Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Γονιός χωρίς ενοχές κι αμφιβολίες! Μόνο με αποδοχή!

Εσένα τι σου λένε οι φωνές σου; Γίνε γονιός χωρίς ενοχές κι αμφιβολίες

Πολλές φορές βιώνουμε το άγχος του “Τι γονιός είμαι;” Τις ενοχές και τις τύψεις του “Δεν τα κάνω καλά!” Ποιος/α θα ήσουν αν δεν είχες αυτές τις φωνές που διαρκώς σε γεμίζουν αμφιβολίες; Φαντάζεσαι να μπορούσες να απελευθερωθείς από αυτά τα δεσμά και να μπορείς να απολαύσεις τη γονεϊκότητά σου όπως ακριβώς σου αξίζει; 

Τι χρειάζεσαι για να γίνεις γονιός χωρίς αμφιβολίες;

Πάμε να ανακαλύψουμε μαζί, τι χρειάζεσαι για να νιώσεις καλά μέσα στη γονεϊκότητά σου και φυσικά να αγγίξουμε τις διαφορετικές πλευρές της με στόχο να εξερευνήσουμε από πού προέρχονται αυτές οι διαφορετικές φωνούλες. 

Τι θα μάθεις;

Σε αυτή τη συζήτηση προσεγγίζουμε ολιστικά τις διαφορετικές πλευρές της γονεϊκότητας και πώς αυτή επηρεάζεται από απόψεις εξωτερικές, αλλά και φωνές εσωτερικές. 

Απαντάμε σε ερωτήματα όπως:

  • Είμαι γονιός αν προσπαθώ να κάνω παιδί και έχω αποβολές;
  • Είμαι γονιός όταν προσπαθώ με IVF ή εξωσωματική;
  • Είμαι γονιός μόνο του δικού μου παιδιού; Του εσωτερικού μου παιδιού ποιος είναι γονιός; 
  • Εάν “αφήνω” διαρκώς το παιδί σε τρίτους φροντιστές… μήπως δεν είμαι “καλός” γονιός; Πώς ανακτώ τον έλεγχο;
  • Και μιας που είμαι “καλός” γονιός, τι είναι αυτό που σε κάνει να αμφιβάλεις για εσένα;
  • Πώς βίωσες τη γονεϊκότητα από την πλευρά του παιδιού και πώς σε έχει επηρεάσει; Συνδέεται αυτό με τα λάθη που πιστεύεις ότι κάνεις; 
  • Και τελικά… τι είναι αυτό που σε κάνει γονιό στο σήμερα;

Αυτήν την ημέρα, ας δούμε λίγο τις πραγματικές αγωνίες.

Όλα αυτά που μας κάνουν μερικές φορές να αισθανόμαστε μη γονείς και μας επηρεάζουν αρνητικά. Όχι μόνο πράγματα της καθημερινότητας, αλλά και στοιχεία βαθιά ριζωμένα που ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να αποτινάξουμε από πάνω μας.

Τι είναι αυτό που σε γεμίζει αμφιβολίες;

Νοοτροπίες, σκέψεις, κριτικές, παραδείγματα και πρότυπα όλα παρελαύνουν μπροστά μας για να μας αποδείξουν απλά μερικές φορές ότι δεν είμαστε αρκετοί. Κι όμως… μήπως αυτό το αθώο “Είσαι ο καλύτερος γονιός του κόσμου” μέσα στην απλότητα και την υπερβολή που νιώθουμε ότι έχει, είναι η μεγάλη αλήθεια; 

Πώς θα φτάσεις να είσαι γονιός χωρίς αμφιβολίες;

Ας εξερευνήσουμε διάφορες πτυχές του εαυτού μας, του περιβάλλοντός μας, αλλά και της κοινωνίας για να χαρτογραφήσουμε σταδιακά όλα όσα μας έφεραν αντιμέτωπους με την αμφιβολία και την αυτοκριτική. Με αυτή τη φωνούλα που μας αποθαρρύνει και μας πληγώνει καθημερινά και μας εμποδίζει από το να βιώσουμε τη γονεϊκότητά μας στην ολότητά της. 

Είσαι γονιός και πριν γίνεις γονιός του παιδιού σου ήσουν ήδη γονιός του εαυτού σου. Σε πολλές περιπτώσεις κλήθηκες να σε μεγαλώσεις και αυτό σε κάνει ήδη αρκετά σπουδαίο άνθρωπο. Πάρε μια ανάσα, θα τα ανακαλύψουμε όλα μαζί. 

Μαρία Στραγαλινού

Μαρία Στραγαλινού

Βοηθός μητρότητας περιγεννητικού πένθους, Εκπαιδεύτρια πένθους

Η ομάδα με τους επαγγελματίες μεγαλώνει ακόμα περισσότερο! Χαιρόμαστε πολύ που θα έχουμε μαζί μας τη Μαρία Στραγαλινού, Βοηθό μητρότητας περιγεννητικού πένθους.

Διαβάστε περισσότερα
Μαρία Λιάτη

Μαρία Λιάτη

Theta Healer®, Ομοιοπαθητικός, Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μαρία Λιάτη Ψυχοθεραπεύτρια, Ομοιοπαθητικός και Theta Healer, με σπουδές και προϋπηρεσία σε όλα τα παραπάνω. Έχει εργασιακή εμπειρία σαν Ψυχοθεραπεύτρια και εξειδικεύεται στις συντροφικές σχέσεις, στις αγχώδεις διαταρχές, στις διατροφικές διαταραχές και άλλα! Μπείτε στο προφίλ της και διαβάστε περισσότερα για τη Μαρία!

Διαβάστε περισσότερα
Μαριτίνα Συμβουλίδη

Μαριτίνα Συμβουλίδη

Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μαριτίνα Συμβουλίδη είναι Σωματοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια (Bodynamic therapy system) με εξειδίκευση στο σοκ και το μετατραυματικό στρες (Bodynamic Shock, Trauma & PTSD Training). Με σπουδές στο κλάδο των θετικών επιστημών και μεταπτυχιακές σπουδές στο κλάδο της Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την έρευνα και εμπλουτίζει διαρκώς τα επαγγελματικά της εργαλεία όπως οι Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης EFT, η Βοτανολογία, η Αρωματοθεραπεία, δίνοντας ολιστική διάσταση στην ψυχοθεραπεία. Μέσα από την αγάπη της για τον άνθρωπο και την υγιή του εξέλιξη υποστηρίζει ενήλικες, έγκυα ζευγάρια, γονείς και παιδιά, με σκοπό να δημιουργήσουν γερές βάσεις για σχέσεις βαθιάς σύνδεσης, κατανόησης και αγάπης τόσο με τον εαυτό τους όσο και με τους γύρω τους.

Διαβάστε περισσότερα
Χαρά Κουκουράκη

Χαρά Κουκουράκη

Παιγνιοθεραπεύτρια, Παιδοψυχολόγος, Ψυχολόγος

Η Χαρά Κουκουράκη, είναι Ψυχοπαιδαγωγός – Ειδικός Θεραπευτικού Παιχνιδιού Συμβουλευτική και Εκπαίδευση Γονέων/ Εκπαιδευόμενη Ψυχολόγος & Οικογενειακή Συστημική Θεραπεύτρια. Όνειρό της είναι να μεγαλώνουν παιδιά υγιή, συναισθηματικά και ψυχικά, με εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, με ενσυναίσθηση, που χαμογελούν, και απολαμβάνουν τη ζωή. Οι Ενήλικες να απολαμβάνουν τον Γονεϊκό τους Ρόλο και κάθε μοναδική εμπειρία που αυτός τους προσφέρει. Να συνταξιδεύουν και να εξελίσσονται μέσα από τα παιδιά τους. Ένας κόσμος, που το βάρος της ταμπέλας του Τέλειου Γονέα και Ανθρώπου δε θα υπάρχει, παρά μόνο Αρκετά Καλοί Γονείς να μεγαλώνουν υπέροχα, ευσυνείδητα, με αυτοπεποίθηση παιδιά και αρκετά καλοί Άνθρωποι να πιστεύουν στο νόημα της ύπαρξής τους και στην προσωπική τους αξία.

Διαβάστε περισσότερα
Φωτεινή Μελετάκη

Φωτεινή Μελετάκη

Βοηθός Μητρότητας, Εισηγήτρια Περιγεννητικής Γιόγκα, Εκπαιδεύτρια Γονέων, Πιστοποιημένη Attached at the Heart™

Καλωσορίζουμε με πολύ χαρά στην ομάδα των experts μας τη Φωτεινή Μελετάκη Βοηθό Μητρότητας. Το όνειρο της είναι να εναρμονιστεί ο Κόσμος μας ξανά με τις πραγματικές ποιότητες της θηλυκής ενέργειας – για την ίαση και την θεραπεία, της Μητέρας, του Παιδιού και κάθε συστήματος. Με εμπειριά στη περιγεννητική και μεταγεννητική yoga θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας!

Διαβάστε περισσότερα
Αφροδίτη Κονδύλη

Αφροδίτη Κονδύλη

PCI Parent Coach, Εκπαιδεύτρια Γονέων, Σύμβουλος Θηλασμού

Η Αφροδίτη Κονδύλη είναι Parent Coach, Εκπαιδεύτρια γονέων και Σύμβουλος θηλασμού. Έχει ιδρύσει τον Κύκλο, ένα κέντρο υποστήριξης γυναικών , θηλασμού και οικογενειών και το Parent Coach Lab. To όραμά της είναι οι γονείς να έχουν την υποστήριξη και την πληροφόρηση που χρειάζονται, την ευκαιρία να ανακαλύψουν το δικό τους μοναδικό μονοπάτι στην πορεία της γονεϊκότητας τους...

Διαβάστε περισσότερα