Ας πρωτοτυπήσουμε και ας σκύψουμε με ενδιαφέρον στα φετινά δώρα των παιδιών μας! Έχεις στερέψει από ιδέες για δώρα για παιδιά προσχολικής ηλικίας; Αναρωτιέσαι τι να πάρεις που θα τους αρέσει, αλλά θα είναι και εκπαιδευτικό;

Πάμε να δούμε δώρα για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Ένα χρηστικό δώρο

Αν γκουγκλαρεις: «Ρίξε τα ζάρια, πες μια ιστορία», «Ρίξε μια ιστορία» ή κάτι αντίστοιχο, θα βρεις υλικό όπου μπορείς να εκτυπώσεις και να φτιάξεις ζάρια (χάρτινα!) τα οποία ενθαρρύνουν το παιδί να συνθέσει τις δικές του ιστορίες! Παλιότερα είχαμε βρει ζάρια με εικόνες, ακόμα κι αν δεν τα έχει πια με λίγη φαντασία ή βοήθεια από το google αυτό το δώρο είναι πολύ όμορφο ακόμη και για τα ταξίδια με το αυτοκίνητο!

Χουχουλιάρικα δώρα για παιδιά προσχολικής ηλικίας και όχι μόνο

Μια παιδική ολόσωμη πιτζάμα σε σχέδιο που θα είναι κοντά σε ερεθίσματα που αγαπάει ίσως γίνει η αγαπημένη του αφορμή για να ξεκινήσει η βραδινή ρουτίνα του ύπνου. Μπορεί φυσικά να γίνει και το αγαπημένο της/του outfit για τις εξωτερικές σας βόλτες! Απολαύστε το ελεύθερα!

4+1 δώρα για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Δώρα για πολύπλευρη ανάπτυξη!

Ξύλινο/Mαγνητικό/με σχήματα/με χρώματα/σε κάρτες και με κάθε τρόπο και υλικό: Tangram! Είναι ένα αρχαίο κινέζικο παιχνίδι, στο οποίο το παιδί συνδυάζει τα σχήματα και φτιάχνει μια εικόνα. Κάτι αντίστοιχο που  μπορείτε να ψάξετε και να βρείτε είναι η σύνθεση εικόνας με καβύλιες!

Κατηγορία: Βιβλίο

Στην κατηγορία «Δώρο-Βιβλίο», δεν μπορώ να αντισταθώ και θα φέρω δύο προτάσεις!
Ένα μοναδικό και εντελώς πρωτότυπο παιδικό βιβλίο: 

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν και θα είναι, Johanna Schaible, Εκδόσεις: Μάρτης

Tο βιβλίο αυτό ξεκινάει από το παρελθόν, φτάνει στο παρόν και με τα ερωτήματα του μας οδηγεί στο μέλλον. Είναι επίσης πολύ εντυπωσιακό πώς οι σελίδες του βιβλίου μικραίνουν όσο πλησιάζουμε στο παρόν και αρχίζουν να μεγαλώνουν πάλι όσο κινούμαστε προς το μέλλον.

Ένα μαγικό και αστερένιο παιδικό βιβλίο: Πέντε ευχές και ένα αστέρι, Φυτούλα Βακανά, Εκδόσεις Τελεία

Τη νύχτα που ο ουρανός βρέχει αστέρια, ο Ηλίας την περνάει μαζί με τους αγαπημένους του. Όταν έρχεται, όμως, η στιγμή για να κάνει τη δική του ευχή, δυσκολεύεται να διαλέξει την ιδανική. Θα μπορέσει ένα και μόνο αστέρι να κάνει πέντε ευχές πραγματικότητα;
Μα, τι πιο όμορφο να μπορούν τα πλάσματά μας να μεγαλώσουν με ερεθίσματα που να ενθαρρύνουν την επαφή τους με το αστέρι τους!

4+1 δώρα για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Ένα μοναδικό και πρωτότυπο δώρο για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Υπάρχει ένα πολύ friendly user site, που μπορείς αν το έχεις λιγάκι με τις εφαρμογές, να δημιουργήσεις υπέροχες παραμυθοκάρτες ως δώρο για το παιδί! Σε μέγεθος προσκλητηρίου, μπορείς να επιλέξεις διάφορα στοιχεία αναζητώντας με τον φακό φωτογραφίες και γραφιστικά κοντά στα ενδιαφέροντα του παιδιού (π.χ. ζουζούνια, Γέτι, δρακάκια, δεινόσαυροι), προσθέτοντας φωτογραφίες του και κείμενο που θα καταλαβαίνει πως είναι  γραμμένο και φτιαγμένο για το ίδιο. Αυτές τις κάρτες μπορείς να τις εκτυπώσεις σε σκληρό χαρτόνι ή να τις πλαστικοποιήσεις και να φτιάχνει το παιδί τις δικές του ιστορίες βάζοντας τις σε σειρά που δημιουργούν μια ιστορία με τις αγαπημένες ηρωίδες και αγαπημένους ήρωες!

Φωτεινή Μελετάκη

Φωτεινή Μελετάκη

Βοηθός Μητρότητας, Εισηγήτρια Περιγεννητικής Γιόγκα, Εκπαιδεύτρια Γονέων, Πιστοποιημένη Attached at the Heart™

Καλωσορίζουμε με πολύ χαρά στην ομάδα των experts μας τη Φωτεινή Μελετάκη Βοηθό Μητρότητας. Το όνειρο της είναι να εναρμονιστεί ο Κόσμος μας ξανά με τις πραγματικές ποιότητες της θηλυκής ενέργειας – για την ίαση και την θεραπεία, της Μητέρας, του Παιδιού και κάθε συστήματος. Με εμπειριά στη περιγεννητική και μεταγεννητική yoga θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας!

Διαβάστε περισσότερα