Περιγραφή

Το 1ο πακέτο 10 καλοκαιρινών δραστηριοτήτων έφτασε! Δεν θα ακούσεις ποτέ ξανά «βαριέμαι»! Εδώ είναι οι πρώτες 10 υπέροχες και διασκεδαστικές καλοκαιρινές δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν τα παιδιά στο σπίτι όπου κι αν βρίσκονται! Είτε είναι νήπια, παιδιά προσχολικής ηλικίας είτε 5-10 ετών, θα βρεις πολλές εύκολες, φθηνές και δημιουργικές ιδέες εδώ για να κάνουν τα παιδιά στο μπαλκόνι, στην πίσω αυλή, μέσα στο σπίτι, στην παραλία, στην πλατεία και όπου αλλού βρίσκεστε! 

Πάμε καλοκαίρι!

Ποιες καλοκαιρινές δραστηριότητες θα βρεις εδώ;

 1. Μαλακή μπάλα με αλεύρι
 2. Χρωματιστά παγάκια – Ice Paint (βίντεο)
 3. Ψωνίζω στη λαϊκή
 4. Παιχνίδι στην πισίνα
 5. Καθαρίζουμε τον ωκεανό μας (βίντεο)
 6. Φτιάξτε μια DIY φωλιά/ταΐστρα για πουλιά
 7. Αλφάβητο του καλοκαιριού
 8. Ο κύκλος ο σωστός (βίντεο)
 9. Μικροί δημοσιογράφοι
 10. Mindfulness για όλους

Γιατί να κάνεις καλοκαιρινές δραστηριότητες;

Καλοκαιρινές διακοπές, τέλος σχολείου, ταξίδι… πες το όπως θέλεις, για τα παιδιά, δεν υπάρχουν πιο γλυκές λέξεις. Ως γονιός, ενώ μπορεί να είσαι ενθουσιασμένος που έχεις το παιδί στο σπίτι (και επιτέλους να σταματήσεις να φτιάχνεις σάκες και να πακετάρεις το κολατσιό), μπορεί επίσης να περιμένεις σε αναμμένα κάρβουνα αυτή τη μία τρομακτική λέξη: βαριέμαι.

Τι θα κάνεις;

Μην ανησυχείς. Το ‘χουμε! Συγκεντρώσαμε μαζί με τις επαγγελματίες μας μια λίστα με φανταστικές καλοκαιρινές χειροτεχνίες, δραστηριότητες και… συνταγές για παιχνίδια που θα διασκεδάσουν και θα εκπαιδεύσουν τα παιδιά για όλο το καλοκαίρι.

Τι μπορείς να κάνεις

 • Διάβασε το αρχείο
 • Δες τα βίντεο
 • Εξήγησέ τα ή κάνε τα μαζί με το παιδί
 • Βγάλε φωτογραφίες από τις δημιουργίες σας
 • Ανέβασέ τες στην κοινότητά μας, στο Group για Μέλη που θα παίζουμε όοοολοι μαζί! 
 • Και δείξε μας τι ομορφιές φτιάξατε με το παιδί σου!

Γράφουν οι:

Μαρία Τσουκάπα

Μαρία Τσουκάπα

Βρεφονηπιοκόμος, Ανάλυση Παιδικού Ιχνογραφήματος, Εκπαιδεύτρια α΄ βοηθειών

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Μαρία Τσουκάπα Βρεφονηπιοκόμο με εκπαίδευση στην Ανάλυση Παιδικού Ιχνογραφήματος και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια α΄ βοηθειών από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC). Με πολυετή εμπειρία στις σχολικές αίθουσες ανακαλύπτει τις αλήθειες των παιδιών μέσα από καινοτόμες προσεγγίσεις όπως αυτή της ανάλυσης της παιδικής ζωγραφιάς. Της δίνει τεράστια χαρά να εκπαιδεύει ανθρώπους στις α΄ βοήθειες και με αυτό τον τρόπο να συμβάλλει στην δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Είναι μεγάλη μας χαρά που την έχουμε στην ομάδα μας και θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας!

Διαβάστε περισσότερα
Δήμητρα Σαββιδάκη

Δήμητρα Σαββιδάκη

Ψυχολόγος

Η Δήμητρα Σαββιδάκη είναι Ψυχολόγος και εκπευδευόμενη παιγνιοθεραπεύτρια. Έχει ιδρύσει τον Παιχνιδοχώρο και το όνειρό της είναι να εμπνεύσει τους γονείς να γνωρίσουν το Playful Parenting και το παιχνίδι. Πιστεύει πως η δύναμη και τα οφέλη του παιχνιδιού μπορούν να δημιουργήσουν ένα ισχυρό καταφύγιο ασφάλειας.

Διαβάστε περισσότερα
Μαρία Γκουγκούμη

Μαρία Γκουγκούμη

Ειδική Παιδαγωγός

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των επαγγελματιών μας τη Μαρία Γκουγκούμη. Αποφοίτησε ως ψυχοπαιδαγωγός από το τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην «Προαγωγή Ψυχικής Υγείας – Πρόληψη Ψυχικών Διαταραχών» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύθηκε στην Ειδική Αγωγή μέσα από πλήθος σεμιναρίων που σχετίζονται με την ειδική αγωγή. Εκπαιδεύτηκε στο θεραπευτικό παιχνίδι Κ.Α.Λ.Ε.Σ.Μ.Α. για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού. Είναι κάτοχος πιστοποίησης γραφής Braille και έχει εκπαιδευτεί στην εφαρμογή του TEACCH. Μετεκπαιδεύτηκε στη ΔΕΠΥ από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως ειδική παιδαγωγός με μαθητές προσχολικής και σχολικής ηλικίας με μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία, νοητική υστέρηση και διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές. Έχει λάβει μέρος σε πολλά επιστημονικά σεμινάρια σχετικά με τη διάγνωση και αποκατάσταση νευροαναπτυξιακής καθυστέρησης σε παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Είναι δημιουργός της εκπαιδευτικής πλατφόρμας www.special-learners.gr και όνειρό της είναι να δημιουργήσει εκπαιδευτικά εργαλεία, τα οποία θα κάνουν προσιτή τη γνώση σε όλα τα παιδιά!

Διαβάστε περισσότερα
Ελισάβετ Μπέντη

Ελισάβετ Μπέντη

Νηπιαγωγός, Ειδική Παιδαγωγός

Η Ελισάβετ Μπέντη έχει πτυχίο του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας και πτυχίο επιπέδου 5 στην Εργοθεραπεία. Εμπλουτίζει συνεχώς τις γνώσεις και τις δεξιότητες της στον τομέα της Εκπαίδευσης, συμμετέχοντας σε σεμινάρια, συνέδρια και εξειδικεύσεις!

Διαβάστε περισσότερα
Κωνσταντίνα Φραντζεσκάκη

Κωνσταντίνα Φραντζεσκάκη

Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Γαλουχίας, Εκπαιδευτικός

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Κωνσταντίνα Φραντζεσκάκη. Είναι πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Γαλουχίας, Εκπαιδευτικός, Ειδική Παιδαγωγός. Επιθυμεί να είναι κοντά σε νέες οικογένειες από την έλευση του νέου μέλους & την αρχή του ταξιδιού, παρέχοντας ενημέρωση & πρακτική υποστήριξη σε όλη αυτή την πορεία εξέλιξης του παιδιού στα πρώτα χρόνια ζωής του.

Διαβάστε περισσότερα
Βίκυ Βάββα

Βίκυ Βάββα

Παιγνιοθεραπεύτρια, Σύμβουλος γονέων, Ψυχοθεραπεύτρια

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Παιγνιοθεραπεύτρια, Σύμβουλο Γονέων και ψυχοθεραπεύτρια, Βίκυ Βάββα. Χαιρόμαστε τόσο πολύ που θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας.

Διαβάστε περισσότερα