Βίντεο

Εισαγωγή

Διεκδικώ τη γέννα μου

Επεισόδιο 1

Υπάρχει μαιευτική βία στην Ελλάδα του σήμερα;

Υπάρχει μαιευτική βία στην Ελλάδα;

Εσύ επέλεξες πώς θέλεις να γεννήσεις; Νιώθεις ότι οι συνθήκες δεν ήταν και οι καλύτερες εξαιτίας του πού μένεις; Δεν αντιμετωπίστηκες όπως θα ήθελες ή όπως αξίζει σε εσένα και στο μωρό σου; Υπάρχει τελικά μαιευτική βία στην Ελλάδα και αν ναι… μήπως τη βίωσες κι εσύ;

Σε αυτή την εκπομπή η Όλυ Πατσούρα και η Φωτεινή Μελετάκη υποδέχονται την Ιωάννα Βαλιώτη, μαία και την Ηλέκτρα Οικονομίδου, μαία για να μιλήσουν για τις συνθήκες περιγεννητικής υγείας και φροντίδας στην Ελλάδα.

Μαιευτική βία: Οι συνθήκες περιγεννητικής υγείας & φροντίδας στην Ελλάδα

Σε αυτό το Βίντεο συζητάμε:

  • Ποιες υπηρεσίες παρέχονται και από ποιους;
  • Ποιες είναι οι δυνατότητες επιλογής της γυναίκας που γεννάει, όσον αφορά τον τρόπο και τον τόπο της γέννας;
  • Υπάρχει διαφοροποίηση στις παρεχόμενες υπηρεσίες ανάλογα με την περιοχή διαμονής της γυναίκας;
  • Ποια είναι η κοινωνική πολιτική σχετικά με την περιγεννητική περίοδο στη χώρα μας; Πόσο κοστίζει η εγκυμοσύνη και ο τοκετός;
  • Ας μιλήσουμε με ποσοστά. Τι καταγράφεται και τι όχι; Πώς ερμηνεύονται αυτά τα ποσοστά; Πώς ερμηνεύεται η απουσία ποσοστών;
  • Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες μορφές μαιευτικής βίας που συναντάμε στη χώρα μας;

Είμαστε όλες και όλοι μαζί σε αυτό, γυναίκες, σύντροφοι και επαγγελματίες. Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας, για εμάς, για την κοινωνία μας, ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε τη γέννα μας!

Όλυ Πατσούρα

Όλυ Πατσούρα

Full Spectrum Doula, Βιολόγος, Ολιστική Θεραπεύτρια

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Όλυ Πατσούρα, Full Spectrum Doula, Ολιστική Θεραπεύτρια και Βιολόγο. Το όνειρό της είναι... "να δημιουργούμε μαζί έναν κόσμο αγάπης, σύνδεσης και ισορροπίας για όλους τους ανθρώπους, θεραπευμένο από τις συνέπειες του μοναχικού τραύματος".

Διαβάστε περισσότερα
Φωτεινή Μελετάκη

Φωτεινή Μελετάκη

Βοηθός Μητρότητας, Εισηγήτρια Περιγεννητικής Γιόγκα, Εκπαιδεύτρια Γονέων, Πιστοποιημένη Attached at the Heart™

Καλωσορίζουμε με πολύ χαρά στην ομάδα των experts μας τη Φωτεινή Μελετάκη Βοηθό Μητρότητας. Το όνειρο της είναι να εναρμονιστεί ο Κόσμος μας ξανά με τις πραγματικές ποιότητες της θηλυκής ενέργειας – για την ίαση και την θεραπεία, της Μητέρας, του Παιδιού και κάθε συστήματος. Με εμπειριά στη περιγεννητική και μεταγεννητική yoga θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας!

Διαβάστε περισσότερα
Ιωάννα Βαλιώτη

Ιωάννα Βαλιώτη

Εισηγήτρια Γιόγκα, Μαία

Η Ιωάννα Βαλιώτη είναι Μαία - Ψυχοπροφυλάκτρια και πιστοποιημένη εισηγήτρια yoga και περιγεννητικής yoga απο την Yoga Alliance USA και έχει εργαστεί τα τελευταία 13 χρόνια με γυναίκες στην εγκυμοσύνη και στην λοχεία. Εξειδικεύεται στην προετοιμασία των εγκύων - ζευγαριών για τον τοκετό και την γονεικότητα μέσω της yoga και βιωματικών σεμιναρίων αλλά και στην αποκατάσταση του σώματος μετά τον τοκετό με ήπιες και επιστημονικά αποδεδειγμένες πρακτικές. Είναι υπέρμαχος του φυσικού και φυσιολογικού τοκετού και προάγει μέσα απο την προσέγγιση της την πνευματικότητα και την ιερότητα του τοκετού.

Διαβάστε περισσότερα
Ηλέκτρα Οικονομίδου

Ηλέκτρα Οικονομίδου

Μαία, Χοροθεραπεύτρια DRLST

Η Ηλέκτρα Οικονομίδου είναι Μαία και Χοροθεραπεύτρια DRLST. Έχει σπουδάσει μαιευτική και έχει πολυετή εμπειρία σαν μαία και έχει επίση ιδρύσει το Birth Engineering.

Διαβάστε περισσότερα