Η φύλαξη βλαστοκυττάρων αφορά τις έγκυες γυναίκες, τους μελλοντικούς γονείς, αφού είναι μια διαδικασία συλλογής αίματος και ιστού του ομφαλίου λώρου μέσα από την οποία κρατάμε τα πρώτα κύτταρα από το μωράκι κατά τον τοκετό της γυναίκας. Ποια είναι τα βήματα φύλαξης βλαστοκυττάρων;

Αυτά φυλάσσονται σε ειδικές συνθήκες ως μόσχευμα πλέον έτσι ώστε να ασφαλίσετε την υγεία του παιδιού σας στο μέλλον αν νοσήσει από δύσκολες ασθένειες.

Ποια είναι τα βήματα φύλαξης βλαστοκυττάρων;

Βασικά σημεία του άρθρου

Αυτό το άρθρο προσφέρει ενημέρωση στους μελλοντικούς γονείς και την υγεία, την ασφάλεια και την πρόληψη της οικογένειας τους με την βοήθεια των βλαστικών κυττάρων. Παρακάτω θα δούμε 6 βασικά βήματα φύλαξης των βλαστοκυττάρων.

6 Βασικά Βήματα για τη συλλογή των βλαστοκυττάρων σας

Βήμα 1: Επικοινωνία με την mycells

Επικοινωνήστε με τη mycells και ενημερωθείτε υπεύθυνα από το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό για να πάρετε απαντήσεις σε όσα ερωτήματα σας απασχολούν.

Βήμα 2: Προετοιμασία του κιτ συλλογής

Αφού ενημερωθείτε και αποφασίσετε να προχωρήσετε στη φύλαξη των βλαστικών κυττάρων του παιδιού σας, θα παραλάβετε την ειδική συσκευασία συλλογής (κιτ) κωδικοποιημένη με το δικό σας μοναδικό ηλεκτρονικό αριθμό και συνοδευόμενη με κάποια έντυπα που θα πρέπει να συμπληρώσετε.

Βήμα 3: Συλλογή βλαστικών κυττάρων

Την ημέρα του τοκετού έχετε μαζί σας το κιτ συλλογής και το παραδίδετε στο μαιευτήρα σας. Η mycells θα έχει φροντίσει και για τη δική του ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Μετά την ολοκλήρωση του τοκετού και την απομάκρυνση του νεογνού, θα πραγματοποιηθεί η συλλογή του ΟΠΑ και τμήματος του ομφαλίου λώρου. Η διαδικασία είναι απλή, ανώδυνη και διαρκεί λίγα λεπτά.

Βήμα 4: Παραλαβή του δείγματος

Αφού πραγματοποιηθεί η συλλογή, ο ασκός και όλα τα συμπληρωμένα έντυπα τοποθετούνται στην ειδική συσκευασία. Επικοινωνήστε άμεσα με τα τηλεφωνικά νούμερα που σας έχουν δοθεί και προσπαθήστε να προσκομίσετε άμεσα το κιτ συλλογής στα εργαστήρια της εταιρείας μας.

Αν δεν υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς, επικοινωνήστε μαζί μας και ένας συνεργάτης μας θα παραλάβει το δείγμα από το μαιευτήριο για να το μεταφέρει στις εγκαταστάσεις μας.

Η συσκευασία συλλογής πρέπει να φτάσει στα εργαστήριά μας σε λιγότερο από 48 ώρες.

Βήμα 5: Εργαστηριακή διαδικασία

Με την παραλαβή του δείγματος πραγματοποιείται ποιοτικός και ποσοτικός έλεγχος που περιλαμβάνει τα εξής:

  1. Μέτρηση του όγκου και του αριθμού κυττάρων.
  2. Έλεγχος βιωσιμότητας και πιθανής μικροβιακής επιμόλυνσης
Ποια είναι τα βήματα φύλαξης βλαστοκυττάρων;

Αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και το δείγμα κριθεί κατάλληλο για κρυοσυντήρηση, το αίμα επεξεργάζεται με τον ειδικό τεχνολογικό εξοπλισμό στα εργαστήρια της mycells, ώστε να απομονωθούν και να αποθηκευτούν μόνο τα “χρήσιμα” βλαστικά κύτταρα.

Η κατάψυξη των κυττάρων

Γίνεται με ελεγχόμενη σταδιακή μείωση της θερμοκρασίας (ICECUBE Sylab programmable rate freezing), για να εξασφαλιστεί η μέγιστη βιωσιμότητά τους. Τέλος, τα κύτταρα αποθηκεύονται σε δίχωρους κρυοασκούς και σε μεταλλικά κάνιστρα και έπειτα τοποθετούνται σε δοχεία υγρού αζώτου τα οποία βρίσκονται υπό 24ωρη τηλεπαρακολούθηση.

Βήμα 6: Ενημέρωση γονέων και παράδοση πιστοποιητικού

Μετά την ολοκλήρωση της εργαστηριακής διαδικασίας εκδίδεται ένα πιστοποιητικό με το μοναδικό σας ηλεκτρονικό κωδικό, το οποίο περιλαμβάνει τις μεθόδους και τα πρωτόκολλα που χρησιμοποιήθηκαν, καθώς επίσης και τα χαρακτηριστικά του δείγματος.

Με μόλις 5’ συλλογής βλαστικών κύτταρων, προσφέρετε ζωή στο παιδί σας!!

** Το άρθρο απευθύνεται σε Ενήλικες (Μελλοντικούς γονείς- έγκυες γυναίκες).

Τζένη Συκιώτη

Τζένη Συκιώτη

Health Manager

Η Τζένη Συκιώτη είναι μάνατζερ υγείας. Η ιδιότητα της ως μανατζερ υγειας μπορεί να αφήνει ερωτηματικά όμως εμπεριέχει το όραμα της μέσα από την εργασία της. Δουλεύει πάνω από 10 χρόνια στον χώρο της υγείας, καταλήγοντας πως ο πιο σημαντικός της ρόλος εκτός από την επιστημονική ενημέρωση για την εξελιξη και την ορθή λειτουργία του βιοτεχνολογικού εργαστηρίου, είναι η ενημέρωση του κόσμου! Η ενημέρωση του κόσμου για την πρόοδο της ιατρικής, της βιολογίας, της χημείας, μαζί με την σωστή πρόληψη μπορεί να σώσει ζωέες! Η προτεραιότητά της είναι η ασφάλεια κ η καλή υγεία!

Διαβάστε περισσότερα
MY CELLS / ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΕ

Σε συνεργασία με:

MY CELLS / ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΕ

Σας καλωσορίζουμε με πολλή χαρά στην ομάδα της MY CELLS η οποία δημιουργήθηκε με σκοπό την ιδιωτική φύλαξη βλαστικών κυττάρων. Η εφαρμογή των κυττάρων αυτών, στοχεύει στην αντιμετώπιση καρδιακών, νευρολογικών, ηπατικών παθήσεων, αυτοάνοσων νοσημάτων καθώς και στην ανάπλαση – αναγέννηση κατεστραμμένων οστών, χόνδρων και κυττάρων. Είναι χαρά μας να έχουμε στην ομάδα μας μια επιστημονική ομάδα που φροντίζει για την μελλοντική υγεία των παιδιών μας.

Διαβάστε περισσότερα