Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Πώς θα συγκεντρωθεί στο διάβασμα το παιδί; | Εισαγωγή

Επεισόδιο 2

Τι είναι το ALOHA, το Brain Gym & το Brain Training;

Επεισόδιο 3

Καθημερινές δυσκολίες συγκέντρωσης & λύσεις

Επεισόδιο 4

Πρακτικές προτάσεις για συγκέντρωση

Γυμνάζουμε σώμα, εγκέφαλο και συγκέντρωση!

Στη σύγχρονη εποχή της τεχνολογίας και της καινοτομίας ενήλικες και παιδιά καλούνται να μπουν σε μια άλλη σφαίρα σκέψης και αποτελεσματικότητας που απαιτεί, μεταξύ άλλων, ταχύτητα και τηλεκπαίδευση. Αμεσότητα από τη μία και τεράστιος όγκος πληροφοριών προς διαχείριση από την άλλη. Αποτέλεσμα: δυσκολία να συγκεντρωθεί στο διάβασμα, στη δουλειά, σε κάθε task κάθε μικρός και κάθε μεγάλος. 

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να συγκεντρωθεί στο διάβασμα;

Η διάσπαση προσοχής, τραβά… ολοένα και περισσότερο την προσοχή μας και δυσχεραίνει τη συγκέντρωση των μαθητών. Πολλές οι πληροφορίες και ο διαθέσιμος χρόνος επεξεργασίας και αφομοίωσης ανεπαρκής. 

Πώς βοηθά το Brain Training να συγκεντρωθεί το παιδί;

Το Brain Training  προέκυψε από την ανάγκη των καιρών για νέους τρόπους εκγύμνασης του εγκεφάλου. Μέσα από διάφορες μεθόδους, προγράμματα και παιχνίδια βοηθά τα παιδιά να προσλάβουν σωστά την γνώση, να επεξεργαστούν την πληροφορία. Να μάθουν πώς να μαθαίνουν. Ένα ολοκληρωμένο και άκρως αποτελεσματικό πρόγραμμα Brain Training είναι το πρόγραμμα νοητικής ανάπτυξης ALOHA Mental Arithmetic για παιδιά  5- 13 ετών.

Τι κάνει το Brain Gym;

Το Brain Gym από την άλλη, μέλος μιας μεγάλης οικογένειας που ονομάζεται Εκπαιδευτική Κινησιολογία στρέφει την προσοχή του στο σώμα και τις σωματικές δεξιότητες που πρέπει να έχουν αυτοματοποιηθεί ώστε η νοητική μάθηση να γίνει αβίαστα και με ροή. Σε μαθαίνει πώς να μαθαίνεις δημιουργώντας τις προϋποθέσεις στο σώμα! 

Πάρε απαντήσεις στις ερωτήσεις και βοήθησε το παιδί σου να συγκεντρωθεί στο διάβασμα!

 • Τι είναι το A.L.O.H.A.;
 • Τι σημαίνει νοητική αριθμητική και πώς βοηθά στη συγκέντρωση;
 • Τι είναι η Εκπαιδευτική Κινησιολογία και το Brain Gym;
 • Πώς επηρεάζει το σώμα τη συγκέντρωση;
 • Καθημερινές δυσκολίες. Μια διαφορετική ανάγνωση αυτών.
 • Πρακτικές προτάσεις για άμεση εφαρμογή. 

Μπορεί να βελτιωθεί η ικανότητα συγκέντρωσης;

Αυτά είναι κάποια από τα θέματα που θα καλύψουμε στο βίντεο αυτό. Είναι μια ευκαιρία να διευρύνουμε την ανΤιληψη που γενικά έχουμε για το ΠΩΣ μαθαίνουμε και για το Τι μπορούμε, άμεσα, να κάνουμε για να βελτιώσουμε την ικανότητα συγκέντρωσής μας. Θα μιλήσουμε, πάλι και ξανά για τα αντανακλαστικά γιατί είναι αδύνατο να το αποφύγουμε εάν θέλουμε να φωτίσουμε τη σημασία του σώματος και της κίνησης για τη μάθηση. 

Τι είναι η νοητική αριθμητική και πώς μπορεί να βοηθήσει;

Θα μιλήσουμε επίσης για τις ικανότητες που αναπτύσσουν τα παιδιά μέσα από τη νοητική αριθμητική, που  ξεπερνούν σαφώς… τα μαθηματικά και τους επιτρέπουν να δομήσουν τη σκέψη και τον τρόπο που επεξεργάζονται τις πληροφορίες που διαρκώς δέχεται ο εγκέφαλός τους ,να κινητοποιηθούν εφόσον αποκτήσουν εσωτερικό κίνητρο, να  μάθουν διασκεδάζοντας, να αλληλεπιδράσουν μέσα από το παιχνίδι με τη χρήση του άβακα.

Θα δούμε πώς δέχεται ο εγκέφαλος πληροφορίες και θα αντιληφθούμε τον σημαντικό ρόλο που παίζουν οι αισθήσεις μας στη διαδικασία αυτή.

Τι θα μάθεις:

 • Ποιες είμαστε και τι κάνουμε
  • Τι είναι το ALOHA και η νοητική αριθμητική
  • Τι είναι το Brain Training γενικά.
  • Τι είναι το Brain Gym
 • Καθημερινές δυσκολίες συγκέντρωσης και λύσεις
  • Συγκέντρωση και η σημασία της πίσω μυϊκής αλυσίδας μας για την αίσθηση ασφάλειας.
  • Επεξεργασία πληροφορίας. Πώς βοηθά η νοητική αριθμητική και η σχέση με τον μέσο εγκέφαλο και το σώμα.
  • Ταχύτητα δακτύλων. Η σχέση της με τη γραφή και τη λεπτή κινητικότητα. Γιατί κουράζομαι όταν γράφω;
 • Πρακτικές προτάσεις 
  • Ανεμόπτερο. Μια άσκηση για την συγκέντρωση και την … έκθεση!
  • Τροχονόμος. Μια άσκηση για την γραφή
  • Βαλίτσα
  • Καθιστοί-Όρθιοι 

Γίνε μέλος σήμερα
Μαργαρίτα Καμαριώτου

Μαργαρίτα Καμαριώτου

Σύμβουλος γονέων, Εκπαιδευτικός

Η Μαργαρίτα Καμαριώτου είναι Εκπαιδευτικός, αδειοδοτημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων ΕΟΠΠΕΠ, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Σύμβουλος Γονέων με σπουδές στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία & Μεταπτυχιακή Ειδίκευση στην Ολική Ποιότητα στην Εκπαίδευση. Εχει ιδρύσει & διευθύνει τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ΚΑΜΑΡΙΩΤΟΥ στο Αιγάλεω. Την τελευταία 8ετία ασχολείται επισταμένα με την ανάπτυξη μεταγνωστικών ικανοτήτων (Μαθαίνω ΠΩΣ να Μαθαίνω) παιδιών & εφήβων βάσει του Ευρωπαϊκού Πλαισίου 9 Βασικών Δεξιοτήτων, γνώσεις απολύτως απαραίτητες στους αυριανούς πολίτες του 21ου αιώνα! Μπείτε στο προφίλ της για να μάθετε περισσότερα γι' αυτήν!

Διαβάστε περισσότερα
Mαρία Καρακωστάνογλου

Mαρία Καρακωστάνογλου

Brain Gym - Εξειδικευμένη Κινησιολογία, Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια

Καλωσορίζουμε τη Mαρία Καρακωστάνογλου, που εξειδικεύεται στο Brain Gym και την Εξειδικευμένη Κινησιολογία. Είμαστε τόσο χαρούμενοι για αυτή μας τη συνεργασία.

Διαβάστε περισσότερα
ΚΑΜΑΡΙΩΤΟΥ Εκπαιδευτικός Οργανισμός

Σε συνεργασία με:

ΚΑΜΑΡΙΩΤΟΥ Εκπαιδευτικός Οργανισμός

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός «ΚΑΜΑΡΙΩΤΟΥ» με έδρα το Αιγάλεω, ιδρύθηκε το 1986 από τη Μαργαρίτα Καμαριώτου, εκπαιδευτικό /εκπαιδευτικό ψυχολόγο, με σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο Οργανισμός δραστηριοποιείται στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης τα τελευταία 34 χρόνια και στο χώρο της Πληροφορικής από το 2002. Μέσα από τη πολυετή πορεία μας έχουμε κατορθώσει να ξεχωρίσουμε χάρη στη συνεχή προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών μας & επιμόρφωση των συνεργαζόμενων εκπαιδευτικών μας οι οποίοι διακρίνονται, εκτός από το επίπεδο σπουδών τους και για τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες και ανθρώπινες αξίες. Μπείτε στο προφίλ για να μάθετε περισσότερα!

Διαβάστε περισσότερα