Περιγραφή

Θηλασμός μετά τους 6 μήνες και Αποθηλασμός

Τι κάνει τον θηλασμό να φαντάζει μια περίοδος γεμάτη προκλήσεις ακόμα και όταν έχουν περάσει οι πρώτοι 6 απαιτητικοί μήνες;

Στις αρχές του 21ου αιώνα σταδιακά η αύξηση της χρήσης υποκατάστατων μητρικού γάλακτος ήταν πλέον γεγονός. Στην Ελλάδα αυτή η διαφοροποίηση στη διατροφή και σίτιση των βρεφών και των νηπίων ήταν πιο έντονη στα αστικά κέντρα και μικρότερη στον αγροτικό πληθυσμό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τις δεκαετίες ‘30-‘40 η βρεφική δρθνησιμότητα ήταν μειωμένη στις αγροτικές περιοχές και ένας από τους βασικούς λόγους ήταν ο θηλασμός ως μέσο σίτισης για τα βρέφη, σε πολύ μεγαλύτερα ποσοστά από ότι στα αστικά κέντρα.

Με την αστικοποίηση της κοινωνικής ζωής, τη δυτική κουλτούρα που προσδίδει σεξιστικά χαρακτηριστικά στο σώμα της γυναίκας και την αντικειμενοποίηση του στήθους, με την εργασία της γυναίκας μακριά από το σπίτι αλλά και την επικράτηση στερεοτύπων που ήθελαν τον θηλασμό συνυφασμένο με κατώτερα κοινωνικά στρώματα, υπήρξε μια μεγάλη μείωση των ποσοστών θηλασμού και στην Ελλάδα.

Θηλασμός μετά τους 6 μήνες και αποθηλασμός

Μήνυμα από τη Σοφία και την Αφροδίτη

Γεια σου είμαστε η Σοφία και η Αφροδίτη  και θα θέλαμε να σε καλωσορίσουμε στον κόσμο του Project Parenting και του eBook που κρατάς στα χέρια σου.

Πολύ συχνά στα σεμινάρια μας αλλά και στις επαφές μας με τους γονείς λαμβάνουμε ερωτήσεις μας εκφράζονται απορίες σχετικά με τη συνέχιση του θηλασμού μετά τους 6 μήνες και τον αποθηλασμό. Συναντάμε συχνά αμφιβολίες και ενοχές ότι όλα γίνονται λάθος. Είναι δύσκολο να αντιληφθούμε και να αναγνωρίσουμε τις φυσιολογικές συμπεριφορές των μωρών και παιδιών που θηλάζουν. Ο λόγος είναι ότι έχουμε απομακρυνθεί από την κουλτούρα του θηλασμού για πολλές δεκαετίες.

Σε προσκαλούμε να κατανοήσουμε μαζί τις φυσιολογικές συμπεριφορές ενός μωρού και παιδιού τα πρώτα χρόνια της ζωής τους. Πόσες από τις προσδοκίες μας είναι λανθασμένες και τελικά κάνουν την γονεϊκότητα να φαίνεται πολύπλοκη. Να ανακαλύψουμε πόσο όμορφη μπορεί να είναι η συνέχεια του θηλασμού. Και το τέλος του ταξιδιού με έναν ήπιο αποθηλασμό.

Μαζί με τους υπόλοιπους συνεργάτες του Project Parenting είμαστε έτοιμοι να σε συνοδεύσουμε στο υπέροχο ταξίδι της γονεϊκότητας.

Είμαστε όλοι μαζί! 

Πώς γίνεται φυσικά ο αποθηλασμός;

Γράφουν οι:

Αφροδίτη Κονδύλη

Αφροδίτη Κονδύλη

PCI Parent Coach, Εκπαιδεύτρια Γονέων, Σύμβουλος Θηλασμού

Η Αφροδίτη Κονδύλη είναι Parent Coach, Εκπαιδεύτρια γονέων και Σύμβουλος θηλασμού. Έχει ιδρύσει τον Κύκλο, ένα κέντρο υποστήριξης γυναικών , θηλασμού και οικογενειών και το Parent Coach Lab. To όραμά της είναι οι γονείς να έχουν την υποστήριξη και την πληροφόρηση που χρειάζονται, την ευκαιρία να ανακαλύψουν το δικό τους μοναδικό μονοπάτι στην πορεία της γονεϊκότητας τους...

Διαβάστε περισσότερα
Σοφία Δούμα

Σοφία Δούμα

Μαία, Σύμβουλος Θηλασμού

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας τη Σοφία Δούμα. Η Σοφία είναι Μαία, Εκπαιδευτικός, διεθνώς πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC και πιστοποιημένη Birthlight™ Perinatal Yoga Instructor. Είναι επίσης μητέρα πέντε παιδιών. Οι εμπειρίες που βίωσε η ίδια με τον θηλασμό των 5 παιδιών της, την ενέπνευσαν να διευρύνει περισσότερο τις γνώσεις της. Μαζί με την Αφροδίτη Κονδύλη, είναι συνιδρύτριες του Κύκλου. Τη Σοφία θα τη βρεις στον Κύκλο να παρέχει την υποστήριξή της με σεμινάρια, ομιλίες και workshops ως Σύμβουλος Θηλασμού σε κάθε στάδιο της μητρότητας, από την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, τον θηλασμό μέχρι τη σύνδεση της Γυναίκας με το σώμα της και το παιδί της, μέσω μαθημάτων prenatal-postnatal yoga. Το όνειρό της είναι η υποστήριξη και η φροντίδα προς τις γυναίκες και την οικογένεια, με ενσυναίσθηση και σεβασμό. #projectparenting #meetourexpert

Διαβάστε περισσότερα