Πίνακας περιεχομένων

Το Project Parenting είναι εδώ και μαζί θα ανακαλύψουμε 5+1 υπέροχες ιδέες για Χριστουγεννιάτικα δώρα εμπειρίες. Τα Χριστούγεννα άλλωστε είναι πιο κοντά από ποτέ, με όλους εμάς να ξεχυνόμαστε στα μαγαζιά, αναζητώντας μοναδικά δώρα για τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Υπάρχουν όμως και ιδέες για δώρα τα οποία ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα και αυτά είναι τα δώρα εμπειρίες.

Παρακάτω θα αναφερθούμε λοιπόν σε 5+1 φανταστικές και πρωτότυπες ιδέες για χριστουγεννιάτικα δώρα εμπειρίες, για να κάνεις δώρα με αξία στους ανθρώπους που αγαπάς. Ας ξεκινήσουμε, γιατί πραγματικά ανυπομονούμε!

Πρώτη ιδέα για Χριστουγεννιάτικά δώρα εμπειρίες: Πρόσκληση για το θέατρο

Αγαπάμε το θέατρο και την αίσθηση ότι ταξιδεύουμε σε έναν άλλο κόσμο όταν παρακολουθούμε μια παράσταση. Αφήνουμε μακριά τις σκέψεις μας και ταξιδεύουμε μέσα από μια ιστορία με πολλά νοήματα. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος υπάρχουν τόσες θεατρικές παραστάσεις για όλα τα γούστα που μπορείς να απολαύσεις, κάνοντας δώρο το δεύτερο εισιτήριο σε ένα αγαπημένο σου πρόσωπο.

Πολλές φορές, παρά το γεγονός ότι λατρεύουμε το θέατρο, το αμελούμε. Μαζί με το εισιτήριο λοιπόν, κάνεις δώρο το κίνητρο σε έναν δικό σου άνθρωπο να δει κάτι που ίσως μόνος του να μην είχε καν σκεφτεί να δει.

Δεύτερη ιδέα για Χριστουγεννιάτικά δώρα εμπειρίες: Μια μέρα σε ένα χιονοδρομικό κέντρο ή στο βουνό!

Μπορεί να χιονίζει, μπορεί και όχι, δεν έχει τόσο σημασία. Η χώρα μας προσφέρει τόσο φυσικά βουνά όσο και οργανωμένα χιονοδρομικά, στα οποία μπορείς πραγματικά να περάσεις πολύ όμορφα.

Η θέα και μόνο του τοπίου των βουνών και των πλαγιών, ο καθαρός αέρας, η επαφή με τη φύση προσφέρει μια μοναδική αίσθηση. Αν μάλιστα ο παραλήπτης αγαπάει τις εκδρομές και τις εξορμήσεις, είναι ένα υπέροχο δώρο, για να χαλαρώσει, να ανοίξει το μυαλό και την καρδιά του και να εισπνεύσει καθαρό αέρα και… γαλήνη!

Εισπνοή… Καθαρός αέρας! Εκπνοή… Γαλήνη! Και φτου κι απ’ την αρχή! Δεν χρειάζεται καν να είναι αθλητικός τύπος. Μπορείτε να πιείτε έναν όμορφο καφέ, τσάι ή όποιο ρόφημα προτιμάτε τον χειμώνα και να κάνετε βόλτα με το τελεφερίκ – αν είστε στο χιονοδρομικό – ή στις πλαγιές– αν έχετε πάει στο βουνό!

Τρίτη ιδέα: Μια ιδιαίτερη σύνθεση με ξεχωριστά λουλούδια

Φαντάσου να ξυπνάς με τη γαλήνια μυρωδιά των λουλουδιών! Τα λουλούδια – και πιο συγκεκριμένα οι χριστουγεννιάτικες συνθέσεις – είναι μια από τις πιο όμορφες ιδέες για δώρο σε έναν άνθρωπο που αγαπάμε και θέλουμε να του δώσουμε χαρά.

Μπορεί να μην μοιάζει με κάτι «μεγάλο», αλλά είναι ακριβώς αυτό: μια μικρή κίνηση που έχει ως στόχο να φέρει αρώματα και εικόνες που θα «βάλουν» ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπο του ανθρώπου που θα πάρει το δώρο. Η εικόνα των λουλουδιών και φυσικά το άρωμα τους ανανεώνουν την εικόνα καθώς και την ατμόσφαιρα ενός χώρου. Στα ανθοπωλεία θα βρεις μοναδικές, εντυπωσιακές και τόσο ιδιαίτερες συνθέσεις ιδανικές για να τις προσφέρεις σε ένα αγαπημένο σου πρόσωπο. Αλλά, μπορείς φυσικά – ειδικά αν πας τη βόλτα στη φύση που είπαμε παραπάνω – να μαζέψεις λουλούδια και φυτά και να φτιάξεις τη δική σου σύνθεση! Εκεί να δεις αξία που έχει.

Τέταρτη ιδέα: Μια ημέρα σε σπα

Ναι ναι, μπορεί να είναι κάτι το οποίο έχεις ακούσει και διαβάσει πολλές φορές ωστόσο είναι πολύ πιθανό να μην το έχεις προσφέρει ή να μην στο έχουν προσφέρει ποτέ. Τώρα που διαβάζεις το άρθρο αυτό, είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνεις ένα δώρο σωματικής και ψυχικής χαλάρωσης σε ένα αγαπημένο σου άτομο, στη μαμά σου, στον αδερφό σου και γενικά σε όποιον εσύ θες και ξέρεις ότι θα εκτιμηθεί. Μια μέρα χαλάρωσης δεν έβλαψε ποτέ κανέναν!

Πέμπτη ιδέα: Ένα μάθημα κεραμικής

Τα κεραμικά είναι μια τέχνη που ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό έχει αγαπηθεί από μια μεγάλη μερίδα κόσμου. Όχι άδικα, θα προσθέσω, καθώς είναι μια από τις πιο δημιουργικές διαδικασίες. Χαλαρώνεις, πλάθεις με τον πηλό από το μηδέν τόσα όμορφα πράγματα και γυρίζεις σπίτι τόσο γεμάτος/η. Αν έχεις κάποιον φίλο ή φίλη που αγαπάει τις τέχνες, τις βόλτες στα μουσεία και οτιδήποτε το καλλιτεχνικό, είναι μια υπεροχή πρόταση σε δώρο εμπειρίας. Μέσα από αυτό το μάθημα μάλιστα θα δημιουργήσει με τα χέρια του κάτι το οποίο θα του θυμίζει εσένα και το δώρο που το προσέφερες.

Extra Πρόταση: Ένα πανέμορφο Ημερολόγιο Στοχοθεσίας για το 2023

Η λίστα αυτή με ιδέες για Χριστουγεννιάτικα δώρα εμπειρίες ολοκληρώνεται με το δικό μας Ημερολόγιο Στοχοθεσίας. Εάν θέλεις να δώσεις σε έναν αγαπημένο σου άνθρωπο τη δυνατότητα 💜 να οραματιστεί 💜 να σχεδιάσει 💜 και να υλοποιήσει τους στόχους του για τη νέα χρονιά, αυτή είναι η ευκαιρία σου!

Δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο ημερολόγιο. Πρόκειται για ένα εργαλείο μέσα από το οποίο κάθε άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να θέσει την πρόθεσή του για τη νέα χρονιά, να βάλει στόχους, αλλά και μικρότερα βήματα που θα τον οδηγήσουν στο να τους πετύχει και να βλέπει εβδομάδα-εβδομάδα όσα έμαθε και όσα κατάφερε, καθώς προχωρά η χρονιά!

Θέλαμε να δημιουργήσουμε και εμείς ένα υπέροχο δώρο εμπειρίας και να το προσφέρουμε σε εσένα, αλλά και σε όλους τους ανθρώπους που θέλουν αυτή η χρονιά να είναι η δική τους!

Ελπίζουμε λοιπόν, να σου δώσαμε την έμπνευση που αναζητούσες για να προσφέρεις ένα ξεχωριστό δώρο και να βρήκες και εσύ ποια από τις ιδέες για δώρα εμπειρίες μπορείς να επιλέξεις για τις… εκλεκτές προσωπικότητες της ζωής σου!

Καλά και ευτυχισμένα Χριστούγεννα από όλη την ομάδα μας!