Περιγραφή

Είναι γεγονός… Η αγαπημένη μας εποχή και περίοδος επιτέλους έφτάσε. Εντάξει αν δεν είναι η αγαπημένη εποχή όλων, σίγουρα είναι των παιδιών. Χριστουγεννιάτικα δώρα, στολίδια, φωτάκια, ιστορίες και παραμύθια, καταστόλιστοι δρόμοι, ευκαιρία να συναντηθούμε με αγαπημένους μας και η λίστα δεν τελειώνει!

Σκέφτεσαι ακόμα τι χριστουγεννιάτικα δώρα θα κάνεις στο παιδί σου φέτος τις γιορτές;

Είσαι νονός/ νονά, γονιός, φίλος/φίλη, συγγενής; Το ‘χουμε. Πρωτότυπες ιδέες για δώρα και κατασκευές, πάντα με αγάπη και φροντίδα. Το τι μπορεί να κάνει μια χουχουλιάρικη πιτζάμα ή ένα παιχνίδι που κάνει θόρυβο μπορεί να μην κάνουν 10 αυτοκινητάκια ή κλασικές μπάρμπι. 

Διάλεξε Χριστουγεννιάτικα δώρα & κατασκευές που θα γεμίσουν τόσο το παιδί όσο κι εσένα!

Προτάσεις για το μωρό, για το παιδί προσχολικής ηλικίας & δημοτικού, για παιδιά με αυτισμό, μην ξεχνάς κι εσένα. Όλοι φέτος αξίζουμε ένα χαμόγελο στο πρόσωπό μας! Ναι, έχεις κι εσύ ανάγκη από δώρα και επίσης ναι, μπορείς να κάνεις δώρα στον εαυτό σου. (Μυστικό: Μπορείς να γράψεις τη λίστα σου και να την αφήσεις “τυχαία” στο τραπέζι της κουζίνας ή να τη στείλεις “καταλάθος” σε αγαπημένα πρόσωπα, για να ξέρουν τι να σου πάρουν!)

Εκτός από Χριστουγεννιάτικα δώρα, τι άλλο έχει αυτό το ebook;

Φυσικά αναλυτικές προτάσεις για κατασκευές, με οδηγίες και υλικά, γιατί δεν είναι μόνο τα δώρα που παίρνουμε ο ένας στον άλλον, αλλά και αυτά που φτιάχνουμε με τα χέρια μας. Στολίδια για το δέντρο, για το σπίτι, για τον τοίχο, φυσικά και για χρόνο μαζί με τα παιδιά! Μας αξίζει χρόνος και να περάσουμε όμορφα. Μας αξίζει να κοιτάζουμε αγκαλιασμένοι τις δημιουργίες μας. Μας αξίζει ένα διάλειμμα από τις υποχρεώσεις και το άγχος. 

Μας αξίζουν γιορτές όπως τις αγαπάμε!

Τα Χριστούγεννα είναι μαγικά και έρχονται όλο και πιο κοντά. Και φυσικά τα παιδιά ανυπομονούν για τα δώρα τους και απολαμβάνουν τη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με κάθε τους αίσθηση. Λατρεύουν τη δημιουργία και δεν χάνουν ευκαιρία να κάνουν πραγματικότητα αυτήν την πηγαία τους ανάγκη. Ας τους τη χαρίσουμε και ας τη χαρίσουμε και στον εαυτό μας. 

Γράφουν οι:

Φωτεινή Μελετάκη

Φωτεινή Μελετάκη

Βοηθός Μητρότητας, Εισηγήτρια Περιγεννητικής Γιόγκα, Εκπαιδεύτρια Γονέων, Πιστοποιημένη Attached at the Heart™

Καλωσορίζουμε με πολύ χαρά στην ομάδα των experts μας τη Φωτεινή Μελετάκη Βοηθό Μητρότητας. Το όνειρο της είναι να εναρμονιστεί ο Κόσμος μας ξανά με τις πραγματικές ποιότητες της θηλυκής ενέργειας – για την ίαση και την θεραπεία, της Μητέρας, του Παιδιού και κάθε συστήματος. Με εμπειριά στη περιγεννητική και μεταγεννητική yoga θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας!

Διαβάστε περισσότερα
Μαρία Γκουγκούμη

Μαρία Γκουγκούμη

Ειδική Παιδαγωγός

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των επαγγελματιών μας τη Μαρία Γκουγκούμη. Αποφοίτησε ως ψυχοπαιδαγωγός από το τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην «Προαγωγή Ψυχικής Υγείας – Πρόληψη Ψυχικών Διαταραχών» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύθηκε στην Ειδική Αγωγή μέσα από πλήθος σεμιναρίων που σχετίζονται με την ειδική αγωγή. Εκπαιδεύτηκε στο θεραπευτικό παιχνίδι Κ.Α.Λ.Ε.Σ.Μ.Α. για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού. Είναι κάτοχος πιστοποίησης γραφής Braille και έχει εκπαιδευτεί στην εφαρμογή του TEACCH. Μετεκπαιδεύτηκε στη ΔΕΠΥ από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως ειδική παιδαγωγός με μαθητές προσχολικής και σχολικής ηλικίας με μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία, νοητική υστέρηση και διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές. Έχει λάβει μέρος σε πολλά επιστημονικά σεμινάρια σχετικά με τη διάγνωση και αποκατάσταση νευροαναπτυξιακής καθυστέρησης σε παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Είναι δημιουργός της εκπαιδευτικής πλατφόρμας www.special-learners.gr και όνειρό της είναι να δημιουργήσει εκπαιδευτικά εργαλεία, τα οποία θα κάνουν προσιτή τη γνώση σε όλα τα παιδιά!

Διαβάστε περισσότερα
Μαρία Τσουκάπα

Μαρία Τσουκάπα

Ανάλυση Παιδικού Ιχνογραφήματος, Βρεφονηπιοκόμος, Εκπαιδεύτρια α΄ βοηθειών

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Μαρία Τσουκάπα Βρεφονηπιοκόμο με εκπαίδευση στην Ανάλυση Παιδικού Ιχνογραφήματος και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια α΄ βοηθειών από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC). Με πολυετή εμπειρία στις σχολικές αίθουσες ανακαλύπτει τις αλήθειες των παιδιών μέσα από καινοτόμες προσεγγίσεις όπως αυτή της ανάλυσης της παιδικής ζωγραφιάς. Της δίνει τεράστια χαρά να εκπαιδεύει ανθρώπους στις α΄ βοήθειες και με αυτό τον τρόπο να συμβάλλει στην δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Είναι μεγάλη μας χαρά που την έχουμε στην ομάδα μας και θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας!

Διαβάστε περισσότερα