Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Πώς ξεχωρίζω εάν θέλω κιάλο παιδί ή έχω επηρεαστεί από την πίεση του περίγυρου;

Πώς ξεχωρίζω εάν θέλω κιάλο παιδί ή έχω επηρεαστεί από την πίεση του περίγυρου;

Έχεις ήδη ένα παιδί.

Είναι ζωηρό, υπέροχο, πανέξυπνο, και πολλά άλλα. Είναι ένα δώρο που ήρθε στη ζωή σου και σου την άλλαξε τελείως. Παίζετε μαζί κάθε μέρα ό,τι παιχνίδι μπορεί να φανταστεί το μικρούλη, περνάτε όμορφες στιγμές με το μικρό σου ζουζούνι, σου χαμογελάει και γεμίζει η ψυχή σου αγάπη, φως κι ελπίδα. 

Και να σου και η θεία χθες που ξεφούρνισε το ‘Καλά γιατί δεν κάνετε και άλλο; Ένα ίσον κανένα!’ Φίλες σου και φίλοι σου, σου λένε πως το παιδί χρειάζεται παρέα για να μην είναι μόνο του. Ο σύντροφός σου επιμένει πως θέλει άλλο ένα για να νιώσει ολοκληρωμένος σαν πατέρας. 

Και τσουπ, νάτος ο πυροδότης! 

“Νομίζω ότι θέλω κι άλλο παιδί” σκέφτεσαι.

Είναι σημαντικό να καταλάβεις αν θέλεις πραγματικά, πραγματικά όμως, άλλο ένα παιδί ή εάν έχεις επηρεαστεί από όσα σου λένε συγγενείς, φίλοι και σύντροφος. 

Πρέπει να αναρωτηθούμε σε αυτήν την περίπτωση μέχρι πού είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε για να εξασφαλίσουμε το βίωμα της γονεϊκότητας ξανά από την αρχή, και με τι κόστος; 

Πρέπει να δούμε ποια είναι η δική μας οικολογία μέσα στο γάμο μας, τη σχέση μας και τη γονεϊκότητα. Μπορούμε να ξεψαχνίσουμε το πώς έχουμε οι ίδιοι φανταστεί τον εαυτό μας. Ποιες είναι οι προτεραιοτητες, δεδομένων των συνθηκών που αντιμετωπίζουμε τη δεδομένη χρονική στιγμή. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε και τη συμβουλή του ψυχοθεραπευτή μας για να βοηθηθούμε. 

Εδώ επίσης παίζουν ρόλο οι πεποιθήσεις μας ως προς την οικογένεια, το πόσο μεγάλη πρέπει να είναι, ποια ακριβώς πρέπει να είναι η σύνθεση της, μέχρι και τί διαφορά ηλικίας πρέπει να έχουν τα αδερφάκια μεταξύ τους. Όλα αυτά τα ‘πρέπει’ δημιουργούν μεγάλη πίεση, περιοριστικά ‘κουτιά’, που μεγαλώσαμε με αυτά και ίσως τελικά αν τα εντοπίσουμε, και τα εξετάσουμε με μεγαλύτερη ευελιξία, δεν είναι απαραίτητο να μας εκφράζουν πραγματικά σήμερα.

H Ελλη Παπαδοπούλου, που μας μιλάει για το θέμα, είναι Ψυχολόγος (BSc), με μεταπτυχιακές σπουδές ΜΒΑ & πιστοποιημένη NLP Global Trainer & Coach, Μeta-Trauma & PTSD Trainer & Consultant. Ιδιαίτερη εξειδίκευση και πάθος της η Γονιμότητα, η Υπογονιμότητα και η Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή. Είναι δημιουργός & ιδρύτρια της HeartFert®, με αποστολή την ψυχοκοινωνική υποστήριξη ατόμων, ζευγαριών και οικογενειών στο ταξίδι της Γονιμότητας, της Υπογονιμότητας ή άλλων προκλήσεων υγείας, και πέραν αυτών.

Γίνε μέλος σήμερα
Έλλη Παπαδοπούλου

Έλλη Παπαδοπούλου

Σύμβουλος Γονιμότητας & Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, Ψυχολόγος

H Ελλη Παπαδοπούλου, είναι Ψυχολόγος (BSc), με μεταπτυχιακές σπουδές ΜΒΑ & πιστοποιημένη NLP Global Trainer & Coach, Μeta-Trauma & PTSD Trainer & Consultant. Ιδιαίτερη εξειδίκευση και πάθος της η Γονιμότητα, η Υπογονιμότητα και η Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή. Είναι δημιουργός & ιδρύτρια της HeartFert®, με αποστολή την ψυχοκοινωνική υποστήριξη ατόμων, ζευγαριών και οικογενειών στο ταξίδι της Γονιμότητας, της Υπογονιμότητας ή άλλων προκλήσεων υγείας, και πέραν αυτών. Tί επιθυμεί να είναι για σένα? Ενημερωμένη και γεμάτη περιέργεια συνταξιδιώτης σου, πάντα με εσένα οδηγό. H Γονιμότητα είναι τρόπος σκέψης και ύπαρξης και το Γόνιμο Mindset εφόδιο ζωής!

Διαβάστε περισσότερα
Project Parenting

Project Parenting

Συντακτική ομάδα

Διαβάστε περισσότερα