Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Πώς θα διαβάσει; Παίζοντας!

Διάβασμα με παιχνίδι γίνεται; Φυσικά και γίνεται! Όταν το Παιχνίδι είναι κατάλληλα δομημένο τότε το διάβασμα έχει περισσότερο ενδιαφέρον. Και άλλωστε ποιος δε θα ήθελε να μάθει αριθμητική παίζοντας έναν ποδοσφαιρικό αγώνα; Ή να απλώσει ρούχα και να εξελίξει τις ψυχοκινητικές του λειτουργίες; Να αποκρυπτογραφήσει χάρτες, να βρει χαμένους θησαυρούς και να ανακαλύψει νέους φανταστικούς κόσμους;

Σε ανησυχεί το… πώς θα διαβάσει;

Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον, έτσι δεν είναι; Kαι φυσικά όταν η Παιγνιοθεραπεία συναντά την play based βιωματική εκπαίδευση τότε κάτι φανταστικό γεννιέται!

Γιατί play based όμως ομάδες μελέτης;

Γιατί για το παιδί είναι απαραίτητο να χρησιμοποιεί τα χέρια του για να μπορέσει να εξερευνήσει και να ανακαλύψει το κόσμο. Το παιχνίδι είναι το φυσικό του μέσο έκφρασης! Υιοθετούμε λοιπόν μια πρωτότυπη μέθοδο βιωματικής εκπαίδευσης μέσα από το Παιχνίδι!

Και για να το κάνουμε πιο σαφές: όχι για να διαβάσουμε τις εργασίες που μας βάζουνε στο σχολείο, αλλά για να ανακαλύψουμε νέους τρόπους μάθησης, να έρθουμε πιο κοντά με τις ικανότητες μας με σκοπό να αποκτήσουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και στην κρίση μας.

Η αγάπη για τη μάθηση

Και πράγματι αυτός είναι ο σκόπος για την αγάπη προς τη μάθηση! Πρώτα έρχεται από τη γνωριμία με τον εαυτό μας και την ικανότητες μας και ύστερα ανακαλύπτουμε ολοένα και περισσότερους ορίζοντες.

Η παιγνιοθεραπεία βάζει το δικό της λιθαράκι καθώς προσφέρει όλα εκείνα τα εργαλεία που θα οδηγήσουν σε μια αρμονική και ολόπλευρη ανάπτυξη των διανοητικών, κινητικών και ψυχοσωματικών δυνάμεων του κάθε παιδιού ξεχωριστα.

Το play based learning βασίζεται σε 6 πυλώνες:

1) στη ικανοποίηση και τη χαρά του παιδιού
2) στο challenging
3) στο συμβολικό παιχνίδι
4) στην ενεργή συμμετοχή
5) στο εθελοντισμό
6) στην επεξεργασία και στην κινητοποίηση

Τι μπορεί να βοηθήσει το παιδί να διαβάσει;

Το κατάλληλο διαμορφωμένο περιβάλλον, τα εργαλεία της Παιγνιοθεραπείας, τα παιχνίδια και τα φυσικά υλικά είναι αυτά που διαμορφώνουν τις κατάλληλες συνθήκες με επίκεντρο τα βιώματα και τα ενδιαφέροντα του κάθε παιδιού. Οι δραστηριότητες της κάθε ομάδας μελέτης play based learning προσομοιάζουν συνθήκες της καθημερινής ζωής και με αυτό τον τρόπο η μάθηση αποκτά ενδιαφέρον.

Μιλάμε για καταπληκτικές μας ομάδες γεμάτες Παιχνίδι…πόσο διασκεδαστικό είναι να παίζουμε και να μαθαίνουμε; πάρα πόλυ! Δες το βίντεο όπου η Δήμητρα Σαββιδάκη, Ψυχολόγος και Εκπ. Παιγνιοθεραπεύτρια, εξηγεί τι είναι οι ομάδες μελέτης pay based learning με τεχνικές Παιγνιοθεραπείας.

Δήμητρα Σαββιδάκη, Ψυχολόγος
Τηλέφωνο: 6956564718, 2111181052
Email: info@paixnidoxoros.gr
Ιστοσελίδα: https://paixnidoxoros.gr/

Παιχνιδοχώρος

Σε συνεργασία με:

Παιχνιδοχώρος

Ποιοι είμαστε Ο Παιχνιδοχώρος σαν ιδέα υπήρχε από το 2016, υλοποιήθηκε και ξεκίνησε το ταξίδι του το 2020. Πρόκειται για έναν χώρο αναζήτησης και συζήτησης,...

Διαβάστε περισσότερα