Περιγραφή

«Το μωρό μου δεν κοιμάται όλο το βράδυ», «κοιμάται μόνο στην αγκαλιά μου και μόλις πάω να το αφήσω ξυπνάει», «κοιμάται μόνο στο στήθος μου» είναι μόνο λίγες από τις φράσεις που ακούμε καθημερινά από πολλούς γονείς. Πολλοί γονείς ανησυχούν με το ωράριο ύπνου του μωρού τους. Η πραγματικότητα κι η αλήθεια για τον βρεφικό ύπνο είναι πολύ διαφορετική από εκείνο που φαντάζονται ή από αυτά που έχουν ακούσει. Κι ως γνωστόν ο βρεφικός ύπνος απασχολεί τους περισσότερους γονείς, καθώς κυκλοφορούν δημοφιλείς μύθοι ευρέως οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τα μωρά πρέπει να κοιμούνται όλη τη νύχτα μόνα τους χωρίς να χρειάζονται την προσοχή του γονιού. Το αποτέλεσμα;

Πολλοί γονείς να πιέζονται ώστε το παιδί τους να κοιμάται περισσότερο και όσο πιο νωρίς γίνεται.

Σε τι θα μου φανεί χρήσιμο αυτό το ebook;

Μαθαίνω τι ισχύει πραγματικά για τη φυσιολογία του βρεφικού ύπνου. Εμβαθύνω σε θέματα της συγκοίμησης πώς συνδέεται ο μητρικός θηλασμός ή/ και το ξένο γάλα με τον βρεφικό ύπνο. Ένα εγχειρίδιο που χωρίζεται σε θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Ένα εγχειρίδιο για τις μαμάδες που θηλάζουν αλλά και τις μαμάδες που δεν θηλάζουν. Ο μοναδικός οδηγός γονέων που αναλύει όλες τις θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις για οτιδήποτε αφορά θέματα βρεφικού ύπνου.

Κύριες θεματικές που θα βρεις στο ebook “Βρεφικός Ύπνος”:

ΘΕΩΡΙΑ

  1. Φυσιολογία του βρεφικού ύπνου

(Υπνικοί κύκλοι REM, n-REM και κιρκάδιος ρυθμός, Οι νυχτερινές αφυπνίσεις)

  • Μητρικός θηλασμός και βρεφικός ύπνος
  • Σίτιση με ξένο γάλα και βρεφικός ύπνος
  • Συγκοίμηση

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

  • Κανόνες ασφαλούς ύπνου και συγκοίμησης
  • Βρεφική Υπνική Υγιεινή
  • Ρουτίνα VS Εκπαίδευση ύπνου
  • Βρεφικός ύπνος και συνήθειες

Α. Η ΠΙΠΙΛΑ

Β. Ο ΥΠΝΟΣΑΚΟΣ

Γ. ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΚΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΥΠΝΟΥ

Δ. ΤΟ ΦΑΣΚΙΩΜΑ

Γράφουν οι:

Έρρικα Κοκκόση

Έρρικα Κοκκόση

Ανεξάρτητη Μαία, Εκπαιδευτικός

Η Έρρικα Κοκκόση είναι Ανεξάρτητη Μαία & Εκπαιδευτικός. Στόχος της η φροντίδα που παρέχει να προωθεί, προστατεύει και να υποστηρίζει την ανθρώπινη, αναπαραγωγική, σεξουαλική υγεία αλλά και τα δικαιώματα των γυναικών σεβόμενη την εθνική αλλά και πολιτισμική πολυμορφία. Η φροντίδα που παρέχει η μαία βασίζεται στις ηθικές αρχές της δικαιοσύνης, της ισότητας και του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ενώ η αγάπη, μπορεί να θεωρηθεί ως μηχανισμός που υποβοηθά την δημιουργία, ειδικότερα μακροπρόθεσμων σχέσεων αμοιβαίας αλληλοϋποστήριξης, με σκοπό την εδραίωση αισθημάτων ασφάλειας κι εμπιστοσύνης σε τόσο ευαίσθητες και κρίσιμες περιόδους όπως της εγκυμοσύνης, του τοκετού, της λοχείας, του θηλασμού. Η καθημερινότητά της ως ανεξάρτητη μαία βασίζεται στη μαιευτική τέχνη κι επιστήμη, γαλουχείται όμως από την Αγάπη.

Διαβάστε περισσότερα