Περιγραφή

Ψάχνεις να βρεις ένα παραμύθι για παιδιά, το οποίο να είναι βασισμένο σε θεραπευτική διαδικασία, που μπορεί να βοηθήσει το παιδί σου να διαχειριστεί τις σκέψεις του; Έχει έρθει ο κύριος Υπνόκαμπος, ο οποίος βλέπει διάφορα ζωάκια και σε αυτό το βιβλίο συναντά την Κίκα το Κοάλα;

Ποια είναι η Κίκα και γιατί είναι σ’ αυτό το παραμύθι για παιδιά;

Η Κίκα είναι ένα κοάλα με πολύυυυ έντονη φαντασία! Που οι θόρυβοι και οι πολλές ερωτήσεις την ενοχλούν. Που νιώθει ματαίωση αν τα πράγματα δεν ακολουθούν τη ρουτίνα που έχουν συνηθίσει και ο φανταστικός της κόσμος είναι πιο όμορφος από τον πραγματικό;

Τι θέλει η Κίκα σε αυτό το παραμύθι για παιδιά;

Η Κίκα θέλει να βρει ένα μηχάνημα, το οποίο θα διαβάζει τις σκέψεις της και τη φαντασία της και όλοι θα γνωρίζουν τι σκέφτεται και δεν θα της κάνουν ενοχλητικές ερωτήσεις και δεν θα απογοητεύονται όταν δεν ξέρει την απάντηση. 

Ποιος είναι ο Υπνόκαμπος;

Ο Υπνόκαμπος (κονσεπτικός ήρωας για την Ύπνωση και τον Ιππόκαμπο, το κομμάτι εκείνο του εγκεφάλου) συζητά με την Κίκα, αλλά και άλλα ζωάκια και τα βοηθά να ανοίγονται και να μην νιώθουν ότι κάτι πάει “λάθος” με εκείνα. 

Απόσπασμα από το παραμύθι

Η Κίκα έπιασε το χέρι της μαμάς της. 

“Άκου μαμά, θέλω να βρεις ένα μηχάνημα που να μπορεί να διαβάζει τις σκέψεις  μου και όλες τις φανταστικές ιστορίες μου. Να βλέπει ό,τι βλέπω και να ακούει ό,τι  ακούω και μετά να τα ξέρει όλα τόσο καλά και να μην ρωτάει κανένας ενοχλητικές  ερωτήσεις. Θέλω να ξέρουν όλοι ό,τι ξέρω και να μην με κάνουν να νιώθω άσχημα  όταν δεν ξέρω κάτι, ούτε να μου ζητάνε να το κάνω αυτό αν δεν μπορώ και μετά πάλι να πρέπει να απαντάω σε άλλες ενοχλητικές ερωτήσεις. Εντάξει μαμά; Θα το βρεις;”

Η μαμά της Κίκας δεν ήξερε τι να πει… Ξαφνικά ένιωσε πως έσφιγγε τόσο πολύ  μέσα στο χέρι της το χεράκι της Κίκας, που φοβήθηκε μήπως την έχει πονέσει.  Δεν είχε καταλάβει πως έφτασαν στο σχολείο, ούτε καν θυμόταν αν η Αντιγόνη  ακολουθούσε, σα να είχε πέσει σε κενό.  

Και τότε κατάλαβε. 

Αυτό ήταν. 

Μα τους χίλιους ευκάλυπτους. Αυτό ήταν. Πώς δεν το είχε αντιληφθεί νωρίτερα. Η  Κίκα, ζούσε έτσι ακριβώς. 

Η Κίκα ήταν πάντα κάπου αλλού με το νου της και κάπου αλλού με το σώμα της. Η Κίκα ήταν σαν να ζει σε δυο κόσμους ταυτόχρονα. 

Η μαμά δεν ήξερε τι να πει. 

Ξαφνικά διέκοψε τις σκέψεις της γιατί η Κίκα της φώναζε κάμποση ώρα και η μαμά  δεν την άκουγε. 

Γράφουν οι:

Μαριάννα Αντωνακάκη, ΜΑ

Μαριάννα Αντωνακάκη, ΜΑ

MindsetMaps™ Partner, Δημιουργός του NowLetsPlay®, Παιγνιοθεραπεύτρια, Υπ. Ερευνήτρια Ψυχολόγος

H Μαριάννα Αντωνακάκη θεωρώντας πως η εκπαίδευση είναι μια δια βίου διαδικασία που προσεγγίζεται συνολικά στο πώς επιδρά στην εξέλιξη του ανθρώπου, ξεκίνησε τις σπουδαστικές της διαδρομές με στόχο να μη σταματήσει όσο ζει...

Διαβάστε περισσότερα