Περιγραφή

Παιχνίδι & αγκαλιά: Πώς βοηθούν στην εγκεφαλική ανάπτυξη του παιδιού;

Εισαγωγή- Εγκεφαλική ανάπτυξη του παιδιού:

Το παιχνίδι δεν είναι απλά διασκέδαση. Η αγκαλιά δεν είναι απλά μια κίνηση. Και η αγάπη δεν είναι απλά ένα συναίσθημα. Είναι βασικά συστατικά και για την εγκεφαλική ανάπτυξη του παιδιού σου. Ποια είναι τα βασικά σημεία του εγκεφάλου και πώς αναπτύσσονται; Τι συμβαίνει στο μυαλό του παιδιού σου όταν παίζει; Η Χαρά Κουκουράκη προτείνει και ενδεικτικές δραστηριότητες για να κάνετε με το παιδί σου που βοηθούν την ανάπτυξη του μυαλού του.

Από την άλλη, πώς συνδέεται ο εγκέφαλος με την αγάπη; Μάθε 3 βασικούς τρόπους που εκδηλώνεται η γονεϊκή αγάπη και τα οφέλη τους, για να το εφαρμόσεις κι εσύ μαζί με το παιδί σου. Η Ιωάννα Κυράτσου γράφει «Είναι γεγονός πως η αγάπη κάνει θαύματα. Δημιουργεί πρωτόγνωρα συναισθήματα και όμορφη ατμόσφαιρα ανάμεσα σε όλα τα όντα της Γης. Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω που αναφέρθηκαν η αγάπη καλλιεργεί και μεγαλώνει ανθρώπους».

Ιππόκαμπος Εγκεφάλου: Η εγκεφαλική δομή που αναπτύσσεται με την αγάπη

Περιεχόμενα:

  1. Ανάπτυξη του εγκεφάλου του παιδιού μέσα από το παιχνίδι
  2. Τα πέντε βασικά μέρη του εγκεφάλου
  3. Τα είδη Πολλαπλής Νοημοσύνης
  4.  Πώς αναπτύσσονται οι νοημοσύνες
  5. Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο ενός παιδιού όταν παίζει
  6. Μερικές ενδεικτικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά
  7. Στοργή. Φροντίδα. Τρυφερότητα.
  8. Οι Δομικοί Λίθοι του Οργανισμού
  9. Εγκέφαλος και Αγάπη

Απόσπασμα:

Εγκεφαλική ανάπτυξη του παιδιού μέσα από την αγάπη και τη φροντίδα

Στοργή. Φροντίδα. Τρυφερότητα.

Λέξεις ποικίλων συναισθημάτων που μπορούν να εκφραστούν με διαφορετικούς τρόπους. Όμως και οι τρεις αυτές λέξεις είναι οι θεμέλιοι λίθοι ενός και μόνο συναισθήματος… της αγάπης.

Μπορεί η λέξη «αγάπη» να δείχνει μικρή, όμως εμπεριέχει μέσα της μεγάλο νόημα και ουσία. Είναι ένα συναίσθημα το οποίο μας συντροφεύει καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας, από τη βρεφική ηλικία μέχρι και τα βαθιά μας γεράματα.

Όσο αόρατα και να είναι τα συναισθήματα τα οποία θεμελιώνουν την αγάπη τόσο πιο δυνατά ηχούν μέσα από τις πράξεις μας, οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας εφόσον εξασφαλίζουν την υγιή ανάπτυξη ενός οργανισμού. 

Συναισθηματικός δεσμός 3 μέρη: Το Α και το Ω της γονεϊκότητας

Γράφουν οι:

Χαρά Κουκουράκη

Χαρά Κουκουράκη

Παιγνιοθεραπεύτρια, Παιδοψυχολόγος, Ψυχολόγος

Η Χαρά Κουκουράκη, είναι Ψυχοπαιδαγωγός – Ειδικός Θεραπευτικού Παιχνιδιού Συμβουλευτική και Εκπαίδευση Γονέων/ Εκπαιδευόμενη Ψυχολόγος & Οικογενειακή Συστημική Θεραπεύτρια. Όνειρό της είναι να μεγαλώνουν παιδιά υγιή, συναισθηματικά και ψυχικά, με εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, με ενσυναίσθηση, που χαμογελούν, και απολαμβάνουν τη ζωή. Οι Ενήλικες να απολαμβάνουν τον Γονεϊκό τους Ρόλο και κάθε μοναδική εμπειρία που αυτός τους προσφέρει. Να συνταξιδεύουν και να εξελίσσονται μέσα από τα παιδιά τους. Ένας κόσμος, που το βάρος της ταμπέλας του Τέλειου Γονέα και Ανθρώπου δε θα υπάρχει, παρά μόνο Αρκετά Καλοί Γονείς να μεγαλώνουν υπέροχα, ευσυνείδητα, με αυτοπεποίθηση παιδιά και αρκετά καλοί Άνθρωποι να πιστεύουν στο νόημα της ύπαρξής τους και στην προσωπική τους αξία.

Διαβάστε περισσότερα
Ιωάννα Κυράτσου

Ιωάννα Κυράτσου

Γλωσσολόγος, Καθηγήτρια Αγγλικών

Η Ιωάννα Κυράτσου είναι αδειοδοτημένη Καθηγήτρια Αγγλικών. Έχει Μεταπτυχιακή Ειδίκευση στη Γλωσσολογία με κατεύθυνση την Ψυχογλωσσολογία και Νευρογλωσσολογία. Έχει εργαστεί ευρέως τα τελευταία 15 χρόνια στην διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Τα τελευταία 3 χρόνια εργάζεται με παιδιά βρεφικής ηλικίας (1-2 χρονών) και γονείς. Η προσέγγιση που ακολουθεί στα μικρά παιδιά βασίζεται στη μάθηση μέσω των 5 αισθήσεων και μέσω του ελεύθερου παιχνιδιού. Μπείτε στο προφίλ της για να μάθετε περισσότερα για εκείνη!

Διαβάστε περισσότερα