γίνεις Αγάπη είναι να γράψεις σε χαρτάκια «Είμαι Αγάπη» και να τα κολλήσεις όπου είναι δυνατό! Κυρίως σε σημεία όπου θα το βλέπεις την ώρα πριν κοιμηθείς και αφότου ξυπνήσεις. Όπως, για παράδειγμα, στο κομοδίνο σου ή στον καθρέφτη της τουαλέτας. Επίσης, αν έχεις κάποιο σταθερό σημείο όπου εργάζεσαι –γραφείο, υπολογιστή κ.λπ.- μπορείς να τα κολλήσεις, ώστε να τα βλέπεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Όπως επίσης μπορείς να επιλέξεις ως φόντο υπολογιστή και κινητού μία εικόνα με το μήνυμα «Είμαι Αγάπη». Και επανάλαβε όσο μπορείς μέσα στη μέρα σου νοητά ή και γραπτά «Είμαι Αγάπη». Είσαι Αγάπη!

Ελένη Γαληναία Δαφνοτίδου

Ελένη Γαληναία Δαφνοτίδου

Σύμβουλος Ανθοθεραπείας Δρ Μπαχ

Καλωσορίζουμε στην ομάδα μας την Ελένη Γαληναία Δαφνοτίδου Μαθηματικό Α.Π.Θ. με Εξειδίκευση στις Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνίας στην Ειδική Αγωγή και Ψυχοπαιδαγωγική της Ένταξης, Δ.Π.Θ. και Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος». Πλέον εργάζεται αποκλειστικά ως Σύμβουλος Εναλλακτικών Θεραπειών. Είναι μεγάλη μας χαρά που την έχουμε στην ομάδα μας και θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας!

Διαβάστε περισσότερα

Dispenza, J. (2019). Becoming Supernatural. How Common People Are Doing The Uncommon? London: Hay House UK Ltd.

Bach, E. Petersen, J., & Erik, R. (2003). Θεράπευσε τον εαυτό σου με τα άνθη του Bach. Αθήνα: Ψύχαλος