Περιγραφή

Μάθε για το πώς μπορείς μέσα από το συμβολικό παιχνίδι να βοηθήσεις το παιδί σου να εκφράσει τα συναισθήματά του και δημιούργησε ένα ασφαλές περιβάλλον έκφρασης αλλά και παιχνιδιού! Διάβασε το ebook και ξεκλείδωσε τα συναισθήματα του παιδιού σου μέσα από το συμβολικό παιχνίδι!

Πώς θα το πετύχεις;

Με αφετηρία τον σεβασμό και τον θαυμασμό μας τόσο προς τα παιδιά, το μέλλον του κόσμου μας, όσο και προς τη φύση, το φιλόξενο και ανιδιοτελές κοινό μας σπίτι, σας προσκαλούμε σε μια περιήγηση στην “υψηλότερη μορφή έρευνας”, όπως έχει πει κι ο Einstein: το παιχνίδι! 

Τι πετυχαίνουν τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι;

Το παιχνίδι που αναπτύσσει, προλαμβάνει, εκπαιδεύει, ανακουφίζει, θεραπεύει, εκτονώνει, μυεί, ταξιδεύει και συμβάλλει ποικιλοτρόπως σε μια υγιή και ισορροπημένη ανάπτυξη των παιδιών μας…

Τι πληροφορίες θα βρεις μέσα σε αυτό το e-Book;

 • Τι είναι παιχνίδι
 • Τι είναι το συμβολικό παιχνίδι:
  • αναπτυξιακά χαρακτηριστικά
  • εύρος
  • τρόποι ενθάρρυνσης και συμμετοχής
 • Τα οφέλη του συμβολικού παιχνιδιού για το παιδί
 • Πώς στηρίζουμε τη διαδικασία ως γονείς
  Πιο συγκεκριμένα…
  • Πώς μπορούν οι γονείς να αξιοποιήσουν το συμβολικό παιχνίδι στη διαχείριση δύσκολων συναισθημάτων και εμπειριών της καθημερινής ζωής των παιδιών (φόβος, άγχος, συγκρούσεις, επίλυση προβλημάτων, ανάληψη πρωτοβουλιών, εξοικείωση με το ανοίκειο, κ.λπ)
  • Παραδείγματα από την καθημερινή ζωή!
 • Πώς μπορεί ένα παιδί να αναπτυχθεί συναισθηματικά και κοινωνικά μέσα από το παιχνίδι: Μάθε για τα στάδια ανάπτυξης, αλλά και τους τρόπους που το παιχνίδι ενισχύει τις συναισθηματικές δεξιότητες του παιδιού. 
 • Ιδέες για παιχνίδι στο σπίτι: Πώς μπορείς ως γονιός να παίξεις με το παιδί σου χρησιμοποιώντας απλά υλικά στο σπίτι αλλά και αγοράζοντας παιχνίδια που ενισχύουν τη συμβολική διάσταση του παιχνιδιού; 
 • Πώς επιλέγουμε κατάλληλα παιχνίδια; (υλικό, αισθητική, παιδαγωγικοί στόχοι, πρωτοτυπία, ανθεκτικότητα και διάρκεια στο χρόνο, κ.λπ)

Λίγα λόγια για την PlanToys

Η PlanToys ξεκίνησε το 1990 με έδρα την Νυρεμβέργη, ως  εταιρεία ξύλινων οικολογικών παιχνιδιών, κατασκευασμένα από γερασμένα καουτσουκόδεντρα και σχεδιασμένα από τον αρχιτέκτονα Vitool Viraponsavan, τα οποία αν δεν αξιοποιούνταν θα καιγόνταν ή θα κόβονταν. To 1991 η PlanToys έρχεται στην Ελλάδα, αναπτύσσοντας ένα δίκτυο 150 σημείων πώλησης των οικολογικών παιχνιδιών σε όλη την χώρα. 

Η PlanToys αγκαλιάζει και σέβεται τη μητέρα φύση. Η φιλοσοφία της βασίζεται στην εκπαίδευση, την οικολογία, την υγεία και την ψυχαγωγία για «καλύτερα παιδιά για έναν καλύτερο κόσμο», όπως αναλύεται με πολύ εύστοχο και εύληπτο τρόπο στο video της! 

Επιλέγει οικολογικά και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Έχει καθιερώσει τη χρήση ξύλου ειδικά επεξεργασμένου χωρίς βακτήρια και μικροοργανισμούς. Για την συναρμολόγηση των παιχνιδιών χρησιμοποιείται μη τοξική κόλλα χωρίς φορμαλδεΰδη και μη τοξικές βαφές με βάση το νερό χωρίς βαρέα μέταλλα, όπως είναι ο μόλυβδος, υδράργυρος κ.ά. Σε όλες τις εκτυπώσεις χρησιμοποιείται μελάνι σόγιας και μελάνι που έχει ως βάση το νερό.

Τέλος, η PlanToys ξεχωρίζει παγκοσμίως για τον “Βιώσιμο Τρόπο“ διεξαγωγής όλων των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων, τη διατήρηση των φυσικών πόρων, την ασφάλεια των παιδιών και την ανάπτυξή τους.

Η Βιώσιμη αποστολή μας στηρίζεται σε 3 πυλώνες:

 • Βιώσιμα Υλικά
 • Βιώσιμη Κατασκευή
 • Βιώσιμη Σκέψη

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την εταιρία εδώ 

Όλες οι πληροφορίες και οι ιδέες που χρειάζεσαι για το συμβολικό παιχνίδι βρίσκονται εδώ! Κατέβασέ το ebook, ξεκλείδωσε τα συναισθήματα του παιδιού σου και γράψε μας στα σχόλια αν έκανες κάποια από τις δραστηριότητες. 

Γράφουν οι:

Βίκυ Βάββα

Βίκυ Βάββα

Παιγνιοθεραπεύτρια, Σύμβουλος γονέων, Ψυχοθεραπεύτρια

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Παιγνιοθεραπεύτρια, Σύμβουλο Γονέων και ψυχοθεραπεύτρια, Βίκυ Βάββα. Χαιρόμαστε τόσο πολύ που θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας.

Διαβάστε περισσότερα