Διαλογισμός < διά + λογισμός. Διά του λογισμού ∙ διά μέσω των σκέψεων. Στον διαλογισμό εισερχόμαστε δια μέσω των σκέψεων ∙ στο κενό που δημιουργείται ανάμεσα στις σκέψεις μας. Εισπνοή ∙ και εκπνοή. Ποια η σύνδεση του διαλογισμού με την ενέργεια και τι σημαίνει μπλοκαρισμένη ενέργεια; Γιατί να κάνεις διαλογισμό;

Τι είναι ο διαλογισμός;

Μέσω του διαλογισμού εκπαιδευόμαστε στο να εισερχόμαστε ανάμεσα στις σκέψεις μας ∙ σε αυτό το κενό που υπάρχει ανάμεσα στις σκέψεις μας. Αυτό το κενό είναι το Τώρα ∙ το ατέρμονο Τώρα. Μπαίνοντας βαθιά στο Τώρα, απεγκλωβίζεται η μπλοκαρισμένη ενέργεια από τις αναμνήσεις του παρελθόντος και αυτή την ενέργεια την αξιοποιούμε για να δημιουργήσουμε την Πραγματικότητα ∙ το μέλλον που επιθυμούμε.

Γιατί διαλογισμό
Γιατί διαλογισμό; Ξεμπλοκάροντας την ενέργεια

Είμαστε ύλη ή ενέργεια;

Όλη μας η ζωή βασίζεται σε όρους που μας επιτάσσει η ύλη, παρόλο που είμαστε μέρος ενός Σύμπαντος όπου το 99,99% είναι ενέργεια ή πληροφορία. Στηρίζουμε όλη μας την καθημερινότητα, τη ζωή μας ολόκληρη, με γνώμονα την υλική έκφανση της Πραγματικότητας. Πέρα από τον ορατό κόσμο της ύλης, όμως, είμαστε διασυνδεδεμένοι με μια αόρατη σφαίρα του Σύμπαντος. Για να αρχίσουμε να αντιλαμβανόμαστε αυτή τη σύνδεση, θα πρέπει να δώσουμε την προσοχή μας σε αυτή μας την υπόσταση ∙ στο άυλο. 

Ψυχή: το άυλο στοιχείο της ανθρώπινης Ύπαρξης

Είναι πολλοί οι πολιτισμοί οι οποίοι κάνουν διακρίσεις ανάμεσα στο ζωντανό σώμα, αναφερόμενοι στην ανατομία του σώματος μας και σε κάτι άλλο το οποίο αποκαλούν ψυχή ή πνεύμα. Αυτό το άλλο θεωρείται η πηγή της ενσώματης ζωής και αυτή είναι η πηγή με την οποία βρίσκονται σε πλήρη σύνδεση τα βρέφη. Η ελληνική γλώσσα μαρτυράει πως οι λέξεις «ψυχή» και «πνεύμα» είναι συνώνυμες και προέρχονται από το ρήμα «πνέω».

Ένας απλός τρόπος να δώσουμε προσοχή σε αυτή την Υπόσταση

  1. Μπορείς σιγά-σιγά να κλείσεις τα μάτια σου.
  2. Και στρέψε την προσοχή σου στην αναπνοή σου. 
  3. Παρατήρησε την αναπνοή σου. 
  4. Εισπνοή ∙ και εκπνοή. Εισπνοή ∙ και εκπνοή
  5. Και συνέχισε. 
  6. Και παρατήρησε. Παρατήρησε την αίσθηση που υπάρχει στο σώμα μου. 
  7. Και συνέχισε και παρατήρησε την αναπνοή σου. 
  8. Και έτσι θα αρχίσεις και θα συνδέεσαι. 
  9. Και έτσι θα αρχίσεις να νιώθεις ένα γλυκό μυρμήγκιασμα στα χέρια σου. 
  10. Και έτσι θα αρχίσεις να στρέφεις την προσοχή σου από την ύλη στην ενέργεια. 

Τι είναι η αύρα;

Το φυσικό μας σώμα περιβάλλεται από ένα μετρήσιμο πεδίο το οποίο εκπέμπει συνεχώς συχνότητες. Το πεδίο αυτό δημιουργείται από τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας. Αυτό είναι και το οποίο ονομάζουμε «αύρα» ∙ λέξη η οποία ετυμολογικά συνδέεται με τις λέξεις «πνέω», «φυσώ». 

Τα συναισθήματα δεν είναι μια αφηρημένη έννοια. Πλέον, γνωρίζουμε πως τα συναισθήματα είναι μετρήσιμα και δημιουργούν τη μαγνητική φόρτιση στο σώμα μας, κάνοντάς το να λειτουργεί ως ένας μαγνήτης ∙ ένας μαγνήτης εμπειριών.

Γιατί διαλογισμό; Ξεμπλοκάροντας την ενέργεια
Γιατί διαλογισμό; Ξεμπλοκάροντας την ενέργεια

Τσάκρα και πώς να ξεμπλοκάρεις την ενέργεια

Η αύρα του σώματός μας περιλαμβάνει, επιπλέον, κέντρα ζωτικής σημασίας, τα οποία είναι γνωστά κυρίως από το γιόγκα με το όνομα «τσάκρα». Καθένα από αυτά τα ενεργειακά κέντρα φέρει σημαντικές πληροφορίες για την αρμονική λειτουργία του σώματός μας. Συνήθως, η ενέργεια κολλάει στα τρία πρώτα τσάκρα, στη βάση της σπονδυλικής στήλης μας και δεν ρέει μέχρι τον εγκέφαλο. Μόλις αυτή η μπλοκαρισμένη ενέργεια αρχίζει και ρέει προς τον εγκέφαλο, ο οργανισμός μας επιστρέφει σταδιακά σε μία καθ’ όλα αρμονική λειτουργία και το σώμα μας λειτουργεί ως ένας μαγνήτης επιθυμητών εμπειριών.

Η σκέψη δημιουργεί ύλη

Οι σκέψεις μας δημιουργούν συναισθήματα, τα συναισθήματα λειτουργούν ως μαγνήτης και έλκουν τον αντίστοιχο εαυτό μας και τις αντίστοιχες εμπειρίες που βιώνουμε. Δυσάρεστα συναισθήματα: δυσάρεστες εμπειρίες. Ευχάριστα συναισθήματα: ευχάριστες εμπειρίες. 

Οι επιθυμίες μας είναι ενέργεια

Μόλις μάθαμε ότι το άυλο ∙ η σκέψη δημιουργεί ύλη. Οποιαδήποτε επιθυμία μας ∙ οποιαδήποτε σκέψη είναι ήδη πραγματικότητα και υπάρχει ως ενεργειακή συχνότητα. Για να εμφανιστεί αυτή η επιθυμία στη ζωή μας, πρέπει να συντονίσουμε την αύρα μας με όποια επιθυμία έχουμε για τον εαυτό μας. Αυτό θα συμβεί όταν ο διαλογισμός ενταχθεί στην καθημερινότητά μας, βιώνοντας έτσι, μικροί και μεγάλοι, το δώρο της ζωής υπό τους όρους του Σύμπαντος στο οποίο ανήκουμε. Εισπνοή ∙ και εκπνοή. 

Ελένη Γαληναία Δαφνοτίδου

Ελένη Γαληναία Δαφνοτίδου

Σύμβουλος Ανθοθεραπείας Δρ Μπαχ

Καλωσορίζουμε στην ομάδα μας την Ελένη Γαληναία Δαφνοτίδου Μαθηματικό Α.Π.Θ. με Εξειδίκευση στις Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνίας στην Ειδική Αγωγή και Ψυχοπαιδαγωγική της Ένταξης, Δ.Π.Θ. και Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος». Πλέον εργάζεται αποκλειστικά ως Σύμβουλος Εναλλακτικών Θεραπειών. Είναι μεγάλη μας χαρά που την έχουμε στην ομάδα μας και θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας!

Διαβάστε περισσότερα

Dispenza, J. (2019). Becoming Supernatural. How Common People Are Doing The Uncommon? London: Hay House UK Ltd.

Long, A.A. (2019). Νους, σώμα και ψυχή στον αρχαίο ελληνικό κόσμο (μτφρ. Παπουτσάκη, Δ.). Κρήτη: Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης.

Schafer. L. & Chopra, D. (2013). Infinite potential: What quantum physics reveals about how we should live. New York: Random House USA Inc.