Βίντεο

Εισαγωγή

Εισαγωγή

Επεισόδιο 1

Το παιδί είναι άρρωστο! SOS!

Επεισόδιο 2

Πυρετός

Επεισόδιο 3

Bήχας

Επεισόδιο 4

Ρινίτιδα

Επεισόδιο 5

Διάρροια

Επεισόδιο 6

Εμετός

Επεισόδιο 7

Εξάνθημα

Επεισόδιο 8

Κλείσιμο

Ο χειμώνας βρίσκεται προ των πυλών και ήδη, από τη στιγμή που άνοιξαν τα σχολεία, πολλά παιδιά ταλαιπωρούνται από απανωτές ιώσεις, που δυσκολεύουν την καθημερινότητα μικρών και μεγάλων. Και ενώ η γκάμα των ιών και των μικροβίων με τα οποία μπορεί να έρθει αντιμέτωπο το παιδί μας είναι δυστυχώς μεγάλη, τα συμπτώματα που αυτά θα προκαλέσουν, συνήθως είναι ένας συνδυασμός των παρακάτω: πυρετός, βήχας, ρινίτιδα, διάρροια, εμετός, εξάνθημα. 

Το παιδί είναι άρρωστο. Και τώρα;

Αναρωτιέσαι πώς μπορείς να βοηθήσεις το παιδί να νιώσει καλύτερα; Φοβάσαι ότι μπορεί να σου διαφεύγει κάτι σημαντικό; Δεν είσαι σίγουρος/η πότε πρέπει να επικοινωνήσεις με τον παιδίατρο;

Η ασθένεια του παιδιού μπορεί να αποτελέσει σημαντική πηγή γονεϊκού άγχους, ιδίως όταν μιλάμε για μικρά βρέφη ή νήπια. Κανείς γονιός δεν επιθυμεί να βλέπει το παιδί του να ταλαιπωρείται και σίγουρα, τουλάχιστον μία φορά, θα έχει αντιμετωπίσει το φόβο ότι πίσω από απλά συμπτώματα μπορεί να κρύβονται πιο απειλητικά νοσήματα και καταστάσεις.

Σε τι ωφελεί η εξοικείωση με τα συνηθέστερα συμπτώματα της παιδικής ηλικίας;

Η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών, θα αναπτύξει ήδη από τη βρεφική ή προσχολική ηλικία κάποια από τα συμπτώματα που πραγματεύεται η σειρά. Επομένως, είναι σημαντικό ο γονέας να γνωρίζει πώς θα προσφέρει αποτελεσματικά πρώτες βοήθειες στο παιδί του, πότε ένα σύμπτωμα είναι αθώο ή μπορεί να υποκρύπτει ένα σοβαρότερο πρόβλημα και πόσο άμεσο είναι να αναζητήσει ιατρική βοήθεια.

Οι γνώσεις αυτές θα τον βοηθήσουν να αντιμετωπίσει την ασθένεια του παιδιού με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά.

Τι θα μάθεις σχετικά με τα συνηθέστερα συμπτώματα της παιδικής ηλικίας;

Σε αυτή τη σειρά του Project Parenting θα αναφερθούμε ξεχωριστά στον πυρετό, το βήχα, τη ρινίτιδα, τη διάρροια,τον εμετό και το εξάνθημα, αναλύοντας ποια είναι τα κύρια αίτιά τους, πώς μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε με φαρμακευτικούς ή μη τρόπους και σε ποιες περιπτώσεις τα συμπτώματα αυτά υποδηλώνουν σοβαρές καταστάσεις που χρήζουν άμεσης ιατρικής παρέμβασης.

Στόχοι αυτής της σειράς είναι:

  • Η παροχή αποτελεσματικής βοήθειας από το γονέα στο άρρωστο παιδί.
  • Η ενίσχυση της επίγνωσης και της αυτοπεποίθησης του γονέα καθώς διαχειρίζεται την ασθένεια του παιδιού.
  • Η έγκαιρη αναζήτηση ιατρικής βοήθειας.
  • Η αναγνώριση των προειδοποιητικών σημείων που υποδηλώνουν σοβαρή νόσο.

Το περιεχόμενο της σειράς βασίζεται στις γνώσεις και την επαγγελματική εμπειρία της Παιδιάτρου, η οποία βρίσκεται στη διάθεση του κοινού για απορίες και παραπομπές.

Γίνε μέλος σήμερα
Μαρία Καλαμπόγια – Πολυχρόνη

Μαρία Καλαμπόγια – Πολυχρόνη

Παιδίατρος

Η Μαρία Καλαμπόγια - Πολυχρόνη είναι ιδιώτης Παιδίατρος στην περιοχή του Νεόυ Κόσμου. Γεμάτη όρεξη και αφοσίωση στη φροντίδα των μικρών ανθρώπων, φιλοδοξεί να αποτελέσει συνοδοιπόρο της οικογένειας από τη γέννηση του παιδιού μέχρι και την εφηβεία, προσφέροντας γνώση και καθοδήγηση και παραμένοντας διαρκώς ενήμερη για τις νέες εξελίξεις στην επιστήμη της.

Διαβάστε περισσότερα