Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

2ο Live Q&A Θηλασμός & Αποθηλασμός

2ο Live Q&A Θηλασμός & Αποθηλασμός

Τι κάνει τον θηλασμό να φαντάζει μια περίοδος γεμάτη προκλήσεις ακόμα και όταν έχουν περάσει οι πρώτοι 6 απαιτητικοί μήνες; Θα δώσουμε απαντήσεις σε κάθε ερώτηση που μπορεί να έχεις γύρω από τον θηλασμό και τον αποθηλασμό.

Θηλασμός & αποθηλασμός: Γιατί έχουμε τόσες πολλές απορίες γύρω από τον θηλασμό;

Στις αρχές του 21ου αιώνα σταδιακά η αύξηση της χρήσης υποκατάστατων μητρικού γάλακτος ήταν πλέον γεγονός. Στην Ελλάδα αυτή η διαφοροποίηση στη διατροφή και σίτιση των βρεφών και των νηπίων ήταν πιο έντονη στα αστικά κέντρα και μικρότερη στον αγροτικό πληθυσμό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τις δεκαετίες ‘30-‘40 η βρεφική θνησιμότητα ήταν μειωμένη στις αγροτικές περιοχές και ένας από τους βασικούς λόγους ήταν ο θηλασμός ως μέσο σίτισης για τα βρέφη, σε πολύ μεγαλύτερα ποσοστά από ότι στα αστικά κέντρα.

Ο θηλασμός δεν είναι κάτι απόλυτα φυσικό;

Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν τα συνεχώς μειούμενα ποσοστά θηλασμού στη χώρα μας κατά τις δεκαετίες ‘60-‘80. Ιδιαίτερα η δεκαετία του ‘70 υπήρξε καταστροφική για τον θηλασμό σε όλο τον Δυτικό Κόσμο. Ο θηλασμός είναι μια τέχνη που μαθαίνεται από γενιά σε γενιά ως βίωμα αλλά και ως παρατήρηση, αυτό χάθηκε για δεκαετίες ολόκληρες. Έτσι φτάνουμε στη σημερινή εποχή με ποσοστά λίγο κάτω από το 1% για γυναίκες που συνεχίζουν να θηλάζουν μετά τους 6 μήνες στην Ελλάδα. Και εδώ, πρέπει να τονίσουμε ότι αυτό είναι ένα ποσοστό στο οποίο φτάσαμε σχεδόν μετά από δύο δεκαετίες συνεχούς αύξησης των ποσοστών αλλά και ενημέρωσης.

Όπως όλοι καταλαβαίνουμε, έχοντας απομακρυνθεί από μια βιολογική μας λειτουργία με τέτοια σφοδρότητα, είναι δύσκολο να την εντάξουμε ξανά στην ζωή μας και να αντιληφθούμε τις φυσιολογικές λειτουργίες του σώματος του μωρού και του παιδιού μας αλλά και τις φυσιολογικές συμπεριφορές ενός παιδιού που θηλάζει, συχνά κατηγορώντας και δαιμονοποιώντας τον θηλασμό για όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουμε σαν γονείς.

Είμαστε λοιπόν εδώ για να λύσουμε τις απορίες σου γύρω από τον θηλασμό και τον αποθηλασμό!

Γίνε μέλος σήμερα
Αφροδίτη Κονδύλη

Αφροδίτη Κονδύλη

PCI Parent Coach, Εκπαιδεύτρια Γονέων, Σύμβουλος Θηλασμού

Η Αφροδίτη Κονδύλη είναι Parent Coach, Εκπαιδεύτρια γονέων και Σύμβουλος θηλασμού. Έχει ιδρύσει τον Κύκλο, ένα κέντρο υποστήριξης γυναικών , θηλασμού και οικογενειών και το Parent Coach Lab. To όραμά της είναι οι γονείς να έχουν την υποστήριξη και την πληροφόρηση που χρειάζονται, την ευκαιρία να ανακαλύψουν το δικό τους μοναδικό μονοπάτι στην πορεία της γονεϊκότητας τους...

Διαβάστε περισσότερα
Σοφία Δούμα

Σοφία Δούμα

Μαία, Σύμβουλος Θηλασμού

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας τη Σοφία Δούμα. Η Σοφία είναι Μαία, Εκπαιδευτικός, διεθνώς πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC και πιστοποιημένη Birthlight™ Perinatal Yoga Instructor. Είναι επίσης μητέρα πέντε παιδιών. Οι εμπειρίες που βίωσε η ίδια με τον θηλασμό των 5 παιδιών της, την ενέπνευσαν να διευρύνει περισσότερο τις γνώσεις της. Μαζί με την Αφροδίτη Κονδύλη, είναι συνιδρύτριες του Κύκλου. Τη Σοφία θα τη βρεις στον Κύκλο να παρέχει την υποστήριξή της με σεμινάρια, ομιλίες και workshops ως Σύμβουλος Θηλασμού σε κάθε στάδιο της μητρότητας, από την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, τον θηλασμό μέχρι τη σύνδεση της Γυναίκας με το σώμα της και το παιδί της, μέσω μαθημάτων prenatal-postnatal yoga. Το όνειρό της είναι η υποστήριξη και η φροντίδα προς τις γυναίκες και την οικογένεια, με ενσυναίσθηση και σεβασμό. #projectparenting #meetourexpert

Διαβάστε περισσότερα
Κύκλος

Σε συνεργασία με:

Κύκλος

Ο Κύκλος ένα κέντρο υποστήριξης γυναικών και των οικογενειών τους. Λειτουργεί από το 2015, στηρίζοντας τη γυναίκα ολιστικά, στην περιγεννητική περίοδο, στη γονεϊκότητα αλλά και σε κάθε άλλη στιγμή που το έχει ανάγκη. Μάθε περισσότερα για τον Κύκλο στην πλατφόρμα μας!

Διαβάστε περισσότερα