Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Πώς ο τρόπος που μαθαίνουν να σκέφτονται τα παιδιά επηρεάζει τις δυνατότητές τους;

Πώς ο τρόπος που μαθαίνουν να σκέφτονται τα παιδιά επηρεάζει τις δυνατότητές τους;

Με τη γέννηση, κιόλας, ενός παιδιού ξεκινά ο προσωπικός του “άθλος”, το προσωπικό του “ταξίδι του ήρωα” (a hero’s journey) σε έναν κόσμο με πολλούς και σημαντικούς σταθμούς. Η διαχείριση του ταξιδιού αυτού και το πώς θα επιλέξει να βιώσει την παραμονή του σε κάθε σταθμό τείνει να επηρεάζει τη στάση του παιδιού και τη ματιά του σε κάθε μελλοντικό βήμα στη ζωή του. Ας δούμε πώς σκέφτονται τα παιδιά.

Με άλλα λόγια, ο τρόπος με τον οποίο μαθαίνουν να σκέφτονται, διαμορφώνει τον κόσμο των δυνατοτήτων τους

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το να ξέρουμε πώς να δημιουργούμε τις ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη της ποιοτικότερης εκδοχής του εαυτού τους και τη διαμόρφωση του κόσμου των δυνατοτήτων τους αποτελεί πρόκληση και σημαντικό έργο όχι μόνο για το κάθε παιδί, αλλά και για την καλλιέργεια ενός φυτώριου νέας γενιάς σκέψης.

Ακόμα και ο τρόπος με τον οποίο μιλάμε στα παιδιά, επηρεάζει τον τρόπο σκέψης τους. Υπάρχουν και πολλά ακόμα εργαλεία που θα εξερευνήσουμε για να διευκολύνουμε αυτό το ταξίδι του ήρωα των παιδιών. Κάθε παιδί είναι ο ήρωας της δικιάς του ιστορίας. Το παιχνίδι, η μά σκέψης των παιδιών μπορεί λοιπόν να διευρυνθεί μέσα από τον τρόπο που τους μιλάμε.

Τι προτείνει το σύστημα NLP;

H nlpgreece® συνεργάτης του Project Parenting πρωτοπορεί στο πεδίο εφαρμογών και εξειδικεύσεων του συστήματος NLP, εμπλουτίζοντας τις μεθοδολογίες της με τελευταίας γενιάς προσεγγίσεις. 

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνει ένα μεγάλο συνέδριο κάθε χρόνο, που αφορά σε ένα ξεχωριστό εξειδικευμένο πρωτόκολλο εφαρμογής, και φέρνει τις τελευταίες εξελίξεις του NLP από όλο τον κόσμο στη στην Ελλάδα. 

Τη φετινή χρονιά το NLP είναι αφιερωμένο στην Εκπαίδευση και την Οικογένεια – και  φυσικά το Project Parenting δεν θα μπορούσε να απουσιάζει.

Φροντίσαμε να σας προσφέρουμε μια πρώτη γεύση και ματιά από το τι θα δούμε σ’ αυτό το συνέδριο 25 – 29 Μαΐου, συζητώντας από πριν με την ομάδα.

Στο Βίντεο συζητάμε παρέα με την Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου, PhD, Founder – NLPGreece®, Senior Partner – Synolic®Development Systems, info@nlpgreece.gr και τη Μαριάννα Αντωνακάκη.

Γίνε μέλος σήμερα
Μαριάννα Αντωνακάκη, ΜΑ

Μαριάννα Αντωνακάκη, ΜΑ

MindsetMaps™ Partner, Δημιουργός του NowLetsPlay®, Παιγνιοθεραπεύτρια, Υπ. Ερευνήτρια Ψυχολόγος

H Μαριάννα Αντωνακάκη θεωρώντας πως η εκπαίδευση είναι μια δια βίου διαδικασία που προσεγγίζεται συνολικά στο πώς επιδρά στην εξέλιξη του ανθρώπου, ξεκίνησε τις σπουδαστικές της διαδρομές με στόχο να μη σταματήσει όσο ζει...

Διαβάστε περισσότερα