Βίντεο

Εισαγωγή

Γίνε μέλος στο Project Parenting!

Επεισόδιο 1

Βλέπουμε άμεσα αποτελέσματα με τη θετική διαπαιδαγώγηση;

Βλέπουμε άμεσα αποτελέσματα με τη θετική διαπαιδαγώγηση;

Η Θετική διαπαιδαγώγηση είναι μια εκπαιδευτική μέθοδος που βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και το βασικό της εργαλείο είναι η θετική καθοδήγηση. Στην προσπάθειά σου να δείξεις το σωστό παράδειγμα αντιμετώπισης ενός λάθους, αντί να τιμωρήσεις το παιδί, μπορεί να συναντήσεις αρκετές δυσκολίες. Πόσο άμεσα είναι τα αποτελέσματα με τη θετική διαπαιδαγώγηση;

Σίγουρα μπορεί να αναρωτιέσαι εάν “δουλεύει” η θετική διαπαιδαγώγηση ή να έχεις δοκιμάσει να την εφαρμόσεις και μη βλέποντας άμεσα αποτελέσματα, αποφάσισες ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί, τουλάχιστον στο δικό σου το παιδί. Ποια είναι όμως η αλήθεια πίσω από τα αποτελέσματα που φέρνει η θετική διαπαιδαγώγηση; Πόσο σύντομα βλέπεις αλλαγές στην συμπεριφορά του παιδιού σου και γιατί αξίζει να επιμείνεις σε αυτή;

Η τιμωρία δεν αποτελεί μονόδρομo στην διαπαιδαγώγηση

Έχοντας λοιπόν δοκιμάσει να εφαρμόσεις την θετική διαπαιδαγώγηση, χωρίς αυτή η προσπάθεια να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, αποφάσισες ότι δεν ταιριάζει σε εσένα και το παιδί σου, οπότε θα γυρίσεις στην λύση με τα σίγουρα και άμεσα αποτελέσματα, που έχεις σίγουρη, την τιμωρία. 

Γιατί όμως δεν πρέπει να “λυγίσεις” και να επιστρέψεις στην κατά κάποιο τρόπο “εύκολη λύση”; Μπορεί να σου φαίνεται πως αυτή είναι η μοναδική λύση για να καταφέρεις να συνεννοηθείς με το παιδί σου, όμως θα πρέπει να γνωρίζεις ότι, δεν φαίνονται τα αποτελέσματα των μεθόδων διαπαιδαγώγησης που θα επιλέξεις, με τους ίδιους ρυθμούς σε όλες.

Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα με τη θετική διαπαιδαγώγηση;

Παρακολουθώντας το σύντομο βίντεο με την Δανάη Τριανταφύλλη θα μάθεις όσα χρειάζεται για να εφαρμόσεις τη θετική διαπαιδαγώγηση και τον τρόπο που πραγματικά “λειτουργεί”. Η Δανάη Τριανταφύλλη είναι Σύμβουλος Γονέων και Ψυχοθεραπεύτρια. Για αυτήν, ιδιαίτερη σημασία έχει να βρούμε πως συνδεόμαστε σε μια αποσυνδεμένη, πλέον, κοινωνία. Είτε μιλάμε για τη σχέση μας με τα παιδιά μας, είτε για τις σχέσεις μας με σημαντικά άλλα πρόσωπα στη ζωή μας, είτε για τη σχέση μας με τον εαυτό μας.

Δες όλα τα επεισόδια της σειράς, με τη Δανάη Τριανταφύλλη, που μοιράζεται 4 tips για να μάθεις πώς να… ξεμπερδευτείς με τη θετική διαπαιδαγώγηση!

Το περιεχόμενο της σειράς βασίζεται κυρίως στη γνώση και την εμπειρία του επαγγελματία. Ενδεικτικά κάποια βιβλία που μπορείτε να βρείτε υλικό σχετικά με το θέμα:

 

  • ‘Τα μυστικά του αποτελεσματικού γονέα’, Thomas Gordon, 2021, Κάκτος & Gordon Hellas
  • ‘Το ικανό σου παιδί’, Jesper Juul, 2018, Εκδόσεις Πουά
  • ‘The Gentle Parenting Book: How to raise calmer, happier children from birth to seven’, Sarah Ockwell-Smith, 2016, Piatkus
Γίνε μέλος σήμερα
Δανάη Τριανταφύλλη

Δανάη Τριανταφύλλη

Ψυχοθεραπεύτρια – Σύμβουλος Γονέων

Η Δανάη Τριανταφύλλη είναι Σύμβουλος Γονέων και Ψυχοθεραπεύτρια. Για αυτήν, ιδιαίτερη σημασία έχει να βρούμε πως συνδεόμαστε σε μια αποσυνδεμένη, πλέον, κοινωνία. Είτε μιλάμε για τη σχέση μας με τα παιδιά μας, είτε για τις σχέσεις μας με σημαντικά άλλα πρόσωπα στη ζωή μας, είτε για τη σχέση μας με τον εαυτό μας, με τους ρυθμούς που ζούμε αυτή η ερώτηση αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Μέσω της σύνδεσης γινόμαστε ορατά και κατανοητά, μας εκτιμούν και εκτιμούμε κι εμείς τον εαυτό μας, νιώθουμε ασφαλείς, λαμβάνουμε αγάπη, γινόμαστε αποδεκτά και αποδεχόμαστε. Σχετιζόμαστε πραγματικά. Στόχος και επιθυμία της είναι να βοηθήσει γονείς (και μέσω αυτών τα παιδιά τους) να απολαύσουν αυτά που η σύνδεση και η υγιής επαφή έχει να μας προσφέρει.

Διαβάστε περισσότερα