Περιγραφή

Θηλασμός μετά τους 6 μήνες και Αποθηλασμός

Τι κάνει τον θηλασμό να φαντάζει μια περίοδος γεμάτη προκλήσεις ακόμα και όταν έχουν περάσει οι πρώτοι 6 απαιτητικοί μήνες;

Στις αρχές του 21ου αιώνα σταδιακά η αύξηση της χρήσης υποκατάστατων μητρικού γάλακτος ήταν πλέον γεγονός. Στην Ελλάδα αυτή η διαφοροποίηση στη διατροφή και σίτιση των βρεφών και των νηπίων ήταν πιο έντονη στα αστικά κέντρα και μικρότερη στον αγροτικό πληθυσμό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τις δεκαετίες ‘30-‘40 η βρεφική δρθνησιμότητα ήταν μειωμένη στις αγροτικές περιοχές και ένας από τους βασικούς λόγους ήταν ο θηλασμός ως μέσο σίτισης για τα βρέφη, σε πολύ μεγαλύτερα ποσοστά από ότι στα αστικά κέντρα.

Με την αστικοποίηση της κοινωνικής ζωής, τη δυτική κουλτούρα που προσδίδει σεξιστικά χαρακτηριστικά στο σώμα της γυναίκας και την αντικειμενοποίηση του στήθους, με την εργασία της γυναίκας μακριά από το σπίτι αλλά και την επικράτηση στερεοτύπων που ήθελαν τον θηλασμό συνυφασμένο με κατώτερα κοινωνικά στρώματα, υπήρξε μια μεγάλη μείωση των ποσοστών θηλασμού και στην Ελλάδα.

Θηλασμός μετά τους 6 μήνες και αποθηλασμός

Μήνυμα από τη Σοφία και την Αφροδίτη

Γεια σου είμαστε η Σοφία και η Αφροδίτη  και θα θέλαμε να σε καλωσορίσουμε στον κόσμο του Project Parenting και του eBook που κρατάς στα χέρια σου.

Πολύ συχνά στα σεμινάρια μας αλλά και στις επαφές μας με τους γονείς λαμβάνουμε ερωτήσεις μας εκφράζονται απορίες σχετικά με τη συνέχιση του θηλασμού μετά τους 6 μήνες και τον αποθηλασμό. Συναντάμε συχνά αμφιβολίες και ενοχές ότι όλα γίνονται λάθος. Είναι δύσκολο να αντιληφθούμε και να αναγνωρίσουμε τις φυσιολογικές συμπεριφορές των μωρών και παιδιών που θηλάζουν. Ο λόγος είναι ότι έχουμε απομακρυνθεί από την κουλτούρα του θηλασμού για πολλές δεκαετίες.

Σε προσκαλούμε να κατανοήσουμε μαζί τις φυσιολογικές συμπεριφορές ενός μωρού και παιδιού τα πρώτα χρόνια της ζωής τους. Πόσες από τις προσδοκίες μας είναι λανθασμένες και τελικά κάνουν την γονεϊκότητα να φαίνεται πολύπλοκη. Να ανακαλύψουμε πόσο όμορφη μπορεί να είναι η συνέχεια του θηλασμού. Και το τέλος του ταξιδιού με έναν ήπιο αποθηλασμό.

Μαζί με τους υπόλοιπους συνεργάτες του Project Parenting είμαστε έτοιμοι να σε συνοδεύσουμε στο υπέροχο ταξίδι της γονεϊκότητας.

Είμαστε όλοι μαζί! 

Πώς γίνεται φυσικά ο αποθηλασμός;

Γράφουν οι:

Αφροδίτη Κονδύλη

Αφροδίτη Κονδύλη

AATH Εκπαιδεύτρια Γονέων, PCI Certified Parent Coach®, Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC

Εκπαίδευση Πτυχίο: Φαρμακοποιός, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 2008 Εκπαιδεύσεις & Πιστοποιήσεις Απόκτηση τίτλου Διεθνώς Πιστοποιημένου Συμβούλου  IBCL, 2015 Επαγγελματική Εκπαίδευση Βοηθών Μητρότητας, ΣΥΒΟΜΕ, 2016...

Διαβάστε περισσότερα
Σοφία Δούμα

Σοφία Δούμα

Μαία, Σύμβουλος Θηλασμού

Εκπαίδευση Πτυχίο: Μαιευτική, Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας Πρόνοιας Τ.Ε.Ι. Αθηνών, 1995 Εκπαιδεύσεις & Πιστοποιήσεις: Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης στη Σχολική Ψυχολογία, E-Learning Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. ΕΚΠΑ, 2012 Απόκτηση Τίτλου Διεθνώς...

Διαβάστε περισσότερα