Περιγραφή

Το 2ο πακέτο 10 καλοκαιρινών δραστηριοτήτων είναι εδώ! Πώς σου φάνηκε το πρώτο; Πώς περάσατε; Κάνατε παρέα τις καλοκαιρινές δραστηριότητες;

Οι καλύτερες αναμνήσεις του παιδιού σου θα δημιουργηθούν με τον πιο απλό τρόπο ακόμα και στην αυλή ή το μπαλκόνι του σπιτιού σας! Θυμάσαι πόσο αξιομνημόνευτα και διασκεδαστικά ήταν τα δικά σου καλοκαίρια; Τι θυμόσουν;
Ούτε τα ακριβά ξενοδοχεία ούτε τις φανταζί διακοπές. Θυμάσαι τα γέλια, τα παιχνίδια, τα γλυκά, τα ηλιοβασιλέματα.

Ποιες καλοκαιρινές δραστηριότητες θα βρεις σε αυτό το πακέτο;

 1. Καλειδοσκόπιο (6 ετών και άνω)
 2. Αισθητηριακό κουτί σνακ – Sensory snack box (βίντεο)
 3. Θερινό σινεμά στο μπαλκόνι, τη βεράντα, την ταράτσα
 4. Παιχνίδια με νεροπίστολα
 5. Κυνήγι θησαυρού
 6. Ταξιδιωτικό bingo
 7. Περίγραψε αυτό που βλέπεις
 8. Τα ντόνατς των λέξεων (βίντεο)
 9. Κηπουρική
 10. Jelly Play – Παιχνίδι με ζελέ (βίντεο)

Γιατί να βάλεις ζελέ στις καλοκαιρινές σας δραστηριότητες;

«Θα είσαι το ζελεδάκι μου» έλεγε η Ντόρυ στο «Ψάχνοντας τον Νέμο» και αν ένα ψάρι μπορεί να δει ως διασκεδαστική τη φύση μιας μέδουσας που τρεμοπαίζει όταν κινείται και πάει πέρα δώθε. Μπορείς πραγματικά να κάνεις άπειρα πράγματα με αυτό αν το συνδυάσεις με τα αγαπημένα ζωάκια και παιχνίδια του παιδιού σου αυτή την περίοδο.

Στα συν του; Είναι πολυαισθητηριακό, είναι εντελώς ασφαλές και είναι γευστικότατο!!

Το παιχνίδι με το ζελέ είναι μια αισθητηριακή δραστηριότητα για τα παιδιά που θα εξερευνήσουν μέσω των αισθήσεών τους τις πολλές υπέροχες υφές και ιδιότητες του ζελέ. Και όπως είπαμε είναι και νόστιμο!

Τι μπορείς να κάνεις;

 • Διάβασε το αρχείο
 • Δες τα βίντεο
 • Εξήγησέ τα ή κάνε τα μαζί με το παιδί
 • Βγάλε φωτογραφίες από τις δημιουργίες σας
 • Ανέβασέ τες στην κοινότητά μας, στο Group για Μέλη που θα παίζουμε όοοολοι μαζί!
 • Και δείξε μας τι ομορφιές φτιάξατε με το παιδί σου!

Γράφουν οι:

Μαρία Τσουκάπα

Μαρία Τσουκάπα

Βρεφονηπιοκόμος, Ανάλυση Παιδικού Ιχνογραφήματος, Εκπαιδεύτρια α΄ βοηθειών

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Μαρία Τσουκάπα Βρεφονηπιοκόμο με εκπαίδευση στην Ανάλυση Παιδικού Ιχνογραφήματος και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια α΄ βοηθειών από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC). Με πολυετή εμπειρία στις σχολικές αίθουσες ανακαλύπτει τις αλήθειες των παιδιών μέσα από καινοτόμες προσεγγίσεις όπως αυτή της ανάλυσης της παιδικής ζωγραφιάς. Της δίνει τεράστια χαρά να εκπαιδεύει ανθρώπους στις α΄ βοήθειες και με αυτό τον τρόπο να συμβάλλει στην δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Είναι μεγάλη μας χαρά που την έχουμε στην ομάδα μας και θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας!

Διαβάστε περισσότερα
Δήμητρα Σαββιδάκη

Δήμητρα Σαββιδάκη

Ψυχολόγος

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας τη Δήμητρα Σαββιδάκη, Ψυχολόγο και εκπ. Παιγνιοθεραπεύτρια. Έχει ιδρύσει τον Παιχνιδοχώρο και το όνειρό της είναι να εμπνεύσει τους γονείς να γνωρίσουν το Playful Parenting και το παιχνίδι. Πιστεύει πως η δύναμη και τα οφέλη του παιχνιδιού μπορούν να δημιουργήσουν ένα ισχυρό καταφύγιο ασφάλειας. Είναι μεγάλη μας χαρά που την έχουμε στην ομάδα μας και θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας! #projectparenting

Διαβάστε περισσότερα
Μαρία Γκουγκούμη

Μαρία Γκουγκούμη

Ειδική Παιδαγωγός

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των επαγγελματιών μας τη Μαρία Γκουγκούμη. Αποφοίτησε ως ψυχοπαιδαγωγός από το τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην «Προαγωγή Ψυχικής Υγείας – Πρόληψη Ψυχικών Διαταραχών» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύθηκε στην Ειδική Αγωγή μέσα από πλήθος σεμιναρίων που σχετίζονται με την ειδική αγωγή. Εκπαιδεύτηκε στο θεραπευτικό παιχνίδι Κ.Α.Λ.Ε.Σ.Μ.Α. για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού. Είναι κάτοχος πιστοποίησης γραφής Braille και έχει εκπαιδευτεί στην εφαρμογή του TEACCH. Μετεκπαιδεύτηκε στη ΔΕΠΥ από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως ειδική παιδαγωγός με μαθητές προσχολικής και σχολικής ηλικίας με μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία, νοητική υστέρηση και διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές. Έχει λάβει μέρος σε πολλά επιστημονικά σεμινάρια σχετικά με τη διάγνωση και αποκατάσταση νευροαναπτυξιακής καθυστέρησης σε παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Είναι δημιουργός της εκπαιδευτικής πλατφόρμας www.special-learners.gr και όνειρό της είναι να δημιουργήσει εκπαιδευτικά εργαλεία, τα οποία θα κάνουν προσιτή τη γνώση σε όλα τα παιδιά!

Διαβάστε περισσότερα
Βίκυ Βάββα

Βίκυ Βάββα

Παιγνιοθεραπεύτρια, Σύμβουλος γονέων, Ψυχοθεραπεύτρια

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Παιγνιοθεραπεύτρια, Σύμβουλο Γονέων και ψυχοθεραπεύτρια, Βίκυ Βάββα. Χαιρόμαστε τόσο πολύ που θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας.

Διαβάστε περισσότερα
Ελισάβετ Μπέντη

Ελισάβετ Μπέντη

Ειδική Παιδαγωγός, Νηπιαγωγός

Η Ελισάβετ Μπέντη έχει πτυχίο του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας και πτυχίο επιπέδου 5 στην Εργοθεραπεία. Εμπλουτίζει συνεχώς τις γνώσεις και τις δεξιότητες της στον τομέα της Εκπαίδευσης, συμμετέχοντας σε σεμινάρια, συνέδρια και εξειδικεύσεις!

Διαβάστε περισσότερα