Περιγραφή

Πολλοί γονείς πέφτουμε στην παγίδα της τιμωρίας είτε γιατί έτσι νομίζουμε ότι θα γίνουμε αποτελεσματικοί, είτε γιατί δεν έχουμε πια δυνάμεις είτε γιατί έτσι «πρέπει»  σύμφωνα με κάποιες κατευθυντήριες γραμμές της κοινωνίας. Μέσα μας ξέρουμε ότι θέλουμε να είμαστε διαφορετικοί, ξέρουμε ότι αυτό δεν μας ταιριάζει και ότι χαλάει το δεσμό μας με τα παιδιά μας. Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν για να περάσουμε από την τιμωρία στα υγιή όρια;

Από την τιμωρία στα υγιή όρια

Αρχικά να συνειδητοποιήσουμε τι κάνουμε και γιατί το κάνουμε. Το επόμενο βήμα είναι να καταγράψουμε ποιοι θέλουμε να είμαστε και στη συνέχεια να βρούμε τρόπους και τεχνικές για να βάζουμε όρια με θετικό τρόπο. Σε αυτό το e-book θα βρεις κάποιες ιδέες και τεχνικές για να ξεκινήσεις.

Πώς μπορώ να αφήσω την τιμωρία πίσω μου και να ξεκινήσω να θέτω υγιή όρια;

Μαθαίνοντας να βάζουμε υγιή όρια τότε βλέπουμε ότι μπορούμε να αφήσουμε την τιμωρία έξω από το σπίτι μας. Όταν αρχίσουμε και βλέπουμε τα πρώτα αποτελέσματα, η ικανοποίηση που νιώθουμε είναι τεράστια και συγχρόνως απολαμβάνουμε μία καλύτερη σχέση με τα παιδιά μας.

Γιατί η τιμωρία είναι αναποτελεσματική;

Σε αυτό το ebook θα βρεις τους 5 βασικότερους λόγους που απομυθοποιούν τη δύναμη της τιμωρίας. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι έτσι μαθαίνουν τα παιδιά ή ότι είναι αναγκαία. Μετά από αυτή την ενότητα θα έχεις ξεκάθαρη  εικόνα για το τι ισχύει τελικά.

Από πού να ξεκινήσω;

Ξεκινάμε πάντα από τον ίδιο μας τον εαυτό και εδώ βρίσκεται και η επιτυχία. Η επιτυχία εξαρτάται από εμάς και μόνο. Υιοθετώντας αυτές τις τεχνικές και εφαρμόζοντάς τες γινόμαστε τα πρότυπα αυτών που θέλουμε να δούμε.

Κύριες θεματικές που θα βρεις στο ebook για να περάσεις από την τιμωρία στα υγιή όρια

  • 5 λόγους για να μην χρησιμοποιώ την τιμωρία.
  • Τρόπους για να δημιουργήσω ασφαλή συναισθηματικό δεσμό με το παιδί μου.
  • Γιατί είναι σημαντικό να δημιουργήσω ασφαλή συναισθηματικό δεσμό με το παιδί μου.
  • 11 τρόπους για να βάζω υγιή όρια.
  • 4 βασικά βήματα για να ασκώ ενσυναίσθηση.
  • Λίστα με βασικά εργαλεία ηρεμίας και αυτορρύθμισης για εμένα και το παιδί μου.
  • Τρόπους επανόρθωσης της σχέσης μετά από μία συμπεριφορά δική μας που δεν μας άρεσε.

Γράφουν οι:

Λιάνα Λεκανίδη

Λιάνα Λεκανίδη

Parenting Life Coach

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Λιάνα Λεκανίδη, πιστοποιημένη Parenting Life Coach (ACSTC/ICF), συνεργάτης της APH(Attachment Parenting Hellas), πιστοποιημένη Theta Healer, συγγραφέας, συνιδρύτρια της New Generation New World και τουριστική επιχειρηματίας. Πάνω από όλα είναι όμως μαμά και αυτή είναι η κινητήρια έμπνευση της για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου με υγιείς και ευτυχισμένους ανθρώπους. Εξειδικεύεται σε coaching γονέων αλλά και όσων θέλουν να πραγματοποιήσουν μία μεγάλη αλλαγή στη ζωή τους, στη συμβουλευτική ζεύγους ενώ παρέχει και σεμινάρια εκπαίδευσης για Γονείς - Ηγέτες.

Διαβάστε περισσότερα