Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Τι είναι η babywearing χοροθεραπεία Dancing Mamas;

Επεισόδιο 2

Σε τι βοηθά η χοροθεραπεία τις νέες μαμάδες;

Επεισόδιο 3

Ποια τα οφέλη της χοροθεραπείας για τα μωρά

Επεισόδιο 4

Πρακτική χοροθεραπείας

Αναζητάς δραστηριότητες που θα ενισχύσουν τη σύνδεση και τη σχέση σου με το μωρό σου; Πάμε να ανακαλύψουμε παρέα με την Ηλέκτρα Οικονομίδου την babywearing χοροθεραπεία Dancing Mamas!

Τι είναι η babywearing χοροθεραπεία;

Είναι μια δραστηριότητα για μαμάδες με μωρά από 2 μηνών μέχρι όσο μπορεί η μαμά να τα φορά. Είναι από τι λίγες δραστηριότητες που κάνει η μαμά με το μωρό και όχι για το μωρό. Ο χορός, η μουσική, η ομάδα έχει πολλαπλά οφέλη και για τους δύο. Η χαρά, η χαλάρωση, η αποσυμφόρηση εντάσεων και η σύνδεση μεταξύ μητέρας-μωρού είναι κάποια από τα βασικά οφέλη της babywearing χοροθεραπείας. Εδώ λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες μαμάδων και μωρών και συνδυάζονται κινήσεις, ρυθμοί, μελωδίες και ασκήσεις ειδικά σχεδιασμένες για την μεταγεννητική περίοδο και τον ασφαλή δεσμό μεταξύ μαμάς μωρού.

Γιατί να κάνω babywearing χοροθεραπεία και να χορεύω με το μωρό μου;

Ο χορός είναι μια ευχάριστη δραστηριότητα που απολαμβάνεις και εσύ και το μωρό. Το λίκνισμα είναι από τα πιο ισχυρούς ανακουφιστικούς μηχανισμούς για τα μωρά. Σε συνδυασμό με το babywearing είναι μια εξαιρετική δραστηριότητα που μπορεί να ενταχθεί στην καθημερινότητά σας, για τη χαλάρωση και την ευεξία τόσο τη δικη σου όσο και του μωρού, αλλά και τα μουσικοκινητικά ερεθίσματα που προσφέρονται στο μωρό και βοηθούν στην ψυχοσωματική του ανάπτυξη.

Πώς με βοηθά η χοροθεραπεία Dancing Mamas στη μεταγεννητική περίοδο;

Ο πρώτος χρόνος με το μωρό έχει μεγάλες αλλαγές και προκλήσεις σε σωματικό, συναισθηματικό και κοινωνικό επίπεδο τόσο για τους γονείς όσο και για τα μωρά. Η επιγενετική, η νευροεπιστήμες και η ψυχολογία τονίζουν τη σημασία του πρώτου έτους για τη μελλοντική υγεία του ανθρώπου σωματική και ψυχική.

Ποια τα χαρακτηριστικά της χοροθεραπείας Dancing Mamas;

Η χοροθεραπεία Dancing Mamas συνδυάζει τα οφέλη των παραδοσιακών χορών- απλά, επαναληπτικά βήματα, ανεβαστική ενέργεια, χαρά επικοινωνία με την ομάδα, εκτόνωση του σώματος, αρμονικές κινήσεις στο χώρο.

Ποια τα οφέλη για την ίδια τη μαμά;

Η μαμά ξαναχτίζει τη σχέση με το σώμα της, επανεντάσσεται στην κοινωνική ζωή με ασφάλεια σε ομάδα μαμάδων που την καταλαβαίνουν, μοιράζεσαι τις χαρές και τις ανησυχίες της, παίρνει δύναμη και γεμίζει τις μπαταρίες της!

Ποια τα οφέλη για το μωρό;

Το μωρό δέχεται καινούρια ερεθίσματα στην ασφαλεια του babywearing, είναι πιο χαλαρό και χαρούμενο, κοιμάται πιο εύκολα και ρυθμίζει τυχόν γαστρεντερικά προβλήματα, π.χ. δυσκοιλιότητα και χτίζει έναν ασφαλή δεσμό που συνεπάγεται λιγότερο κλάμα, συναισθηματική ρύθμιση, μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και καλύτερη διαχείριση του στρες στην ενήλικη ζωή του.

Στόχοι βίντεο:

  • Τι είναι η babywearing χοροθεραπεία Dancing Mamas
    • Πού ωφελεί στην μεταγεννητική περίοδο;
    • Πώς βοηθά τη μαμά
    • Πώς  βοηθάει το μωρό
  • Πρακτικές προτάσεις
    • Χοροκινητικές ασκήσεις και χορευτικό νανούρισμα

Diamond, A. (2000). Close interrelation of motor development and cognitive development and of the cerebellum and prefrontal cortex. Child Development, 71(1), 44–56. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10836557

Goldman, J. G., & Stern, V. (2016). How Dancing Leads to Bonding. Scientific American Mind, 27(3), 14–14. https://doi.org/10.1038/scientificamericanmind0516-14a

Trehub, S. E., & Trainor, L. (1998). Singing to infants: Lullabies and play songs. Advances in Infancy Research, 12(December), 43–77. https://doi.org/Article

Wilson, M. (2020). Creating Attunement in Utero: Dance/Movement Therapy for Women Who Are Incarcerated While Pregnant. https://digitalcommons.lesley.edu/expressive_theses/330

Γίνε μέλος σήμερα
Ηλέκτρα Οικονομίδου

Ηλέκτρα Οικονομίδου

Μαία, Χοροθεραπεύτρια DRLST

Η Ηλέκτρα Οικονομίδου είναι Μαία και Χοροθεραπεύτρια DRLST. Έχει σπουδάσει μαιευτική και έχει πολυετή εμπειρία σαν μαία και έχει επίση ιδρύσει το Birth Engineering.

Διαβάστε περισσότερα
Birth Engineering

Σε συνεργασία με:

Birth Engineering

Καλωσορίζουμε με πολύ χαρά στην ομάδα μας το Birth Engineering, που αποτελεί μία προσπάθεια της Ηλέκτρα Οικονομίδου να φέρει επίγνωση, χαρά και εμπιστοσύνη στην κύηση τη γέννα και τη μητρότητα. Ετοιμαστείτε για πολύ όμορφες σειρές σε συνεργασία με το Birth Engineering.

Διαβάστε περισσότερα