Περιγραφή

Τι είναι τα Χριστούγεννα χωρίς αρώματα και γεύσεις; Η αγαπημένη μας δραστηριότητα είναι όταν μαζευόμαστε γύρω από το τραπέζι και νιώθουμε με κάθε μας αίσθηση τη ζεστασιά αυτής της γιορτής. Αυτή η ατμόσφαιρα οφείλεται τόσο στα πεντανόστιμα πιάτα, στα χριστουγεννιάτικα σνακ, στο γιορτινό τραπέζι, αλλά και στη θαλπωρή που μας δημιουργούν τα αγαπημένα μας άτομα. Τα γέλια μας, οι αναμνήσεις μας, η αγάπη μας! Και αν έχουμε και νέο μέλος στο τραπέζι φέτος; Ακόμα καλύτερα! 

Χριστουγεννιάτικα σνακ για όλους γίνεται;

Εννοείται! Και υγιεινά και νόστιμα και για άτομα με δυσανεξίες, αλλεργίες και ιδιαίτερες προτιμήσεις γίνεται. Θα βρεις συνταγές, προτάσεις και πολύ πολύ όμρφες ιδέες από τη Φωτεινή Μελετάκη και την Ολυμπία Βλασερού, που προτείνουν με τη σειρά τους το φετινό μενού.

Εννοείται ότι είναι όλα και child friendly, γιατί οι μικροί μας αγαπημένοι άνθρωποι είναι πάντοτε οι πρωταγωνιστές των γιορτών!

Υγιεινά Χριστουγεννιάτικα σνακ ή για άτομα με αλλεργίες, σημαίνει βαρετά σνακ και πιάτα;

Φυσικά και όχι! Όλοι μας άλλωστε αξίζουμε να απολαύσουμε γιορτινές γεύσεις. Είναι σημαντικό λοιπόν να είμαστε συμπεριληπτικοί και να δείχνουμε αποδοχή στις προτιμήσεις των ανθρώπων που βρίσκονται στο τραπέζι μας, ειδικά αν πρόκειται για το παιδί μας ή για στενούς μας ανθρώπους. Οι προτάσεις θα σε κάνουν να ενθουσιαστείς!

Και φυσικά, αν είναι τα πρώτα Χριστούγεννα του μωρού σου;

Πώς προετοιμάζεσαι για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι όταν έχεις μαζί σου ένα μωρό; Τι μπορείς να κάνεις για να τα κάνεις εντελώς ξεχωριστά και μοναδικά; Τι θα κάνεις με το φαγητό; Πώς μπορείτε να δημιουργήσετε αναμνήσεις και φωτογραφίες που θα του θυμίζουν τα πρώτα του Χριστούγεννα;

Η Έλλη Καστρίκα και η Ιωάννα Αγγουράκη μας μιλάνε για αυτά τα πρώτα Χριστούγεννα, για τις νέες συνήθειες που θα χρειαστεί να δημιουργήσετε, τις νέες παραδόσεις, αλλά και πρακτικές λύσεις για να απολαύσεις και εσύ και το μωρό, αλλά και όλοι οι παρευρισκόμενοι αυτό το τραπέζι! 

Το άρωμα και οι γεύσεις των Χριστουγέννων θα μας συνεπάρουν!

Συμμετέχει η Έλλη Καστρίκα, Οne to one care specialist, Μαία
Τηλέφωνο: 6955962928
Email: mkastrika@gmail.com

Γράφουν οι:

Ιωάννα Αγγουράκη

Ιωάννα Αγγουράκη

Διαιτολόγος, Διατροφολόγος MSc

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Ιωάννα Αγγουράκη, Διαιτολόγο Διατροφολόγο MSc. Έχει ιδρύσει το Mommy and Me - Early Nutrition Center και το όνειρό της είναι να βοηθήσει νέους αλλά και πιο έμπειρους γονείς να σιτίσουν τα παιδιά τους με αυτοπεποίθηση και να ξεπεράσουν τα διατροφικά εμπόδια και προβληματισμούς της βρεφικής και προσχολικής ηλικίας. Είναι μεγάλη μας χαρά που την έχουμε στην ομάδα μας και θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας!

Διαβάστε περισσότερα
Φωτεινή Μελετάκη

Φωτεινή Μελετάκη

Βοηθός Μητρότητας, Εισηγήτρια Περιγεννητικής Γιόγκα, Εκπαιδεύτρια Γονέων, Πιστοποιημένη Attached at the Heart™

Καλωσορίζουμε με πολύ χαρά στην ομάδα των experts μας τη Φωτεινή Μελετάκη Βοηθό Μητρότητας. Το όνειρο της είναι να εναρμονιστεί ο Κόσμος μας ξανά με τις πραγματικές ποιότητες της θηλυκής ενέργειας – για την ίαση και την θεραπεία, της Μητέρας, του Παιδιού και κάθε συστήματος. Με εμπειριά στη περιγεννητική και μεταγεννητική yoga θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας!

Διαβάστε περισσότερα
Ολυμπία Βλασερού

Ολυμπία Βλασερού

Διαιτολόγος, Διατροφολόγος

Η Ολυμπία Βλασερού έχει πτυχίο Διατροφής- Διαιτολογίας, από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Έχει εξειδικευτεί στην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών.

Διαβάστε περισσότερα