Περιγραφή

Σε αυτό το Ebook θα βρεις διάφορες δραστηριότητες που θα σε βοηθήσουν να οργανώσεις το διάβασμα και να το εμπλουτίσεις με δραστηριότητες, μετατρέποντάς το σε ένα μεγάλο παιχνίδι που προσφέρει διασκέδαση και φυσικά γνώση μέσα από τη βιωματική εμπειρία. Γίνεται να συνδυάσουμε διάβασμα και παιχνίδι; Φυσικά και γίνεται!

Τι προϋποθέσεις χρειάζονται για να συνδυάσουμε διάβασμα και παιχνίδι;

Όταν το Παιχνίδι είναι κατάλληλα δομημένο τότε το διάβασμα έχει περισσότερο ενδιαφέρον. Μια μεγάλη λεκάνη με πάγο και μπογιές; ένα καλάθι με πολλά μικρά μπαλάκια; Νερό και φύλλα; Κομφετί από από αποξηραμένα άνθη; Bubbles με  φυσικά χρώματα και πλαστελίνες από σοκολάτα; Να λοιπόν πώς το διάβασμα γίνεται πιο ενδιαφέρον! Και όλα αυτα΄όταν είναι κατάλληλα διαμορφωμένα και συγκεκριμένους στόχους αποτελούν το καλύτερο εργαλείο μάθησης.

Γιατί play based όμως ομάδες μελέτης;

Γιατί για το παιδί είναι απαραίτητο να χρησιμοποιεί τα χέρια του για να μπορέσει να εξερευνήσει και να ανακαλύψει τον κόσμο. Το παιχνίδι είναι το φυσικό του μέσο έκφρασης! Υιοθετούμε λοιπόν μια πρωτότυπη μέθοδο βιωματικής εκπαίδευσης μέσα από το Παιχνίδι!

Σε αυτό το Εbook θα βρεις δραστηριότητες που βασίζονται στους εξής βασικούς πυλώνες:

  1. στην ικανοποίηση και τη χαρά του παιδιού
  2. στο challenging, το παιδί χρησιμοποιεί περισσότερες τις σωματικές και διανοητικές του λειτουργίες
  3. στο συμβολικό παιχνίδι
  4. στην ενεργή συμμετοχή, στην ακρόαση
  5. στον εθελοντισμό, στην πρωτοβουλία
  6. στη διανοητική επεξεργασία, στις ψυχοκινητικές λειτουργίες και στην κινητοποίηση

Οι ενότητες που θα βρεις μέσα στο ebook για να συνδυάσεις διάβασμα και παιχνίδι στο σπίτι:

Ο Friedrich Schiller είχε παρατηρήσει στο διάσημο δοκίμιό του:

“Οι άνθρωποι γίνονται πλήρως άνθρωποι μόνο όταν παίζουν”, αυτό θα μπορούσε να είναι η αιτία πίσω από πρωτοβουλίες με βάση το παιχνίδι.

Με απλά λόγια… τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού τα παιδιά εξερευνούν, ρισκάρουν, εμπλέκουν τη φαντασία τους και λύνουν προβλήματα. Μέσα από το παιχνίδι μαθαίνουν πολύτιμες δεξιότητες που υποστηρίζουν την κοινωνική, σωματική και γνωστική ανάπτυξη.

Δήμητρα Σαββιδάκη, Ψυχολόγος
Τηλέφωνο: 6956564718, 2111181052
Email: info@paixnidoxoros.gr
Ιστοσελίδα: https://paixnidoxoros.gr/

Γράφουν οι: