Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Τι είναι η Ενσυνείδητη Γονεϊκότητα; (Mindful Parenting)

Επεισόδιο 2

Μείωσε το γoνεϊκό σου στρες

Επεισόδιο 3

Διάλειμμα αυτοφροντίδας: Τι είναι και πώς βοηθά σε μια κρίση

Γονιός χωρίς στρες, γίνεται; Ναι! – Η προσέγγιση του Μindful Parenting

Ωράρια και συμφωνίες που δεν τηρούνται, ευθύνες  και συγκρούσεις, ηρεμία και ξεκούραση που μοιάζουν μακρινά όνειρα. Κάθε μέρα δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό για να είσαι ο γονιός που θέλεις να είσαι, αλλά μέσα σε μια στιγμή στρες όλες οι προσδοκίες σου και οι θεωρίες που διάβασες ή άκουσες εξαφανίζονται και οι φωνές, οι τιμωρίες και η απόγνωσή μοιάζουν μονόδρομος που καταλήγει σε τύψεις, αυτοκριτική και συγκρίσεις με απογοητευτικά συμπεράσματα.  Σου ακούγεται γνώριμο;

Αν και εσύ έχεις φτάσει να αναρωτιέσαι αν η γονεϊκότητα και το στρες είναι συνώνυμα παρακολούθησε αυτή την πρωτότυπη σειρά από το Project Parenting.

Η Μαρία Δημητροπούλου Λόπεζ, Ψυχολογός, PhD πιστοποιημένη Εισηγήτρια του Προγράμματος Διαχείρισης του Στρες Βασισμένου στην Ενσυνειδητότητα, θα μας εξηγήσει πώς η αναγνώριση του γονεϊκού στρες μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία να βελτιώσουμε τη σχέση μας με τον εαυτό μας και με τα παιδιά μας και θα μοιραστεί τρόπους με τους οποίους μπορούμε να απελευθερωθούμε από τα δεσμά του γονεϊκού στρες.

Στόχοι σειράς:

  • Γιατί βιώνω τη γονεϊκότητα μου σαν αστείρευτη πηγή στρες;
  • Πώς μπορώ να αναγνωρίζω το γονεϊκό στρες πριν εκραγώ;
  • Πώς η πρακτική της Ενσυνείδητης Γονεϊικότητας (Mindful Parenting) μπορεί να με βοηθήσει να διαχειρίζομαι το γονεϊκό μου στρες ώστε να μην δηλητηριάζει τη ζωή μου και τη σχέση μου με το παιδί μου;

Ελπίζουμε να σου άρεσε η Σειρά “Γονιός χωρίς στρες, γίνεται; Ναι! – Η προσέγγιση της Ενσυνείδητης Γονεϊκότητας (Μindful Parenting)”. Περιμένουμε τα σχόλια σου.

Bögels, S.M., Lehtonen, A., & Restifo, K. (2010). Mindful Parenting in Mental Health Care. Mindfulness (N Y); 1(2): 107-120.

Bögels, S., & Restifo, K. (2014). Μindful Parenting: a guide for Mental health professionals. Springer.

Doyle, O. (2018). Mindful Parenting: Finding peace and Joy through stress-free, conscious parenting. The Mindful Living Series.Dumas, J.E. (2005). Mindfulness-based parent training: Strategies to lessen the grip of automaticity in families with disruptive children. Journal of Clinical Child and Adolescent Psychology, 34, 779-791.

Duncan, L.G., Coatsworth J.D., & Greenberg, M.T. (2009). A model of mindful parenting: Implications for parent-child relationships and prevention research. Clinical Child Family Psychology, 12, 255-270.

Kabat-Zinn, J. (1990). Full catastrophe living: Using the wisdom of your body and mind to face stress, pain, and illness. New York: Dell Publishing.

Kabat-Zinn, M., Kabat-Zinn, J. (2003). Everyday Blessing: The Inner Work of Mindful Parenting. New York: Hyperion.

Parsons, C.E., Crane, C., Parsons, L.J., Fjorback L.O., & Kuyken, W. (2017). Home practice in Mindfulness-Based Cognitive Therapy and Mindfulness-Based Stress Reduction: A systematic review and meta-analysis of participants’ mindfulness practice and its association with outcomes. Behav Res Ther. 95, 29-41.

Shlonsky, A., Dennis, J.A., Devine, B., Tufford, L., Barlow, J., y Bjorndal (2016). Mindfulness-based parenting programmes for improving psychosocial outcomes in children from birth to age 18 and their parents. Cochrane Database of Systematic Reviews11. DOI 10.1002/14651858.CD012445.

Siegel, D.J. (2007). The Mindful Brain: Reflection and Attunement in the Cultivation of Well-Being. Springer, New York.

Siegel, D.J., & Hartzell, M. (2004). Parenting from the inside out. Penguin Group.

Είναι τα πρώτα μας γενέθλια & γιορτάζουμε μαζί! Επιπλέον -35% έκπτωση στην ετήσια συνδρομή με τον κωδικό "Birthday"!
Μαρία Δημητροπούλου Λόπεζ

Μαρία Δημητροπούλου Λόπεζ

Οικογενειακή Σύμβουλος, Ψυχολόγος

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Μαρία Δημητροπούλου Λόπεζ, Ψυχολόγο Ψυχοπαιδαγωγική και Οικογενειακή Σύμβουλο, PhD και πιστοποιημένη εισηγήτρια σεμιναρίων διαχείρισης του στρες, με βάση τις αρχές της Ενσυνειδητότητας (Mindfulness-Βased Stress Reduction) και ανάπτυξης της επικοινωνίας και της κοινωνικοποίησης στα φυσικά περιβάλλοντα των παιδιών (Τhe Hanen Method). Η Μαρία Δημητροπούλου Λόπεζ είναι Ψυχολόγος & Οικογενειακή Σύμβουλος, PhD. Με κίνητρο την ανάγκη της να υποστηρίξεις τα παιδιά στην ανακάλυψη και την αποδοχή της πραγματικής τους φύσης, ξεκίνησε να μελετά τον εγκέφαλο, τις διεργασίες γνωστικής ανάπτυξης, τη σύνδεση νου-καρδιάς, τον γονεϊκό ρόλο και τις οικογενειακές δυναμικές. Aπό αυτήν τη σκοπιά, προσπαθεί να βρίσκεται δίπλα στον καθένα που επιθυμεί να ανακαλύψει τον πραγματικό εαυτό του και να αγκαλιάσει τη ζωή. Παράλληλα με την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες και οικογένειες διδάσκει σε διαφορετικά προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα ψυχολογίας σε πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Κύπρου και παρέχει επιμορφωτικά σεμινάρια για γονείς και επαγγελματίες πρώτης παιδικής ηλικίας σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα