Θηλασμός όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις!

Κρατάς το μωρό σου ήδη στην αγκαλιά σου; Ή μήπως χαϊδεύεις την κοιλιά σου προσπαθώντας να φανταστείς πώς θα είναι αυτή η αγκαλιά; Αυτή η πρώτη μέρα, το χάδι, ο θηλασμός. Ώπα. Αυτή η σκέψη μήπως επισκίασε τα όνειρα που είχες στο μυαλό σου; Ακούς τόσα πολλά γύρω το θέμα του θηλασμού, που είναι απόλυτα λογικό να έχεις μπερδευτεί, να έχεις αγχωθεί, να μην ξέρεις τι θέλεις για τον εαυτό σου και το παιδί σου.

Για αυτό, σε αυτό εδώ το άρθρο συγκεντρώσαμε όλο το υλικό που μπορείς να βρεις στο Project Parenting γύρω από τον θηλασμό.

Βίντεο

Μην αγχώνεσαι όμως. Το ‘χουμε. Και το ‘χεις κι εσύ, γιατί είμαστε μαζί σε αυτό. Μαζί θα βρούμε τη λύση και μαζί θα πάρουμε από πάνω σου το άγχος και την αγωνία σχετικά με τον θηλασμό. Παρακολούθησε συνολικά 4 ώρες βίντεο σχετικά με τον θηλασμό, για να λύσεις απορίες και κυρίως για να ακούσεις το πιο βασικό: Εσύ θα επιλέξεις, εσύ και το μωρό σου.

Δες εδώ όλα τα βίντεο που μπορείς να παρακολουθήσεις ανάλογα με τις ανάγκες σου

1. Εγώ θα έχω γάλα;

“Θα έχω γάλα;” Πόσες φορές έκανες αυτή την ερώτηση στον εαυτό σου; Πόσες φορές αναρωτήθηκες αν το γάλα σου θα είναι αρκετό, αν τελικά εσύ θα είσαι αρκετή ως μητέρα και αν θα μπορέσεις να ανταποκριθείς επαρκώς στις ανάγκες του μωρού σου; Δες το βίντεο!

Θα έχω γάλα και μέχρι πότε – από τη Σοφία Δούμα & την Αφροδίτη Κονδύλη

2. Θηλασμός: Συχνοί προβληματισμοί και απορίες

Ποια είναι τα πιο συχνά ερωτήματα που απασχολούν μια μητέρα; Βασικά! Τι σκέφτονται οι άλλες μητέρες; Σκέφτονται τα ίδια με εσένα; Υπάρχουν απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα; Φυσικά, και για αυτό η Αφροδίτη με τη Σοφία τα ανέλυσαν ένα ένα, για να ξέρεις τι σε περιμένει.

Θηλασμός συχνοί προβληματισμοί και απορίες – από τη Σοφία Δούμα & την Αφροδίτη Κονδύλη

3. Προετοιμασία θηλασμού – Ο πρώτος θηλασμός

Και συνεχίζεις να σκέφτεσαι… πώς θα είναι άραγε ο πρώτος θηλασμός; Θα θηλάσει; Πώς θα το κρατήσεις; Η Έλλη Καστρίκα σου μεταφέρει όλη την εικόνα του πρώτου θηλασμού, για να την οραματιστείς, να τη φανταστείς και όταν θα έρθει η στιγμή να τη ζήσεις όπως “ρουφώντας” όλη τη μαγεία της.

4. Δημιούργησε το ιδανικό πλάνο θηλασμού για το μωρό σου

Έχεις ακούσει για το πλάνο θηλασμού. Ξέρεις όμως τι είναι; Πώς μπορείς να το δημιουργήσεις με τον καλύτερο τρόπο, ώστε να ακολουθήσεις τη διαδικασία του δικού σου μωρού, του δικού σου μοναδικού ανθρώπου που έφερες στον κόσμο και έχει τις δικές του ανάγκες.

Διάβασε και το άρθρο της Έλλης “Πώς να δημιουργήσω ένα πλάνο θηλασμού για το μωρό μου;“. Είναι ένα σημαντικό βήμα για τη διαδικασία σου, για αυτό βρισκόμαστε εδώ για να το συμπληρώσεις όσο καλύτερα μπορείς.

5. Θηλασμός, μητρότητα & επιστροφή στην εργασία

Δύο βίντεο που απευθύνονται σε όλες τις μητέρες που είτε θέλουν είτε αναγκάζονται να επιστρέψουν στην εργασία τους. Εάν είσαι μια μαμά που θηλάζει, αυτή η επιστροφή αποτελεί μια έξτρα πρόκληση, καθώς καλείσαι να αντιμετωπίσει και αγωνίες όπως η διατήρηση του μητρικού γάλατος ή ο συντονισμός και ο αποσυντονισμός του παιδιού σου.

Θηλασμός & επιστροφή στην εργασία – από την Αφροδίτη Κονδύλη & τη Σοφία Δούμα

Διάβασε και το άρθρο της Έλλης “Θηλασμός και εργασία” και όλες τις προϋποθέσεις, για να συνεχίσει το παιδί σου να παίρνει το μητρικό γάλα, ακόμα κι αν εσύ δεν μπορείς να είσαι εκεί για να το θηλάσεις.

Μητρότητα & εργασία – από τη Σοφία Δούμα & Αφροδίτη Κονδύλη

6. Θηλασμός μετά τους 6 μήνες, τον 1 χρόνο και tandem nursing

Ακόμα δύο βίντεο, δύο μαγνητοσκοπημένες live συζητήσεις γύρω από την ερώτηση που τρομάζει πολλές γυναίκες “Θέλω να συνεχίσω να θηλάζω, είναι κακό; Αποτελεί πρόβλημα;”. Εμπιστεύσου τη δική σου διαδικασία.

Φυσικά, για ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Tandem Nursing, μπορείς να διαβάσεις και το σούπερ αναλυτικό άρθρο από τη Σοφία Δούμα, “Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για το Tandem Nursing!“.

Και φυσικά, για εσένα που θέλεις να μάθεις κυριολεκτικά ΤΑ ΠΑΝΤΑ για τον θηλασμό μετά τους 6 μήνες και τον αποθηλασμό, εδώ μπορείς να κατεβάσεις και να διαβάσεις στον δικό σου χρόνο: το βράδυ, στο αυτοκίνητο, ξεκλέβοντας 5′ στην τουαλέτα, το ebook “Θηλασμός μετά τους 6 μήνες και Αποθηλασμός“.

ebook Θηλασμός μετά τους 6 μήνες & αποθηλασμός – από τη Σοφία Δούμα & την Αφροδίτη Κονδύλη

Άρθρα

Φυσικά, το υλικό για τον θηλασμό δεν τελειώνει εδώ. Μπορείς να διαβάσεις ακόμα περισσότερα άρθρα που θα σε στηρίξουν στη διαδικασία σου και στο μοναδικό ταξίδι του θηλασμού:

1.Πώς μπορεί ο θηλασμός να αποτελέσει τη βάση της διατροφής του παιδιού σου; Ποια είναι τα οφέλη, ώστε το παιδί σου να έχει μειωμένες πιθανότητες παχυσαρκίας, αλλά και παθήσεων υγείας και πώς “λειτουργεί” ο θηλασμός. Διάβασε το άρθρο “Ο θηλασμός ως βάση μιας διατροφικής κουλτούρας” από την Αφροδίτη Κονδύλη.

2.Πώς μπορεί ο θηλασμός να ωφελήσει τον ψυχισμό του παιδιού σου; Εκτός από τις βιολογικές προεκτάσεις, ο θηλασμός έχει και ψυχολογικά οφέλη για το παιδί. Διάβασε περισσότερα για αυτό στο άρθρο “Μητρικός θηλασμός: τα οφέλη του στον ψυχισμό του παιδιού!” από τη Μαριτίνα Συμβουλίδη.

3.Και αν θέλεις να διαβάσεις ακόμα περισσότερα για το τι προσφέρει ο θηλασμός, θα βρεις συγκεντρωμένη πληροφορία στο άρθρο από τη Βασιλική ΓιαλοψούΤα οφέλη του θηλασμού για την μητέρα και το μωρό“.

4.Πώς μπορεί να είναι το ταξίδι του θηλασμού; Σίγουρα γεμάτο σκαμπανεβάσματα! Διάβασε το άρθρο “Τι μου έμαθε ο θηλασμός” από τη Σοφία Δούμα που περιγράφει όλα τα “μαθήματα” που μπορεί να μάθει μια μαμά μέσα από την εμπειρία του θηλασμού.

5.Και το μεγάλο ταμπού: Δημόσιος θηλασμός. Διάβασε το άρθρο “Δημόσιος θηλασμός: Μια φυσιολογική διαδικασία“, γιατί δεν είναι ντροπή να θέλεις να θηλάσεις δημόσια, είναι μια απολύτως φυσιολογική διαδικασία. Από τη Βασιλική Γιαλοψού.

6.Κι αν είσαι νέα μαμά και δεν χορταίνεις με τίποτα να διαβάζεις και να μαθαίνεις, αλλά έχεις ακόμα περισσότερες απορίες διάβασε το άρθρο της Χαράς Μπακογεώργου “Μητρικός θηλασμός: όλες οι απορίες των νέων μαμάδων“.

Κάθε μήνα ανεβάζουμε ακόμα περισσότερο υλικό για τον θηλασμό!

*Αυτός ο οδηγός δημιουργήθηκε από την ομάδα του Project Parenting, για να μπορείς να βρίσκεις εύκολα όλο το υλικό για τον θηλασμό!

Για να βλέπεις ακόμα περισσότερο υλικό σχετικά με τον θηλασμό, τον αποθηλασμό, τη γέννα ή ό,τι άλλο σε απασχολεί σχετικά με το παιδί σου, γίνε μέλος εδώ.

Έλλη Καστρίκα, Οne to one care specialist, Μαία
Τηλέφωνο: 6955962928
Email: mkastrika@gmail.com

Αφροδίτη Κονδύλη

Αφροδίτη Κονδύλη

PCI Parent Coach, Εκπαιδεύτρια Γονέων, Σύμβουλος Θηλασμού

Η Αφροδίτη Κονδύλη είναι Parent Coach, Εκπαιδεύτρια γονέων και Σύμβουλος θηλασμού. Έχει ιδρύσει τον Κύκλο, ένα κέντρο υποστήριξης γυναικών , θηλασμού και οικογενειών και το Parent Coach Lab. To όραμά της είναι οι γονείς να έχουν την υποστήριξη και την πληροφόρηση που χρειάζονται, την ευκαιρία να ανακαλύψουν το δικό τους μοναδικό μονοπάτι στην πορεία της γονεϊκότητας τους...

Διαβάστε περισσότερα
Φωτεινή Μελετάκη

Φωτεινή Μελετάκη

Βοηθός Μητρότητας, Εισηγήτρια Περιγεννητικής Γιόγκα, Εκπαιδεύτρια Γονέων, Πιστοποιημένη Attached at the Heart™

Καλωσορίζουμε με πολύ χαρά στην ομάδα των experts μας τη Φωτεινή Μελετάκη Βοηθό Μητρότητας. Το όνειρο της είναι να εναρμονιστεί ο Κόσμος μας ξανά με τις πραγματικές ποιότητες της θηλυκής ενέργειας – για την ίαση και την θεραπεία, της Μητέρας, του Παιδιού και κάθε συστήματος. Με εμπειριά στη περιγεννητική και μεταγεννητική yoga θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας!

Διαβάστε περισσότερα
Μαριτίνα Συμβουλίδη

Μαριτίνα Συμβουλίδη

Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μαριτίνα Συμβουλίδη είναι Σωματοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια (Bodynamic therapy system) με εξειδίκευση στο σοκ και το μετατραυματικό στρες (Bodynamic Shock, Trauma & PTSD Training). Με σπουδές στο κλάδο των θετικών επιστημών και μεταπτυχιακές σπουδές στο κλάδο της Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την έρευνα και εμπλουτίζει διαρκώς τα επαγγελματικά της εργαλεία όπως οι Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης EFT, η Βοτανολογία, η Αρωματοθεραπεία, δίνοντας ολιστική διάσταση στην ψυχοθεραπεία. Μέσα από την αγάπη της για τον άνθρωπο και την υγιή του εξέλιξη υποστηρίζει ενήλικες, έγκυα ζευγάρια, γονείς και παιδιά, με σκοπό να δημιουργήσουν γερές βάσεις για σχέσεις βαθιάς σύνδεσης, κατανόησης και αγάπης τόσο με τον εαυτό τους όσο και με τους γύρω τους.

Διαβάστε περισσότερα
Σοφία Δούμα

Σοφία Δούμα

Μαία, Σύμβουλος Θηλασμού

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας τη Σοφία Δούμα. Η Σοφία είναι Μαία, Εκπαιδευτικός, διεθνώς πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC και πιστοποιημένη Birthlight™ Perinatal Yoga Instructor. Είναι επίσης μητέρα πέντε παιδιών. Οι εμπειρίες που βίωσε η ίδια με τον θηλασμό των 5 παιδιών της, την ενέπνευσαν να διευρύνει περισσότερο τις γνώσεις της. Μαζί με την Αφροδίτη Κονδύλη, είναι συνιδρύτριες του Κύκλου. Τη Σοφία θα τη βρεις στον Κύκλο να παρέχει την υποστήριξή της με σεμινάρια, ομιλίες και workshops ως Σύμβουλος Θηλασμού σε κάθε στάδιο της μητρότητας, από την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, τον θηλασμό μέχρι τη σύνδεση της Γυναίκας με το σώμα της και το παιδί της, μέσω μαθημάτων prenatal-postnatal yoga. Το όνειρό της είναι η υποστήριξη και η φροντίδα προς τις γυναίκες και την οικογένεια, με ενσυναίσθηση και σεβασμό. #projectparenting #meetourexpert

Διαβάστε περισσότερα
Κύκλος

Σε συνεργασία με:

Κύκλος

Ο Κύκλος ένα κέντρο υποστήριξης γυναικών και των οικογενειών τους. Λειτουργεί από το 2015, στηρίζοντας τη γυναίκα ολιστικά, στην περιγεννητική περίοδο, στη γονεϊκότητα αλλά και σε κάθε άλλη στιγμή που το έχει ανάγκη. Μάθε περισσότερα για τον Κύκλο στην πλατφόρμα μας!

Διαβάστε περισσότερα