Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Ρουτίνα ύπνου για μωρά και νήπια στις διακοπές!

Ο ύπνος στα βρέφη και στα παιδιά μας είναι ένα  ζήτημα που μας απασχολεί ως γονείς και είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να διασφαλίσουμε ασφαλή σωματικά και συναισθηματικό ύπνο για τα παιδιά μας. Χρειάζεται να βοηθήσουμε τα βρέφη μας και τα παιδιά μας, δημιουργώντας μια ρουτίνα ύπνου και δημιουργώντας και ένα ασφαλές περιβάλλον. Πώς μπορούμε να διατηρήσουμε το πρόγραμμα στον ύπνο του μωρού στις διακοπές;

Πώς δημιουργείται μια ρουτίνα ύπνου;

Για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε αυτό το πλαίσιο χρειάζεται να μάθουμε τις ανάγκες του παιδιού μας ανάλογα την ηλικία. 

Τι σημαίνει ύπνος ανάλογα την ηλικία;

Ο συνεχόμενος ύπνος για τα βρέφη είναι μια προσδοκία δική μας και ένα κοινωνικό κατασκεύασμα. Στην πραγματικότητα τα βρέφη κάνουν κύκλους ύπνου και για αυτό παρατηρούμε ότι μπορεί να ξυπνούν ανά 2-3 ώρες είτε θηλάζουν είτε όχι. Για τα βρέφη τα ξυπνήματα είναι φυσιολογικά, είναι ο τρόπος για να προστατευτούν, να έρθουν σε επαφή με τον φροντιστή τους, να εκδηλώσουν κάποια ανάγκη τους. Γι’ αυτό τον λόγο είναι σημαντικό να είμαστε δίπλα τους και να τους προσφέρουμε συναισθηματική ασφάλεια.

Τι μπορεί να επηρεάσει τη ρουτίνα ύπνου των παιδιών;

Η αλλαγή του περιβάλλοντος, οι διακοπές μας μπορούν να φέρουν αλλαγές στη ρουτίνα του ύπνου στο βρέφος μας ή στο παιδί μας και κατά τη διάρκεια των διακοπών αλλά και μετά το τέλος των διακοπών. Μην ξεχνάμε όμως ότι αλλάζει και η δική μας ρουτίνα.

Μπορούμε να διασφαλίσουμε και στις διακοπές μας μια ρουτίνα για τα βρέφη μας, αποδεχόμενοι βέβαια ότι θα χρειαστεί και λίγος χρόνος να προσαρμοστούν.

Σε αυτή τη συζήτηση θα δούμε:

– τι σημαίνει ο ύπνος για τα βρέφη

– ρουτίνα για βρέφη και νήπια

– τι αλλαγές μπορεί να παρατηρήσουμε στον ύπνο κατά  την διάρκεια των διακοπών αλλά και μετά τις διακοπές- πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα βρέφη μας στις αλλαγές αυτές

  • Η λύση στο πρόβλημα του ύπνου χωρίς δάκρυα-Elizabeth Pantle
  •  Τα μωρά είναι άνθρωποι της νύχτας-Κατερίνα Χρυσανθοπούλου
  • Δεσμοί Καρδιάς -Barbara Nicholson, Lysa Parker

 

Γίνε μέλος σήμερα
Έλενα Κοντογιάννη

Έλενα Κοντογιάννη

Εκπαιδεύτρια Γονέων Attachment Parenting, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Έλενα Κοντογιάννη, είναι Σύμβουλος ψυχικής υγείας (Προσωποκεντρική) και σύμβουλος γονέων. Εργάζεται ιδιωτικά κάνοντας ατομικές συνεδρίες, ομάδες, συνεδρίες σε γονείς και σεμινάρια γονεϊκότητας. Στόχος της είναι να υποστηρίξει τους γονείς στο ταξίδι αυτό της γονεϊκότητας ώστε να μπορεί να δημιουργηθεί ένας ασφαλής δεσμός μεταξύ γονέα και παιδιού.

Διαβάστε περισσότερα