Περιγραφή

Εκπαίδευση Τουαλέτας δες το Live

Τι πιο όμορφο να μάθουμε να μεγαλώνουμε υπεύθυνα και ανεξάρτητα παιδιά, αναγνωρίζοντας τις δυνατότητές τους και ενισχύοντας τη θέληση και την τάση τους για αυτονομία. Τα πρώτα σημάδια εμφανίζονται στους τομείς αυτοφροντίδας των παιδιών (π.χ. φαγητό, τουαλέτα, ντύσιμο, ύπνος). Αυτά τα σημάδια μας ειδοποιούν ότι είναι καιρός σταδιακά να απομακρύνουμε τη βοήθειά μας, αφήνοντάς τα να ανακαλύψουν μόνα τους τις δυνατότητές τους.

Ο τομέας της τουαλέτας συχνά αποτελεί στρεσογόνο παράγοντα για τους γονείς, αλλά και για το ίδιο το παιδί λόγω της πολυπλοκότητας της εκπαίδευσης. Η εκπαίδευση για την ανεξάρτητη χρήση της τουαλέτας δεν αφορά μόνο την αφαίρεση της πάνας. Αφορά όλα τα βήματα από την ώρα που ένα παιδί θα ανοίξει τη πόρτα και το φως για να μπει στο μπάνιο μέχρι και τη στιγμή που θα κλείσει τη πόρτα και το φως για να βγει (η διαδικασία περιλαμβάνει και το πλύσιμο των χεριών). Μία μεγάλη ανάσα λοιπόν πριν ξεκινήσουμε… Χρειάζεται υπομονή, επιμονή και σταθερότητα.

Ας δούμε και μερικά θετικά! Τι θα κερδίσετε αν το παιδί σας βγάλει τη πάνα;

  1. Μειώνονται ο δαπάνες στις πάνες, στον χρόνο και την ενέργεια.
  2. Αυξάνεται η αυτοπεποίθηση του παιδιού.
  3. Αποφεύγεται η ματαίωση του παιδιού από τους συνομήλικα παιδιά .
  4. Προλαμβάνεται η εμφάνιση συμπεριφορικών προβλημάτων λόγω της προσκόλλησης και της εξάρτησης σε βασικούς τομείς της αυτοεξυπηρέτησης του παιδιού από την οικογένεια.

Η Θεώνη Καραμπετιάν γράφει

Νιώθω ότι θέλεις να βοηθήσεις το παιδί σου; και να είσαι δίπλα του σε κάθε βήμα που κατακτά και γίνεται ανεξάρτητο; ακόμα και αν αυτό είναι να βγάλει τη πάνα;

Σε αυτό το e-book, είμαι εδώ για εσένα! Είμαι εδώ για να σε βοηθήσω, να σε ενημερώσω, να σου δώσω συμβουλές για έναν δρόμο με λιγότερες αντιδράσεις και συγκρούσεις με το παιδί σου. Είμαι ε έναν δρόμο με περισσότερη αμεσότητα και αποτελεσματικότητα σε αυτή τη βοήθεια που θέλεις να προσφέρεις στο παιδί σου. Να νιώσεις πιο σίγουρος ως γονιός!

Θεώνη Καραμπετιάν

Γράφουν οι:

Θεώνη Καραμπετιάν

Θεώνη Καραμπετιάν

Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των expert μας τη Θεώνη Καραμπετιάν, Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια. Ασχολείται με παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές και μαθησιακές δυσκολίες, εργάζεται σε ιδιωτικά κέντρα θεραπειών και οργανώνει κατ’ οίκον θεραπευτικά προγράμματα. Έχει δημιουργήσει τη σελίδα @ergotherapy for kids, στην οποία δημοσιεύει γνώσεις και συμβουλές για γονείς και ειδικούς. Είναι μεγάλη μας χαρά που την έχουμε στην ομάδα μας και θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας!

Διαβάστε περισσότερα