Περιγραφή

5+1 Δημιουργικά Πακέτα Δραστηριοτήτων για το παιδί το καλοκαίρι

Καλοκαιρινές δραστηριότητες για παιδιά – Εισαγωγή

Καλοκαιρινές δραστηριότητες για παιδιά, πως θα τα απασχολήσουμε φέρος το καλοκαίρι; Πώς θα τους χαρίσουμε όμορφες εμπειρίες;

Θάλασσα, κύμα, “εσύ πόσα παγωτά έφαγες;”. Κάστρα στην άμμο, ατέλειωτα ηλιοβασιλέματα που ο ήλιος βουτά σαν ένα τεράστιο μπισκότο μέσα στο νερό, για να δώσει τη θέση του σε φεγγαρόλουστες βόλτες στην περαντζάδα κάποιου νησιού.

Από την άλλη… φρεσκοστυμμένος χυμός, μια φέτα με μαρμελάδα και φρέσκα φρούτα από το περιβόλι, τον κήπο ή το μανάβικο του χωριού. Παππούς και γιαγιά, παιχνίδι μέχρι αργά στην πλατεία του χωριού. Υποβρύχιο μετά το φαγητό και μεσημεριανός ύπνος, για να ανακτηθούν οι δυνάμεις. 

Σπίτι, ερκοντίσιον, μπαλκόνι, ευκαιρίες για ανακαλύψεις στο κέντρο της πόλης, επίσκεψη στα μουσεία, ξεκλεμμένες αποδράσεις του ΣουΚού, φίλοι που κρατούν συντροφιά.

Ένα είναι σίγουρο… ότι στο μυαλό του παιδιού το καλοκαίρι μοιάζει με μια μεγάλη τρύπα στη ροή του χρόνου που μόλις βουτήξει μέσα θα βρει ατέλειωτο παιχνίδι. Δεν έχει σημασία το πού βρίσκεται, αρκεί να μπορεί να παίξει και να περάσει καλά. Κι εσύ μπορείς να βρεις τρόπους να του το προσφέρεις απλόχερα με δραστηριότητες για κάθε περίσταση, για την παραλία, το χωριό, το σπίτι. Για παιχνίδι μαζί ή και χώρια. Για παιχνίδι απλά για να περάσετε καλά. Για παιχνίδι και αγκαλιές. 

Απασχόλησε αποτελεσματικά το παιδί σου στις διακοπές

Καλοκαιρινό ebook

Οι επαγγελματίες του Project Parenting έχουν δημιουργήσει έναν οδηγό για καλοκαιρινές δραστηριότητες για παιδιά. Έναν οδηγό για παιχνίδι μέσα στις διακοπές, που μπορείς είτε να εφαρμόσεις εσύ είτε ο άνθρωπος που θα έχει τη φροντίδα του παιδιού στις διακοπές, για κινητική, σωματική, εγκεφαλική και συναισθηματική ανάπτυξη. Βήμα βήμα κάθε δραστηριότητα ακουμπά και σε μια διαφορετική ανάγκη του παιδιού σου, πάμε να τις ανακαλύψουμε!

Ας τις ανακαλύψουμε!

Messy Play Συνταγές & Συμβουλές

Καλοκαιρινές δραστηριότητες για παιδιά – Περιεχόμενα:

  1. Ανάγκη για σύνδεση – Χαρά Κουκουράκη
  2. Ανάγκη για ανακάλυψη – Έλενα Παπά
  3. Ανάγκη για κίνηση – Μαριλένα Πετρίδου
  4. Ανάγκη για μουσική – Μαριάννα Τσαμάνδουρα & Μαρία Χαβάκη από τα Αγαπωκύματα
  5. Η ανάγκη για δημιουργία – Δήμητρα Σαββιδάκη
  6. Η ανάγκη για βαρεμάραΠόπη Γιαλυράκη

Ένα μήνυμα από την ομάδα του Project Parenting

Είτε το καλοκαίρι σας βρει κάπου μαγευτικά είτε σας βρει στο σπίτι είτε στα παλιά και γνώριμα μέρη που πηγαίνετε κάθε χρόνο, το παιχνίδι και οι δραστηριότητες είναι ένας τρόπος για να παραμένει το παιδί σου χαρούμενο. Κι εσύ μπορείς να γεμίσεις σιγουριά ότι το παιδί σου παραμένει δημιουργικό!

Στη συγγραφή του ebook έχει συμβάλει και η Δήμητρα Σαββιδάκη, Ψυχολόγος.
Τηλέφωνο: 6956564718, 2111181052
Email: info@paixnidoxoros.gr
Ιστοσελίδα: https://paixnidoxoros.gr/

Γράφουν οι:

Έλενα Παπά

Έλενα Παπά

Εκπαιδευτικός

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Έλενα Παπά. Η Έλενα Παπά γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι Υποψήφια Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο τη Κόρδοβα (University of Cordoba, Spain) κάνοντας έρευνα πάνω στα γνωστικά και εκπαιδευτικά οφέλη της Πολλαπλής Νοημοσύνης στα παιδιά. Από μικρή το όνειρό της ήταν μία πιο ισότιμη και ανοιχτή εκπαίδευση. Με όνειρο αυτήν την αλλαγή στην εκπαίδευση ,το 2016 δημιούργησε το The Key Creative School, το πρώτο Σχολείο Πολλαπλής Νοημοσύνης στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε περισσότερα
Χαρά Κουκουράκη

Χαρά Κουκουράκη

Παιγνιοθεραπεύτρια, Παιδοψυχολόγος, Ψυχολόγος

Η Χαρά Κουκουράκη, είναι Ψυχοπαιδαγωγός – Ειδικός Θεραπευτικού Παιχνιδιού Συμβουλευτική και Εκπαίδευση Γονέων/ Εκπαιδευόμενη Ψυχολόγος & Οικογενειακή Συστημική Θεραπεύτρια. Όνειρό της είναι να μεγαλώνουν παιδιά υγιή, συναισθηματικά και ψυχικά, με εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, με ενσυναίσθηση, που χαμογελούν, και απολαμβάνουν τη ζωή. Οι Ενήλικες να απολαμβάνουν τον Γονεϊκό τους Ρόλο και κάθε μοναδική εμπειρία που αυτός τους προσφέρει. Να συνταξιδεύουν και να εξελίσσονται μέσα από τα παιδιά τους. Ένας κόσμος, που το βάρος της ταμπέλας του Τέλειου Γονέα και Ανθρώπου δε θα υπάρχει, παρά μόνο Αρκετά Καλοί Γονείς να μεγαλώνουν υπέροχα, ευσυνείδητα, με αυτοπεποίθηση παιδιά και αρκετά καλοί Άνθρωποι να πιστεύουν στο νόημα της ύπαρξής τους και στην προσωπική τους αξία.

Διαβάστε περισσότερα
Ελένη Οικονομίδου

Ελένη Οικονομίδου

Αναπτυξιακή Ψυχολόγος MSc

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Ελένη Οικονομίδου, Αναπτυξιακή Ψυχολόγο (MSc), επιστημονικά υπεύθυνη & συντονίστρια των ομάδων & των σεμιναρίων Messy, Sensory & Clay Play, καθώς και πρόεδρος του Hehe Art, Play & Therapy. Εργάζεται ακατάπαυστα με στόχο τη διάδοση του μη κατευθυντικού αισθητηριακού παιχνιδιού και απολαμβάνει να παίζει δίπλα σε παιδιά, γονείς και παιδαγωγούς, να «λερώνεται» και να συνδέεται μαζί τους μέσα από το παιχνίδι, τόσο στο χώρο της στη Θεσσαλονίκη, όσο και σε δομές όλης της Ελλάδας

Διαβάστε περισσότερα
Μαριλένα Πετρίδου

Μαριλένα Πετρίδου

Πιστοποιημένη Feldenkrais Method® practitioner, Σωματική εκπαιδευτικός-Κινησιοθεραπεύτρια, Χορεύτρια-Μουσικός

Καλωσορίζουμε στην ομάδα μας τη Μαριλένα Πετρίδου, Πιστοποιημένη Feldenkrais Method® practitioner, Σωματική εκπαιδευτικό-Κινησιοθεραπεύτρια και Χορεύτρια-Μουσικό.

Διαβάστε περισσότερα