Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Επιχειρηματίες από κούνια: Mindset Education για παιδιά και εφήβους, γυναίκες, μητέρες…

Το Mindset μας ή η νοοτροπία μας, η ιδιοσυγκρασία και ο τρόπος σκέψης μας είναι όροι που ακούγονται συχνά, εμπορικοί, δυναμικοί, υποσχετικοί ακόμη… Είναι πολύ σημαντικό για να φέρεις αλλαγή στη ζωή σου, να ξεκινήσεις αλλάζοντας το mindset σου.

Τι είναι το mindset;

To Mindset, αποτελείται από την εσωτερική μας κατάσταση, τη στάση μας απέναντι σε κάθε τι που μας αφορά, ακόμη και το τι κρίνουμε ότι μας αφορά, καθώς και από τις διαδικασίες κάθε σκέψης. Το Mindset πυροδοτεί και παράγει συμπεριφορές.

Κάθε επιτυχημένη αλλαγή απαιτεί αλλαγή στο mindset.

Είναι το Mindset μας που καθορίζει τι κάνουμε. Και είναι αυτό που κάνουμε που καθορίζει τα αποτελέσματα που επιτυγχάνουμε. Κι αυτό με τη σειρά του εξελίσσει ένα νέο τρόπο σκέψης που καλλιεργούμε…

Τι είναι ακριβώς το μοντέλο Success MindsetMap™;

Τι κάνει αυτό το Συμβουλευτικό Πρόγραμμα για επιχειρήσεις, επιχειρηματίες, startups, ελεύθερους επαγγελματίες, entrepreneurs και νέους που μόλις ξεκινούν να φτιάχνουν το μέλλον τους, που έχει διακριτά αποτελέσματα και χιλιάδες συμβουλευόμενους από όλον τον κόσμο που έχουν βρει το δρόμο τους;

Ποιος το δημιούργησε;

Το πρόγραμμα αυτό σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε από τον Robert Dilts, συνδημιουργό του Success Factor Modeling™ και Συμβούλου εταιριών πολλών από τους game changers του πλανήτη: Steve Jobs, Richard Branson, Jeff Bezos και του Mickey Feher, Ψυχολόγου, στο Top10 Coaches & Consultants της Λίστας Forbes και δημιουργού του Παγκόσμιου Movement: Τhe MANtorshift. Kι εγώ είμαι ευτυχής που ανήκω στη διεθνή ομάδα συνεργατών τους, ως Exclusive Trainer για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ελληνική γλώσσα.

Πώς δημιουργήθηκε το πρόγραμμα για το mindset;

Για να δημιουργηθεί το πρόγραμμα The Success MindsetMap™ , οι δημιουργοί μετά από πολλές δεκαετίας μελέτης, εφάρμοσαν τις διακρίσεις και τα αποτελέσματα  του Success Factor Modeling™ για να αναλυθούν γνωστοί επιχειρηματίες όπως ο Elon Musk, ο Steve Jobs της Apple Inc., ο Richard Branson του Virgin Group, ο Jeff Bezos της Amazon. com, ο Howard Schultz των Starbucks, ο Muhammed Yunus της Grameen Bank, η Anita Roddick του The Body Shop και πολλοί άλλοι και το πώς ακριβώς αυτοί τα κατάφεραν. Τόσο σε επίπεδο Mindset όσο και σε επίπεδο Συμπεριφοράς.

Μετά από αυτές τις μελέτες ετών, τεκμηριώθηκε πως το Entrepreneurial Mindset αποτελείται από 5 βασικούς πυλώνες:

 • πάθος
 • όραμα
 • αποστολή
 • φιλοδοξία
 • ρόλος

Πέρα λοιπόν από αυτά τα 5 δομικά χαρακτηριστικά που έχει εξελίξει και τα οποία έχει αναπτύξει κάθε επιτυχημένος επιχειρηματίας, παράλληλα, κατά τη μελέτη του προγράμματος Success MindsetMap™, βρέθηκαν, μελετήθηκαν και σταθμίστηκαν  μια σειρά από  επιχειρηματικά αρχέτυπα, όπως ονομάζονται.

Τι θα πει αυτό;

Στο πρόσωπο ανθρώπων που η ιστορία και το έργο τους άλλαξε τον κόσμο μετά από εκείνους και όσα πάραξαν, μετρήθηκαν, μελετήθηκαν και καταγράφηκαν κάποια κοινά χαρακτηριστικά, κάποια πρότυπα Mindset, συμπεριφορών και συνηθειών που υποστηρίζουν την επιχειρηματικότητα επόμενης γενιάς και τo λεγόμενο Conscious Leadership ή ελληνικά “Ενσυνείδητη Ηγεσία”. Μέσα λοιπόν στο πρόγραμμα, Success MindsetMap™ από το ειδικό Inventory, το ψυχομετρικό ερωτηματολόγιο που συμπληρώνει ο πελάτης μέχρι το 20σελιδο αναλυτικό report που λαμβάνει, από το βιβλίο του Προγράμματος Διεθνούς Πιστοποίησης αλλά και στα 49 εργαλεία και τεχνικές στα οποία εκπαιδεύεται ένας Mindset Coach & Consultant υπάρχει η παρουσία παραδειγμάτων σε εκείνους τους game changers που είχαν το Mindset εκείνο που έκανε όλη τη διαφορά του κόσμου και μαζί είναι το κατάλληλο πρότυπο για να επηρεάσει τον τρόπο σκέψης ενός επιχειρηματία – πελάτη μας.

Τι άλλο προσφέρει ως πρόγραμμα;

Η άλλη καινοτομία του προγράμματος είναι πως πηγαίνοντας σε βάθος από τη μια και ανεβάζοντας σε επίπεδο οράματος και αξιών από την αλλη, αυτό που θέλει να παράξει κάποιος ως νέο επιχειρείν, το Success MindsetMap™ για 1η φορά μελετά ξεχωριστά και συμβουλεύει ξεχωριστά τα 3 διαφορετικά επίπεδα Mindset.

 • Asher, L., 2007. Creating conscious leadership. Ottawa: Library and Archives Canada = Bibliothèque et Archives Canada.
 • DILTS, R., 2017. FROM COACH TO AWAKENER. DILTS STRATEGY Group.
 • Dilts, R., Falcone, E., Feher, M., Normandeau, C., Thiriet, J., Wyss, K. and Meza, A., n.d. Generative consulting.
 • Pitz, J., n.d. Next Generation Entrepreneurs. How Do Digital Skills Affect the Intention to Start Up a New Business?.
 • Dilts, R., n.d. Conscious Leadership . DILTS STRATEGY Group.
 • Dilts, R., n.d. Generative Collaboration. DILTS STRATEGY Group. 
 • Dilts, R., n.d. Next generation entrepreneurs. DILTS STRATEGY Group. 
 • Dilts, R., 2009. Leadership visionnaire. Bruxelles: De Boeck.
 • Gallwey, W., n.d. The inner game of tennis.
 • Goleman, D., n.d. The emotionally intelligent leader.
 • Kauss, D., 2001. Mastering your inner game. Champaign, IL: Human Kinetics.
 • THIRIET, J., 2017. MASTERMIND GROUPS. [Place of publication not identified]: DILTS STRATEGY Group.
Γίνε μέλος σήμερα
Μαριάννα Αντωνακάκη, ΜΑ

Μαριάννα Αντωνακάκη, ΜΑ

MindsetMaps™ Partner, Δημιουργός του NowLetsPlay®, Παιγνιοθεραπεύτρια, Υπ. Ερευνήτρια Ψυχολόγος

H Μαριάννα Αντωνακάκη θεωρώντας πως η εκπαίδευση είναι μια δια βίου διαδικασία που προσεγγίζεται συνολικά στο πώς επιδρά στην εξέλιξη του ανθρώπου, ξεκίνησε τις σπουδαστικές της διαδρομές με στόχο να μη σταματήσει όσο ζει...

Διαβάστε περισσότερα