Περιγραφή

Κατανόησε και ρύθμισε τα μεγάλα του συναισθήματα

Τι είναι τα tantrums και τι τα meltdowns; Τι, πότε και γιατί συμβαίνει στο παιδί σου; Πώς μπορείς να το αντιμετωπίσεις σε κάθε περίπτωση… Τι είναι; Tantrum ή Meltdown;

Tantrums ή Meltdowns

Τι είναι τα Tantrums

Ένα ξέσπασμα είναι ένα ξέσπασμα θυμού που συμβαίνει όταν ένα παιδί προσπαθεί να αποκτήσει κάτι που επιθυμεί ή απαιτεί κάτι που θεωρεί πως πρέπει να φτάσει σε εκείνο, από αντικείμενο έως συμπεριφορά.

Οι εκρήξεις θυμού είναι πιο συχνές σε παιδιά με δυσκολίες μάθησης και προσοχής, αλλά δεν είναι και απαράβατη συνθήκη αυτή.

Μερικά παιδιά και έφηβοι, για παράδειγμα, είναι παρορμητικοί και δυσκολεύονται να ελέγξουν τα συναισθήματά τους. Δεν μπορούν να ρυθμιστούν ή ποτέ δεν έμαθαν να είναι οργανωμένοι συναισθηματικά. Μπορεί να ερεθιστούν ή να αναστατωθούν γρήγορα.

Τι είναι τα Meltdowns

Η αισθητηριακή κατάρρευση είναι μια φυσική αντίδραση στην υπερβολική επιβάρυνση. Μεγάλο βάρος, μεγάλη κατάρρευση. Πολλή επιβάρυνση, αντίστοιχη κατάρρευση. Μόνο που εδώ οι αριθμοί, τα μετρικά συστήματα και η ψηφιακή ανάγνωση στο πολύ ή στο λίγο, δεν είναι η συνήθης.

Ποια η διαφορά ανάμεσα στα 2;

Τα ξεσπάσματα και οι αισθητηριακές καταρρεύσεις έχουν ποικίλες αιτίες, όπως και οι λύσεις για την πρόληψή τους. Η κύρια διάκριση μεταξύ των δύο ειδών ξεσπάσματος είναι ότι οι εκρήξεις θυμού συνήθως έχουν κάποιο λόγο.

Τα παιδιά αναμένουν μια συγκεκριμένη απάντηση. Υπάρχει μια σχέση αιτίας αποτελεσμάτος που στο δικό τους νου είναι σαφής κι ικανή για το ξέσπσμα θυμού ακόμη κι αν στον ενήλικα αυτό μοιάζει υπερβολικό, ξαφνικό ή ανεπίτρεπτο.

Οι καταρρεύσεις είναι η αντίδραση ενός παιδιού σε κάτι που συνήθως είναι πέρα ​​από τον έλεγχό του.

Tantrums ή Meltdowns για τα παιδιά στο φάσμα;

Το πρώτο βήμα προς την επίλυση μιας κατάρρευσης ενός Νευροποίκιλου παιδιού είναι να την κατανοήσουμε. Αυτό συνεπάγεται τον προσδιορισμό του γιατί συμβαίνουν όσα συμβαίνουν και κάτω από ποιες και εν συνεχεία την αναγνώριση των προειδοποιητικών ενδείξεων που προηγούνται.

Αυτός είναι κι ο λόγος για τον οποίο, πρώτα μέσα στο ebook δίνουμε έμφαση στο περιβάλλον, δηλαδή στο πού, πότε και κάτω από ποιες συνθήκες, τόσο για την πρόληψη όσο και για τη διαχείριση των meltdowns.

Αναγνωρίζοντας τις καταστάσεις και τις συμπεριφορές που μπορούν να προκαλέσουν κατάρρευση, οι γονείς και οι ενήλικες εν γένει, μπορούν να μάθουν πώς να τις ελαχιστοποιούν με επιτυχία.

Μάθε πώς να αντιμετωπίζεις αποτελεσματικά το tantrum ή το meltdown του παιδιού σου, είτε είναι τυπικής είτε μη τυπικής ανάπτυξης, μέσα από το ebook! Σε περιμένουμε να μοιραστείς μαζί μας τη γνώμη σου!

Γράφουν οι:

Μαριάννα Αντωνακάκη, ΜΑ

Μαριάννα Αντωνακάκη, ΜΑ

MindsetMaps™ Partner, Δημιουργός του NowLetsPlay®, Παιγνιοθεραπεύτρια, Υπ. Ερευνήτρια Ψυχολόγος

H Μαριάννα Αντωνακάκη θεωρώντας πως η εκπαίδευση είναι μια δια βίου διαδικασία που προσεγγίζεται συνολικά στο πώς επιδρά στην εξέλιξη του ανθρώπου, ξεκίνησε τις σπουδαστικές της διαδρομές με στόχο να μη σταματήσει όσο ζει...

Διαβάστε περισσότερα