Βίντεο

Εισαγωγή

Γίνε μέλος στο Project Parenting!

Επεισόδιο 1

Απαντώντας στις πιο συχνές ερωτήσεις για την μετάβαση από τα αλεσμένα σε κομμάτια

Απαντώντας στις πιο συχνές ερωτήσεις για την μετάβαση από τα αλεσμένα σε κομμάτια

Φοβάσαι να δώσεις κομμάτια στο μωρό σου; Σε αυτό το βίντεο απαντώνται οι πιο συχνές ερωτήσεις για την μετάβαση από τα αλεσμένα σε κομμάτια!

Μέσα από το βίντεο θα μάθεις τα πάντα για την μετάβαση από τα αλεσμένα σε κομμάτια και συγκεκριμένα…

  • Ποια τα οφέλη της εισαγωγής στερεών τροφών.
  • Πώς και πότε θα ξεκινήσεις την μετάβαση.
  • Πώς θα καταλαβαίνεις αν η ποσότητα του φαγητού είναι αρκετή.
  • Πώς να προχωρήσεις στη μετάβαση χωρίς ανασφάλειες.

Αυτό το βίντεο είναι για σένα που…

  • Φοβάσαι ότι το μωρό σου θα πνιγεί με τα κομμάτια.
  • Πιστεύεις ότι το παιδί σου πρέπει να τρώει αλεσμένα μέχρι τα 2 του.
  • Θέλεις να ξεκινήσεις τη μετάβαση από αλεσμένα σε κομμάτια.

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά στα βρέφη να εισάγονται σε στερεές τροφές στους 6 μήνες ζωής, όταν είναι αναπτυξιακά έτοιμα και δείχνουν σημάδια ετοιμότητας. Ταυτόχρονα, η βιβλιογραφία μας προτρέπει να μεταβούμε σε ολόκληρα κομμάτια κατά τον 9ο με 10ο μήνα ζωής ώστε να έχουμε τα οφέλη που ανέφερα παραπάνω.

Όταν πρόκειται για τη μετάβαση από πολτοποιημένα τρόφιμα σε στερεά, ο χρόνος μπορεί να ποικίλει. Μερικά βρέφη μπορεί να είναι έτοιμα να αρχίσουν να τρώνε μικρά κομμάτια μαλακών τροφών ήδη από την ηλικία των 6 μηνών, ενώ άλλα μπορεί να μην είναι έτοιμα μέχρι τους 9-12 μήνες. Είναι σημαντικό να προσέχουμε για σημάδια ετοιμότητας, όπως το να μπορούν να μασάνε και να καταπίνουν μικρά κομμάτια φαγητού, να δείχνουν ενδιαφέρον για τα τα τρόφιμα με τα δάχτυλα τους και να μπορούν να κρατάνε μικρά κομμάτια τροφής.

Ομιλήτρια:

Η Σοφία Εμμανουήλ είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές, στη Διατροφή κατά την Εγκυμοσύνη και το Θηλασμό, καθώς και στην Εισαγωγή Στερεών Τροφών. Η εισαγωγή στερεών τροφών για τα βρεφάκια μας ξεκινάει στους 6 μήνες ζωής. Μερικοί γονείς – φροντιστές αποφασίζουν να ξεκινήσουν με την μέθοδο του baby led weaning και άλλοι με την ‘’παραδοσιακή μέθοδο των αλεσμένων’’.

Σήμερα θα δούμε λίγο πιο αναλυτικά την μέθοδο των αλεσμένων λέγοντας λίγα λόγια γι αυτή και θα σταθούμε στο σημείο όπου οι γονείς θα χρειαστεί να ξεκινήσουν την μετάβαση σε μη πολτοποιημένα τρόφιμα . Στόχος μου είναι στο τέλος αυτού του βίντεο να νιώθεις αυτοπεποίθηση και να προχωρήσεις στην μετάβαση χωρίς καμία ανασφάλεια.

Γίνε μέλος σήμερα
Σοφία Εμμανουήλ

Σοφία Εμμανουήλ

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Η Σοφία Εμμανουήλ είναι Διαιτολόγος Διατροφολόγος. Έχει ιδρύσει το διαιτολογικό γραφείο Nourish Yourself και την διαδικτυακή πλατφόρμα Nourish Yourself As A Mother. Σκοπός της είναι να βοηθήσει διατροφικά έγκυες, μανούλες που θηλάζουν βρέφη με αλλεργίες, καθώς και γονείς που τώρα ξεκινούν το ταξίδι τους στις στερεές τροφές με τα βρέφη τους, να τρέφονται σωστά, απλά, ολοκληρωμένα και θρεπτικά.

Διαβάστε περισσότερα