Πίνακας περιεχομένων

Η σχέση των δίδυμων αδελφών είναι μια σχέση διαφορετική. Ανάμεσά τους μπορείς να δεις πολλά είδη διαφορετικής σύνδεσης. ‘Έχεις δίδυμα παιδιά;

Δεν έχει σημασία αν τα κυοφορείς ή αν τα έχεις ήδη στην αγκαλιά σου και μπροστά στα μάτια σου. Η σχέση τους και η διάδρασή τους είναι αντιληπτή ήδη από τις πρώτες εβδομάδες της κύησης.

Τα δίδυμα έχουν μια ιστορία δική τους…

  • Πρώτον, έχουν συνύπαρξη μέσα στην ίδια μήτρα και έχουν μοιραστεί αυτόν τον πρώτο ζεστό και στενό χώρο. Μην βιαστείς να τα χωρίσεις λοιπόν για να αυτονομηθούν, η δική τους ταυτότητα ξεκινά πρώτα από το να είναι μαζί!

  • Δεύτερον, γεννήθηκαν μαζί (τις περισσότερες φορές), δηλαδή έχουν μοιραστεί την εμπειρία να βγαίνεις στον κόσμο, σε ένα νέο περιβάλλον μαζί. Να θυμάσαι ότι νιώθουν ασφάλεια να υπάρχουν μαζί και το χρειάζονται.

  • Τρίτον, όπως κάθε μωρό χρειάζεται χρόνο αφού γεννηθεί να καταλάβει ότι είναι ξεχωριστό ον από τη μαμά του, έτσι και τα δίδυμα αδέλφια χρειάζονται χρόνο να καταλάβουν ότι δεν είναι ένα παιδί αλλά δυο αυθύπαρκτες και αυτόνομες οντότητες.

Ένας εξαιρετικός κόσμος γονεϊκότητας

Είμαι μαμά δίδυμων παιδιών και ο κόσμος τους είναι εξαιρετικός, θα μπορούσα να πω ότι είναι μια άλλη «πίστα» γονεϊκότητας!

Είναι δύο και ξέρουν να φέρονται σαν ένα, δεν είναι καταπληκτικό; 

Αν θες να γνωρίσεις καλύτερα τα δίδυμα παιδιά σου, παρατήρησέ τα να δεις πώς έχουν τη τάση να φέρονται μεταξύ τους. ‘Έτσι, θα μπορέσεις να ακολουθήσεις το δικό τους ρυθμό στην ανάπτυξή τους!

Μαριτίνα Συμβουλίδη

Μαριτίνα Συμβουλίδη

Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μαριτίνα Συμβουλίδη είναι Σωματοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια (Bodynamic therapy system) με εξειδίκευση στο σοκ και το μετατραυματικό στρες (Bodynamic Shock, Trauma & PTSD Training). Με σπουδές στο κλάδο των θετικών επιστημών και μεταπτυχιακές σπουδές στο κλάδο της Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την έρευνα και εμπλουτίζει διαρκώς τα επαγγελματικά της εργαλεία όπως οι Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης EFT, η Βοτανολογία, η Αρωματοθεραπεία, δίνοντας ολιστική διάσταση στην ψυχοθεραπεία. Μέσα από την αγάπη της για τον άνθρωπο και την υγιή του εξέλιξη υποστηρίζει ενήλικες, έγκυα ζευγάρια, γονείς και παιδιά, με σκοπό να δημιουργήσουν γερές βάσεις για σχέσεις βαθιάς σύνδεσης, κατανόησης και αγάπης τόσο με τον εαυτό τους όσο και με τους γύρω τους.

Διαβάστε περισσότερα