Περιγραφή

Τα συναισθήματά μου είμαι εγώ, οι σκέψεις μου παράγουν τα συναισθήματά μου, οι αισθήσεις μου αλληλοεπιδρούν με τα συναισθήματά μου, τα συναισθήματά μου καθορίζουν τη στάση του σώματός μου, μέσα από τα συναισθήματά μου ορίζεται η πραγματικότητά μου. Τελικά τι ισχύει από όλα αυτά; Τι είναι τα ψυχοσωματικά;

Ποια είναι η σχέση μου με τα συναισθήματά μου και πώς τελικά αυτά εκδηλώνονται μέσα στο σώμα μου;

Το σώμα μου είναι η κατοικία όλης μου της ύπαρξης και μέσα του συμβαίνουν όλα. Μαθαίνοντας πώς το σώμα αλληλοεπιδρά με τα συναισθήματα μπορώ να γίνω περισσότερο συνειδητός, να οικειοποιηθώ το σώμα μου και τις αισθητηριακές αντιδράσεις του και τελικά με πρόθεση να το τροφοδοτήσω με δεξιότητες που ήδη έχει διαθέσιμες.

Σε τι θα μου φανεί χρήσιμη αυτή η εμπειρία;

Μαθαίνω να κάνω χώρο μέσα μου στα συναισθήματά μου και να τα βλέπω, να τα νιώθω χωρίς να με κατακλύζουν αλλά να συνυπάρχουμε.  ‘Έπειτα αρχίζουν να μην με τρομάζουν και το σώμα μου τα αναγνωρίζει και έτσι αρχίζω να αλλάζω τις προδιαγραφές της ίδιας μου της ζωής. Φανταστείτε τώρα όλο αυτό να συμβαίνει από όταν είμαι παιδί, έχω σαν άνθρωπος τη δυνατότητα να μεταμορφωθώ στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου!

Τι είναι τα συναισθήματα;

Τα συναισθήματα είναι μια εμπειρία! Ο τρόπος που ο κάθε άνθρωπος βιώνει τα συναισθήματά του είναι μοναδικός αν και εντοπίζονται ομοιότητες στην έκφρασή τους μεταξύ των ανθρώπων. Τα συναισθήματα που βιώνουμε εξωτερικεύονται!

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ορατά με γυμνό μάτι μέσω των παρακάτω οδών:

 • εκφράσεις στο πρόσωπο
 • αλλαγή στη φωνή
 • διαφοροποίηση στη στάση του σώματος
 • πιθανή κίνηση ή ακινησία

Κύριες θεματικές που θα βρεις στο ebook:

 • Ποια είναι η σχέση μου με τα συναισθήματά μου;
 • Πώς συνδέονται τα συναισθήματα με το σώμα μου;
 • Πώς διαμορφώνουν τα συναισθήματα τον σωματότυπό μου;
 • Ας γνωρίσουμε αυτά τα αναπτυξιακά στάδια και τα χαρακτηριστικά τους
 • Σωματικές δεξιότητες και διαχείριση συναισθημάτων & bonus πρακτική άσκηση!
 • Είναι ασφαλές να νιώθω, γίνομαι συνειδητός στο σώμα μου Αναπνοή και συναισθήματα & πρακτική άσκηση!
 • Συναισθήματα και σωματικά συμπτώματα

Γράφουν οι:

Μαριτίνα Συμβουλίδη

Μαριτίνα Συμβουλίδη

Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μαριτίνα Συμβουλίδη είναι Σωματοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια (Bodynamic therapy system) με εξειδίκευση στο σοκ και το μετατραυματικό στρες (Bodynamic Shock, Trauma & PTSD Training). Με σπουδές στο κλάδο των θετικών επιστημών και μεταπτυχιακές σπουδές στο κλάδο της Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την έρευνα και εμπλουτίζει διαρκώς τα επαγγελματικά της εργαλεία όπως οι Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης EFT, η Βοτανολογία, η Αρωματοθεραπεία, δίνοντας ολιστική διάσταση στην ψυχοθεραπεία. Μέσα από την αγάπη της για τον άνθρωπο και την υγιή του εξέλιξη υποστηρίζει ενήλικες, έγκυα ζευγάρια, γονείς και παιδιά, με σκοπό να δημιουργήσουν γερές βάσεις για σχέσεις βαθιάς σύνδεσης, κατανόησης και αγάπης τόσο με τον εαυτό τους όσο και με τους γύρω τους.

Διαβάστε περισσότερα