Βίντεο

Επεισόδιο 1

Trailer

Επεισόδιο 2

Χρωματιστά παγάκια - Ice Paint

Επεισόδιο 3

Καθαρίζουμε τον ωκεανό μας

Επεισόδιο 4

Αισθητηριακό κουτί σνακ - Sensory snack box

Επεισόδιο 5

Jelly Play - Παιχνίδι µε ζελέ

Επεισόδιο 6

Foam Play - Παιχνίδι με αφρό

Επεισόδιο 7

Αισθητηριακός πίνακας - Sensory Board

Επεισόδιο 8

Φτιάχνουμε τον δικό μας λαβύρινθο

Επεισόδιο 9

Σχέδια με δαχτυλομπογιά

Επεισόδιο 10

Το βιβλίο της ηρεμίας

Επεισόδιο 11

Κλείσιμο

Το καλοκαίρι εκτός από τα μπάνια, τα παγωτά και το ξέγνοιαστο παιχνίδι, μπορεί να γίνει η αφορμή για ένα σωρό καλοκαιρινές δραστηριότητες και παιχνίδια. Παρ’ όλα αυτά οι περισσότεροι από εμάς αργούμε να φύγουμε για διακοπές. Πριν ή μετά από τις διακοπές όμως; Πώς μπορείς να απασχολήσεις τα παιδιά ευχάριστα και δημιουργικά όταν θέλεις να αποφύγεις τηλεόραση, ηλεκτρονικά και οθόνες; Πάμε λοιπόν να βρούμε παρέα δημιουργικές δραστηριότητες! 

Πώς μπορείς να περάσεις ποιοτικό χρόνο με το παιδί;

Τα σχολεία έκλεισαν και τα παιδιά είναι γεμάτα από ενέργεια και διάθεση! Απολαύστε τον χρόνο που έχετε μαζί τους και φροντίστε να διασκεδάσετε παίζοντας και δημιουργώντας παρέα. Ειδικά το καλοκαίρι που η διάθεση είναι πιο χαλαρή, έχετε πολλές επιλογές για δραστηριότητες! 

Γιατί είναι σημαντικό να κάνετε δημιουργικές δραστηριότητες παρέα;

Η καθημερινότητα των παιδιών έχει αλλάξει, οι μέρες είναι μεγαλύτερες, οι ιδέες στερεύουν και η άδεια για κάποιους αργεί ακόμα. Και κάπου εκεί είναι που αρχίζουν οι γκρίνιες και οι καβγάδες. Πολλοί γονείς πιστεύουν ότι το καλοκαίρι είναι ευκαιρία και για λίγο διάβασμα, ιδιαίτερα εάν το παιδί έχει κάποιες δυσκολίες και για δημιουργικές δραστηριότητες. Όμως το παιδί το μόνο που θέλει είναι παιχνίδι, διασκέδαση και καμία υποχρέωση. 

Μήπως πρέπει να τα ακούσουμε;

Σύμφωνα με έρευνες, κρίνεται απαραίτητη η αποσυμπίεση των μαθητών από την παραδοσιακή σχολική πραγματικότητα. Δεν πρέπει να πιέζουμε τα παιδιά να κάνουν επανάληψη τη σχολική ύλη και είναι απαγορευτικό να βρίσκουν οι γονείς τα βιβλία της επόμενης χρονιάς και να παίρνουν τον ρόλο του εκπαιδευτικού και να διδάσκουν την υλη. Κάτι τέτοιο μόνο γκρίνια, πίεση και αρνητικό κλίμα στην οικογένεια μπορεί να δημιουργήσει. Επίσης, προκαλεί άγχος στο παιδί και μπορεί να το οδηγήσει σε αρνητική απόδοση τον επόμενο χειμώνα.

Άρα τι μπορούμε να κάνουμε το καλοκαίρι;

Οι καλοκαιρινές διακοπές δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να ασχοληθούν με άλλες πιο ξέγνοιαστες και ευχάριστες δραστηριότητες, να μείνουν περισσότερες ώρες με την οικογένειά τους χωρίς πίεση, έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα της επιστροφής τους στα θρανία να έχουν περισσότερα εφόδια για να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις. 

Πάμε να δούμε δημιουργικές δραστηριότητες για ποιοτικό χρόνο με το παιδί;

Με τον καλοκαιρινό καιρό «σύμμαχο» μπορούμε τώρα να σκαρφιστούμε ακόμη πιο συναρπαστικές δραστηριότητες για τα παιδιά μας, χωρίς καν να αφήνουμε το σπίτι μας! Κερδίζουμε έτσι χρόνο μαζί τους, ερχόμαστε κοντά τους και μέσα από εκείνα, να γίνουμε και εμείς και πάλι, έστω για λίγο, παιδιά. Ας δούμε μερικές ευφάνταστες δραστηριότητες που θα… αποθεώσουν το καλοκαιρινό κέφι και οι οποίες θα «ξεκλειδώσουν» όχι μόνο τη δημιουργικότητα των παιδιών, αλλά και τη δική μας!

Θέλετε να αποφύγετε τηλεόραση, ηλεκτρονικά παιχνίδια και οθόνες;

Τότε αυτό το βίντεο πρέπει να το δείτε!

Στη σειρά συμμετέχουν οι:

Μαρία Γκουγκούμη, Ειδική Παιδαγωγός.
Τηλέφωνο: 6947025158
Email: info@special-learners.gr
Ιστοσελίδα: https://special-learners.gr/

Δήμητρα Σαββιδάκη, Ψυχολόγος
Τηλέφωνο: 6956564718, 2111181052
Email: info@paixnidoxoros.gr
Ιστοσελίδα: https://paixnidoxoros.gr/

Γίνε μέλος σήμερα
Παιχνιδοχώρος

Σε συνεργασία με:

Παιχνιδοχώρος

Ποιοι είμαστε Ο Παιχνιδοχώρος σαν ιδέα υπήρχε από το 2016, υλοποιήθηκε και ξεκίνησε το ταξίδι του το 2020. Πρόκειται για έναν χώρο αναζήτησης και συζήτησης,...

Διαβάστε περισσότερα
Special Learners

Σε συνεργασία με:

Special Learners

Καλωσορίζουμε με πολλή χαρά στην ομάδα μας την πλατφόρμα special-learners, ένα site για όσους αναζητούν κάτι φρέσκο και διασκεδαστικό που λατρεύουν τόσο οι μαθητές κι οι γονείς τους όσο και οι θεραπευτές. Έχουν αναπτύξει υλικό με βάση το Διαδίκτυο που είναι δημιουργικό, προσιτό, φιλικό και προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε παιδιού. Η δημιουργός του Μαρία Γκουγκούμη, πιστεύει ότι οι μαθησιακές δραστηριότητες πρέπει να είναι διασκεδαστικές, λειτουργικές και διαδραστικές. Γνωρίζει ότι δεν έχουν όλοι οι θεραπευτές χρόνο να αναζητήσουν νέες ιδέες ή τον προϋπολογισμό για να αποκτήσουν νέο υλικό. Από την επαφή της με τους γονείς, γνωρίζει πως οι γονείς αναζητούν συνεχώς υλικό για τα παιδιά τους που είναι να είναι διασκεδαστικό και να τους δίνεται η δυνατότητα να ανακαλύπτουν μόνα τους τη γνώση. Οι μαθητές περνούν όλο και περισσότερο χρόνο στις smartphone συσκευές και δείχνουν εξοικειωμένοι με τη χρήση τους. Με τα διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια μαθαίνουν παίζοντας! Για να βοηθήσει, έχει δημιουργήσει αυτή την ψηφιακή πλατφόρμα και σας καλεί να να την επισκεφτείτε!

Διαβάστε περισσότερα