Περιγραφή

Μοναδικές ιδέες για παιχνιδο…δώρα για παιδιά προσχολικής & σχολικής ηλικίας

To e-book αυτό δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Ανέμη!

Τι θα έλεγες για 10 ιδέες για παιχνιδο…δώρα που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά; Λίγα πράγματα μπορούν να κάνουν ένα παιδί πιο ευτυχισμένο από όσο το κάνει ένα καινούργιο παιχνίδι. Γενναίοι στρατιώτες, κούκλες με χιλιάδες φορέματα και αξεσουάρ, γρήγορα αυτοκίνητα, τρένα, σούπερ ήρωες, υπερμοντέρνα όπλα, επιτραπέζια, παζλ, σπαθιά, κουζινικά. Χιλιάδες παιχνίδια για όλες τις ηλικίες και όλες τις επιθυμίες κατακλύζουν τα ράφια των καταστημάτων με παιχνίδια. Παιχνίδια δημιουργικά, παιχνίδια γνώσεων και στρατηγικής, παιχνίδια πολεμικά, αλλά και παιχνίδια επικίνδυνα. Κι ενώ τα παιδιά λατρεύουν σχεδόν όλα τα παιχνίδια και τα επιλέγουν αυθόρμητα, οι ενήλικες αφιερώνουν αρκετό χρόνο σκέφτοντας ποιο παιχνίδι να επιλέξουν.

 • Ποιο είναι το κατάλληλο παιχνίδι για το παιδί;
 • Είναι αντίστοιχο της ηλικίας του;
 • Ποια οφέλη θα αποκομίσει το παιδί παίζοντας αυτό το παιχνίδι;
 • Έχει τόσα πολλά παιχνίδια, ποιο να διαλέξω αυτή τη φορά;

Αυτό το ebook θα μας βοηθήσει να μάθουμε:

Τι είναι το παιχνίδι και ποια είναι τα χαρακτηριστικά του, ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα την έννοια του παιχνιδιού.

Η λέξη παιχνίδι προέρχεται από την λέξη παίχτης – παίζω – παις. Με την έννοια παιχνίδι ορίζουμε την κατ’ εξοχήν αυθόρμητη και ενδιαφέρουσα δραστηριότητα των παιδιών που έχει ως στόχο την συναισθηματική τους ευχαρίστηση.

Η ανάγκη του παιδιού για παιχνίδι ξεκινά από την βρεφική ηλικία και όπως και σε όλα τα αναπτυγμένα θηλαστικά, το παιχνίδι είναι βιολογικά χρήσιμο για τα παιδιά και τα μικρά ζώα και αποτελεί μέσο προετοιμασίας για τις μετέπειτα σημαντικές δραστηριότητες της ζωής του. Τα παιδιά, όπως και τα μικρά ζώα που είναι κοντά σε εμάς, όπως οι πίθηκοι παίζουν και όσο παίζουν, μεγαλώνοντας, μαθαίνουν και κερδίζουν περισσότερα πράγματα. Κανένα όμως ζώο δεν παίζει τόσο ελεύθερα και το πολύ όσο το παιδί.

Πώς το παιχνίδι συμβάλλει στην ανάπτυξη και την ωρίμανση του παιδιού;

Το παιδί μέσα από το παιχνίδι έχει την ευκαιρία να:

 • δράσει ελεύθερα και αβίαστα
 • ερευνήσει τον υλικό κόσμο
 • αναπτύξει την γλωσσική του ικανότητα
 • εκφράσει τα συναισθήματά του
 • αναπτύξει τις διαπροσωπικές του σχέσεις
 • δημιουργήσει και να μάθει αναπτύσσοντας την σκέψη του και οξύνοντας την κρίση του
 • ζήσει σε ένα κόσμο φανταστικό που μπορεί να εξουσιάσει
 • νιώσει ευχαρίστηση

Απ’ όλα τα παραπάνω καταλαβαίνουμε ότι το παιχνίδι είναι ένα σημαντικό μέσο εξέλιξης καθώς επίσης και ο φυσικός τρόπος για την εκπαίδευση των παιδιών. Το παιχνίδι είναι για τα παιδιά, όπως η εργασία για τους ενήλικες.


Ποια είναι τα κριτήρια για να διαλέξουμε το κατάλληλο παιχνίδι

Οι γονείς και γενικά οι ενήλικες που ασχολούνται με την ανατροφή των παιδιών μπορούν να διευρύνουν το φάσμα των σωματικών και συναισθηματικών εμπειριών που τους προσφέρει το παιχνίδι, παρέχοντάς τους ιδέες και υλικό.

Ελάτε να εξερευνήσουμε μαζί τον κόσμο των παιχνιδιών και να ανακαλύψουμε όμορφες ιδέες για παιχνιδο…δώρα.

Λίγα λόγια την φιλοσοφία και την δραστηριότητα της εταιρείας:

Η Ανέμη μας ξεναγεί στο μαγικό κόσμο του παιχνιδιού και των ονείρων!

Η Ανέμη είναι μια εταιρεία εισαγωγής και κατασκευής παιχνιδιών! Επιλέγει προϊόντα τα οποία έχουν τον δικό τους χαρακτήρα και ξεχωρίζουν όχι μόνο για την καλαισθησία τους αλλά και την ποιότητα και εκπαιδευτική τους αξία. 

Στόχος της είναι τα παιχνίδια της να οξύνουν την περιέργεια και την φαντασία του παιδιού και να το βοηθήσουν να ανακαλύψει τον εαυτό του και την προσωπικότητα του μέσα από το παιχνίδι.

Παράλληλα τα προϊόντα της επιλέγονται ύστερα από αυστηρό ποιοτικό έλεγχο και είναι φιλικά προς το περιβάλλον αλλά και προς το παιδί. Τα προϊόντα της απευθύνονται σε ένα ευρύ φάσμα ηλικιών, ενώ οι εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται είναι κορυφαίες στο είδος τους και διακρίνονται για την υψηλή ποιότητα των προϊόντων τους, την λειτουργικότητα τους και την ανθεκτικότητα τους στον χρόνο και κάποιες από αυτές είναι: Haba, Sigikid, Djeco, Pintoys, Radio Flyer, Ludi, Συλλογή Ανέμη, Zoggs, Nostalgic-Art, Eitech-Teifoc, Quut, Navir, Krooom, Mystery, Helvetiq, Flensted Mobiles, Kovap και πολλές άλλες.

Το όραμά της Ανέμης είναι κάθε γονιός να αντιμετωπίσει (να επιλέγει προσεκτικά) το παιχνίδι ως το καλύτερο μέσο εκπαίδευσης για το παιδί του και κάθε παιδί να εμπλουτίσει δυναμικά τις γνώσεις του με τον πιο ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο, παίζοντας! 

Η φιλοσοφία της Ανέμης βασίζεται στις παρακάτω αρχές: 

 • Η προσφορά αγαθών, τα οποία εσωκλείουν συσσωρευμένη επιστημονική γνώση με στόχο την μετάδοση ιδεών, γνώσεων και μηνυμάτων.
 • Η ανάπτυξη της δημιουργικότητας
 • Η ενθάρρυνση της παιδικής φαντασίας
 • Η ενίσχυση της σχέσης γονέα – παιδιού
 • Ο σεβασμός στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών
 • Οι προδιαγραφές ασφαλείας σε κάθε προϊόν
 • Η χρήση μη επιβλαβών υλικών για το περιβάλλον

Γράφουν οι: